ما نیازمند فرهنگ "عذرخواهی" در عرصه ملی هستیم. این نه تنها زخمی به اقتدار نظام نمیزند که زخمهای خورده را هم مرهم میگذارد و اقتدار را هم میافزاید.
عذرخواهی لزوماً به معنای شکست نیست بماند که به معنای اشتباهات هم نمیتواند باشد – هرچند کم هم اشتباه نکردهایم و کم هم به خیانتِ آنانی که امین میپنداشتیم گرفتار نیامدهایم – که گاه برای کاری که میتوانست "بهتر" انجام پذیرد اما در مرحله "به" ماند هم باید عذر خواست.
اصلاً باید مسیر را به این سمت، اصلاح کنیم که برای کارهایی که "بهتر" انجام نشده است عذر بخواهیم و الا برای خطا و رفتاری که برای ملک و ملت هزینهزا بوده است که با عذر خواهی، ذمه ما "بری" نمیشود و باید برای جبران آن اقدام کنیم ولی این عذرخواستن برای کوتاهیها، باعث تشفی دل مردمان میشود و گسترش آن به عنوان فرهنگِ غالب، میتواند به توسعه احترام عمومی به صاحبان حقوق بیانجامد و چقدر خوب است که ما و بهویژه مسئولان محترم، با زبان عذر خواه با مردم سخن بگویند و با این شیوه مورد تاکید در تعالیم دینی، اسلام را از رویه، به لایههای زیرین هم ببرند.
سیدالساجدین(ع) می فرماید: اللّهُمَّ انّی اعتَذِرُ الَیکَ مِن مَظَلومٍ ظُلِمَ بِحَضرَتی فلَم انصُرْهُ... و مِن مُسیءٍ اعتَذَر الَیَّ فلَم اعذِرْهُ. به این معنای روشن که؛ "بار خدایا! از تو عذر می خواهم اگر در حضور من به کسی ستم شده و من یاریش نکرده باشم... و کسی به من بدی کرده و عذر خواسته است و من عذرش را نپذیرفته باشم."
باید این رسمالخط امامت را پی بگیریم و زیبا خواهد بود دولت محترم در هفتهای که به عطر شهادت رجایی و باهنر نیز بوی بهشت گرفته است، پرچمدار عذر خواهی از مردم شود تا دیگر مسئولان در سایر قوا و نهادها نیز پا به این راه بگذارند.
عذرخواهی را کسی باید بکند!! که باید عذرخواهی بکند!!! نه اینکه "به در بگو دیوار بشنود" روال شود!!!!! و دیوار هم همچنان کر و کور و بدون عذرخواهی باقی بماند و ...
اگر میخواهی فرهنگ عذرخواهی جا بیافتد، از آنهایی عذرخواهی بخواه که اشتباه کرده اند و باید عذرخواهی بکنند!! نه دولتی که به لطف و مدد الله با همه وجود در راه صحیح و منش صحیح قدم بر میدارد و بخاطر کارشکنی عده ای خدانشناس زیاده خواه قدرت طلب، خودش هم در سختی و مشقت است و باید همه جانبه از جانب افراد مومن و شریف حمایت شود.
.........