کد خبر: ۶۰۸۵۷
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۲۲:۲۱

آیا آمارهای اقتصادی واقعاً دروغ است؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر «دروغ» بودن آمارهای اقتصادی موجود پیرامون عملکرد دولت نهم تاکید کرد «این سخنان و اختلافات کشور را از قافله توسعه و چشم‌انداز 20 ساله که براساس آن ایران باید به قدرت اقتصادی منطقه تبدیل ‌شود عقب می‌اندازد». 

عطاءالله حکمی در گفت‌وگو با خبرنگار آفتاب درباره آمار مرکز پژوهش‌های مجلس مبنی بر وجود تورم 23 درصدی و غیر واقعی دانستن آن از سوی رئیس جمهور گفت: به طور قطع در حال حاضر تورم 2 رقمی رو به افزایش در اقتصاد ایران به عنوان یک معضل جدی وجود دارد. اما این نکته که آیا آمار و ارقام بانک مرکزی در مورد میزان دقیق این تورم صحت دارد یا آمار مرکز پژوهش‌ها و حتی برخی مراکز دیگر، اکنون به یک مشکل اساسی تبدیل شده است. 

حکمی تصریح کرد: این بحث‌ها و مرافعات به صلاح نظام و کشور نیست و حق نداریم از فرصت‌هایی که مردم برای ما ایجاد کرده‌اند به نفع خود بهره‌برداری کنیم.

نماینده رودبار افزود:‌ باید یک مرجع خاص با کاری دقیق و کارشناسانه آمارهای اقتصادی صحیح را اعلام کند تا بتوان با استناد به آن برای اعتلای کشور برنامه‌ریزی دقیقی انجام داد. 

وی تصریح کرد: ‌به نظر می‌رسد برای رسیدن به این هدف باید کار کارشناسانه دقیق‌تری صورت گیرد که در این میان اگر دولت و مجلس هماهنگ عمل کنند به نتیجه مناسب‌تری دست خواهند یافت. 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین درباره بخش دیگری از اظهارات احمدی‌نژاد مبنی بر کاهش وابستگی بودجه و اقتصاد کشور به نفت گفت: متأسفانه اقتصاد ایران کاملا تک محصولی و وابسته به نفت است و این موضوع که آیا اتکای اقتصاد کشور به این محصول یک درصد کاهش یا افزایش داشته است به هیچ وجه اهمیت ندارد و مشکلی را حل نمی‌کند. 

وی افزود: اگر دولت سیستمی را طراحی کند که نقدینگی و پول‌های سرگردان به سمت تولید جهت بگیرد و موجب ایجاد ارزش افزوده گردد اقتصاد کشور از شرایط کنونی نجات خواهد یافت اما تاکنون چنین سیستمی طراحی نشده است. دولت در واقع باید به گونه‌ای عمل کند که خروجی پروژه‌های مختلف عمرانی منتهی به تولید گردد.

حکمی تأکید کرد: در حال حاضر براساس آمار 107 هزار میلیارد تومان پول سرگردان در دست بخش کوچکی از جامعه قرار دارد و این مسأله باعث شده تا در این سال‌ها فاصله فقیر و غنی و دهک‌های بالایی و پایینی افزایش بیشتری پیدا کند. 

وی افزود: اکنون سرمایه‌ و پول‌هایی که باید به عنوان فرصت محسوب شود به دلیل بی‌برنامگی و نبود سیستمی درست مبدل به تهدیدی جدی برای اقتصاد کشور شده است. 

حکیمی گفت: این نقدینگی فراوان، زمانی به سمت بازار مسکن هجوم می‌آورد و زمانی به سوی مواد خوراکی تغییر جهت می‌دهد. در هر حال این میزان پول سرگردان به سمت هر بازاری حرکت کند آن را دچار بحران جدی می‌کند در حالی که اگر دولت جهت این سرمایه‌ها را به سمت تولید تغییر می‌داد این تهدید جدی نقدینگی که عاملی برای ایجاد تورم فزاینده است به فرصتی برای اشتغال، تولید و به طور کلی بهبود شاخص‌های اقتصاد تبدیل می‌شد. 

وی خاطرنشان کرد: ‌دولت و مجلس باید با کمک یکدیگر و با معرفی تیم‌های اقتصادی خود در جلساتی مشترک اولویت‌های اساسی اقتصاد کشور را تعریف و برای آن برنامه‌ریزی کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی گفت: باید توجه داشت که تنها نتیجه اتهام‌زنی به دیگران و انکار واقعیت جا ماندن از قافله توسعه کشور خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین