آفتابنیوز : آفتاب: «عباس سلیمی نمین» مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و عموی دانشجوی دختری که گفته میشود در وقایع اخیر دانشگاه تهران به او اهانت شده است، مشکل امروز نظام دانشگاهی کشور را برخی «اساتید بیجنبه» دانست که «با حربه نمره دانشجویان را مجبور میکنند مطابق میل آنها عمل کنند».
وی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب، همچنین با انتقاد شدید از برخی اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی که به گفته او تنها در جلسات این شورا شرکت میکنند، خواستار سوال و بازخواست دانشجویان درباره گزارش اقدامات این افراد به منظور اصلاح فضای دانشگاهها شد.
سلیمی نمین با بیان این مطلب که «دانشگاههای کشور نیاز به انقلاب فرهنگی دیگری ندارند»، ادامه داد: به جای انقلاب فرهنگی مجدد، باید شورایعالی انقلاب فرهنگی و اعضای آن را ملزم به اشراف بیشتر بر فضای دانشگاهها نمود.
بسته شدن فضای دانشگاهها توسط اساتید بیجنبه
این فعال سیاسی اصولگرا با انتقاد از «بسته شدن فضای علمی دانشگاهها در یک دهه اخیر» اظهار داشت: متاسفانه برخی اساتید بیظرفیت وجود دارند که تحمل آرای مخالف دانشجویان حتی در حوزههای تخصصی را ندارند، این اساتید به علت اینکه مطالعه ندارند بیشتر «جزوه خوان» هستند تا محقق و بیش از آنکه استاد دانشگاه باشند، تاجر هستند.
وی رشد گسترده دانشگاه آزاد را باعث افزایش متقاضی برای اساتید کمسواد دانست و افزود: علیرغم افزایش حقوق چشمگیر اساتید در سالهای اخیر، این تصمیم به جا، برخی اساتید را به این سو سوق نداد که به دنبال حفظ شان استادی دانشگاه باشند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، با انتقاد شدید از «اساتید بیجنبهای که اجازه بیان نظر مخالف به دانشجویان را نمیدهند و به دانشجویان منتقد خود نمره صفر میدهند»، تصریح کرد: بیتفاوتی نسبت به این مساله باعث شد تا دانشجویان اندک اندک به این سو سوق داده شوند که هیچ اظهارنظری در مغایرت با نظرات اساتید بیان نکنند.
وی ادامه داد: ای کاش فاجعه در همین حد باقی میماند. اما این اساتید بیظرفیت هنگامی که فضای کلاس و دانشجویان را تحت کنترل خود دیدند، یک گام به جلو برداشتند و دانشجویان را وادار به پذیرش نقطه نظرات شخصی و اعتقادی خودشان کردند.
سلیمی نمین با بیان اینکه «متاسفانه مصادیق این موارد در دانشگاه به وفور یافت میشود» توضیح داد: برخی اساتید اگر خود ولنگار باشند، دانشجویان را هم مجبور میکنند تا در مسائل اخلاقی مانند آنها عمل کنند.
وی مورد اخیر دانشگاه تهران را یکی از صدها موارد اینچنینی بیان کرد و گفت: این مسائل زیبنده دانشگاه و محیطهای علمی نیست.
این محقق مسائل تاریخی اضافه کرد: البته تعداد این اساتید در اقلیت است اما همینها هم باعث میشوند تا دانشگاه از شان خود خارج و دانشجو تحقیر شود.
سلیمی نمین همچنین درباره همزمانی اتفاقات دانشکده هنرهای زیبا با غائله دانشگاه پلی تکنیک خاطرنشان کرد: مسائل اخیر دانشگاه امیرکبیر را نباید با دانشگاه تهران گره زد. زیرا توهین به مقدسات در دانشگاه امیرکبیر، کار هیچ یک از تشکلهای دانشجویی نیست بلکه دستهایی از بیرون دانشگاه این مسائل را مدیریت میکردند.
وی ضمن توصیه دانشجویان به «خویشتن داری و آگاهی» تصریح کرد: عدهای پس از مجلس ششم ، از همگرایی و نزدیکی تشکلهای دانشجویی در عین اختلافنظر، ناراحت و رنجور هستند. بنابراین، با برپا کردن غائله امیرکبیر قصد داشتند تا فضای دانشگاه را یکبار دیگر متشنج و آشوبزده نمایند.
وی این افراد را کسانی دانست که رشد خود و گروهشان را در بهپاکردن جنجال در دانشگاهها میبینند و از آرامش موجود در دانشگاهها هیچ دل خوشی ندارند.
انتقاد از شورایعالی انقلاب فرهنگی مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در ادامه با رد این تحلیل که «تحرکات اخیر با هدف تکرار انقلاب فرهنگی در دانشگاهها صورت میپذیرد»، اظهار داشت: اگر جه باید ایرادها را برطرف کرد اما اصلاح مشکلات با برهم زدن ساختار و دوباره درست کردن آن عملی نیست.
به گفته سلیمی نمین، «به جای تکرار انقلاب فرهنگی باید شورایعالی انقلاب فرهنگی و برخی اعضای آن را ملزم به اشراف بیشتر بر دانشگاه نمود تا به ضرورت تدوین مهندسی کلان فرهنگی کشور نائل آیند.
این فعال سیاسی اصولگرا اضافه کرد: دانشجویان باید اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی را بابت کمکاریها و اختصاص ندادن وقت کافی به مهندسی فرهنگی مورد سوال و بازخواست قرار دهند؛ زیرا بسیاری از اعضای این شورا فقط در جلسات آن شرکت میکنند در حالی که همان طور که مقام معظم رهبری مطرح کردهاند: «یک مرد است و یک کار».
وی با انتقاد شدید از مدیریت آموزشی و فرهنگی دانشگاه آزاد، تاکید کرد: متاسفانه مسائل فرهنگی و آموزشی دانشگاه آزاد بسیار ناهنجار است، زیرا براساس تحقیق اخیر مشخص شده که امور آموزش و فرهنگی در این دانشگاه، سالهاست که بدون نظر هیات امنا و تنها توسط یک نفر مدیریت میشده که این مساله فاجعه بسیار بزرگی برای آموزش عالی کشور است.
دفاع از اخراج زرینکلک مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در بخش پایانی مصاحبه با دفاع قاطعانه از اخراج دکتر «نورالدین زرینکلک» پدر انیمیشن ایران از دانشکده هنر دانشگاه تهران، اظهار داشت: کسی که شان علمی دانشگاه را تا حد مسائل شخصی خود پایین میآورند، با چه ملاکی باید کلاس و دانشجویان را در اختیار او قرار داد؟
سلیمی نمین تصریح کرد: طبق گفته مسئولین دانشگاه، قرار بود تا از ترم پیش دیگر به این شخص کلاسی ندهند. بنابراین، باید بررسی شود که با چه مجوزی در این ترم دانشگاه مجددا به او کلاس درس واگذار میشود.
وی در انتها تاکید کرد: در جریان اعتراضات دانشگاه امیرکبیر بنده صرفا طی تماسی با برادرزادهام از او درخواست کردم تا با صحبت کردن با دانشجویان از مطالبه خواستههایی که با محیط دانشگاه چندان تطابقی ندارند، جلوگیری کند. به جز این، بنده هیچ دخالتی در مسائل نداشتم.