سریال «هیولا» که از مجموعههای پربیننده شبکه نمایش خانگی بود، دو روز پیش با پخش قسمت آخر به پایان رسید. مهران مدیری کارگردان این سریال، مصطفی احمدی تهیهکننده، امیر برادران نویسنده و پیمان قاسمخانی طراح و سرپرست نویسندگان این سریال بودند. فرهاد اصلانی، شبنم مقدمی، گوهر خیراندیش، نیما شعباننژاد، محمد بحرانی، عزتالله مهرآوران، شیلا خداداد و سیما تیرانداز به همراه مهران مدیری در سریال هیولا به ایفای نقش پرداختند.
اما یکی از نکات جالب توجه در این مجموعه، بازی محسن قاضی مرادی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون بود. قاضی مرادی ۷۸ ساله که چند سالی است به دلیل پیشرفت بیماری فعالیتی در سینما و تلویزیون ندارد، در این مجموعه نقش «پولادتن» از اعضای هیئت مدیره «مؤسسه خاک پای فرهنگیان» را به عهده داشت؛ مؤسسهای که با جذب سرمایه فرهنگیان به فعالیتهای گسترده و نامشروع اقتصادی دست میپرداخت. کامران کامروا(مهران مدیری) در سکانس معرفی اعضای هیئت مدیره به هوشنگ شرافت (فرهاد اصلانی)، پولادتن را باسابقهترین عضو هئیت مدیره این مؤسسه معرفی میکند. شخصی که در جلسات هیچ حرفی نمیزند و فقط نقش نظارتی دارد.
قاضی مرادی اگرچه به دلیل شرایط جسمانی، قادر به ادای دیالوگ نبود، اما با همان حضور کوتاه خاطره نقشآفرینیهای خاطرهانگیز در سریالهایی همچون «معصومیت از دست رفته»، «من یک مستأجرم»، «صاحبدلان»، «رنگ خیال»، «شمعدونی»، «عشق سالهای جنگ» و فیلمهای سینمایی مانند «زیر پوست شهر»، «قاعده بازی»، «دایره زنگی»، «سوغات فرنگ» «مسافر ری»، «رسم عاشقکشی» و «یک بار برای همیشه» را زنده کرد.
مهوش وقاری همسر محسن قاضی مرادی که خود از بازیگران شناختهشده سینما و تلویزیون بوده و بهویژه در سالهای دهه ۷۰ از بازیگران نسبتاً پرکار تلویزیون به حساب میآمد،با اشاره به این که قاضی مرادی به خاطر شرایط جسمانی و بیماری سختی که داشت، عملاً در «هیولا» بازی نکرد بلکه «خودش» بود، گفت: اولین بار آقای امین خنکال که دستیار آقای مدیری بودند، با ما تماس گرفتند و گفتند که نقشی را برای آقای قاضی مرادی در نظر گرفتهاند و پرسیدند که آیا ایشان میتواند کار کند یا نه؟ محسن خیلی دوست داشت که باز هم بازیگری را تجربه کند، اما خودش هم به این حقیقت تلخ واقف بود که حتی گفتن دیالوگهای ساده هم برایش سخت است؛ من هم این موضوع را به سازندگان هیولا منتقل کردم. آنها هم گفتند مشکلی نیست و با این موضوع کنار میآیند.
وی در ادامه گفت: تا این که بعد از چند تماس، بخشی از فیلمنامه را که آماده شده بود برایمان فرستادند. چون محسن نمیتوانست فیلمنامه را بخواند، من بخشهای مربوط به بازی او را برایش خواندم، اما هرچه جلو رفتیم دیدیم که شخصیت «پولادتن» اصلاً دیالوگ ندارد. متوجه شدیم که آقای قاسمخانی این شخصیت را طوری طراحی کرده است که دیالوگ نداشته باشد.
وقاری افزود: همسرم برای بازی در این نقش قرارداد کتبی امضا نکرد و توافق ما شفاهی بود. آنچه برای من اهمیت داشت، زمان پایان پروژه بود که به من اطمینان دادند، فیلمبرداری بخشهای مربوط به محسن تا نیمه اسفندماه سال ۱۳۹۷ به پایان میرسد، چون شرایط او روزبه روز بدتر میشد و رفت و آمد به لوکیشن هم واقعاً برای من سخت بود، اما متأسفانه تا حدود دو ماه بعد از عید هم فیلمبرداری ادامه داشت که این مسئله خیلی به من فشار وارد کرد.
همسر محسن قاضی مرادی عنوان کرد: در طول ضبط، آقای مدیری تا جایی که امکان داشت با احترام با ما برخورد کردند، اما متأسفانه عوامل سازنده فیلم شرایطی را فراهم نکردند که وضعیت محسن، من و خود او را اذیت نکند.
هر بار که با او به صحنه فیلمبرداری میآمدم، رفتار و برخورد برخی از عوامل به گونهای بود که انگار من مزاحم هستم و برای همین هم بعد از چند جلسه فیلمبرداری سعی میکردم وارد لوکیشن نشوم و بعد از بردن همسرم به محل ضبط و استقرار او، بیرون میآمدم و در اتومبیل منتظر پایان کارش میشدم.
این بازیگر سینما و تلویزیون گفت: به خاطر همین سختیهای زیاد و برخورد برخی افراد بود که تا الان که این سریال به پایان رسیده هیچ کدام از قسمت های آن را ندیدهام و تمایلی هم به دیدن آن ندارم. این کمتوجهیها مرا دلشکسته کرد. تنها بخشهایی از آن را در فضای مجازی دیدهام که احساس میکنم در آنها هم حضور محسن کمرنگ شده است.
وی افزود: این روزها کسانی که مرا میبینند از لطف سازندگان «هیولا» به محسن قاضی مرادی میگویند و این که نقشآفرینی او در این سریال پربیننده، یک خاطره ماندگار خواهد بود. نمیدانم، اما حداقل برای من این یک تجربه سخت و پرزحمت بود. البته من هر آنچه باری راحتی کار محسن قاضی مرادی انجام دادم و خواهم داد برای همسرم بود و ذرهای به خاطر آن ناراحت نیستم، اما چیزی که خستگی را به تن من گذاشت، برخوردهای نامطلوب برخی از عوامل بود.