آفتابنیوز : آفتاب: برخورد نیروی انتظامی با «اراذل و اوباش» که در قالب مرحله دوم طرح «ارتقای امنیت اجتماعی» آغاز شده با حمایت و ابراز رضایت شدید شهروندان و کارشناسان روبرو شد. با این حال انتشار تصاویری از «خشونت پلیسی» در برخورد با افرادی که البته در مقابل دستور بازداشت مقام قضایی تمکین نمیکردند؛ موجب گشت که برخی رسانهها و مسئولان نسبت به تبعات بلندمدت اینگونه برخوردها هشدار دهند. به گونهای که معاون دادستانی تهران با اعتراض نسبت به برخی برخوردهای صورت گرفته خواستار رعایت موازین قانونی در این خصوص شد.
در همین راستا
جواد آرینمنش نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب ضمن حمایت از برخورد نیروی انتظامی با اراذل گفت: قوه قضائیه باید با مشاوره و روانشناسی، این افراد را از زوایای محقق بررسی کند و حتی پس از زندان نیز از آنان مراقبتهای ویژه به عمل آید اما این کارها انجام نمیشود و به همین دلیل اکنون خلاء آن را احساس میکنیم.
وی این افراد را سرکش و شیاد ارزیابی کرد و افزود: اساسیترین هدف این طرح پیشگیری از مظاهر علنی فساد و مقابله با جریانات سازمان یافته است و به نظر من اساسیترین نیاز جامعه ما امنیت و اصلیترین وظیفه یک حکومت برقراری امنیت در جامعه و برای مردم است.
آرینمنش برخورد با افرادی که اشتهار به فساد دارند را مستلزم قاطعیت دانست و گفت: این افراد سابقهدار هستند و کارشان از هنجارشکنی گذشته است. باید نظر مردم را در مناطق مختلف جویا شد که آیا مردم از این طرح راضی هستند یا نه؟ باید گفت که این اراذل و اوباش با چاقوکشی و بدمستی خانوادهها را اذیت میکردند.
آرینمنش گفت: البته به نظر من مجموعهای از اقدامات برای حل این معضل لازم است. باید یک سری کارهای فرهنگی جهت پیشگیری از گسترش جرایم صورت گیرد و در کنار آن نیز نیروی انتظامی برخورد قاطع کند. قوه قضائیه همچنین باید متناسب با جرایم آنان حکم صادر کند چرا که ناهماهنگی بین قوه قضائیه و نیروی انتظامی اوضاع را بدتر میکند.
نماینده مردم مشهد عدم استمرار چنین طرحهایی را از دیگر مشکلات موجود ارزیابی کرد و گفت: البته نیروی انتظامی هیچ گاه با فردی که برای اولین بار جرمی را مرتکب میشود، این گونه برخورد نمیکند و سعی بر آن است که افراد مجرمی که برای اولین بار دستگیر میشوند، با رفتار انسانی و در چارچوب قانون روبرو شوند اما اراذل و اوباشی که نیروی انتظامی با آنان برخورد میکند، افراد سابقهداری هستند که امنیت مناطق و محلههای مختلف را مخدوش کردهاند و هنگام دستگیری از خود مقاومت نشان میدهند.
آرین منش تمام انسانها را اصلاحپذیر و قابل تربیت دانست و گفت: متأسفانه به جای آن که زندانهای کشور، دانشگاه باشد، تبدیل به آموزشگاه خلاف شدهاند.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس هفتم اما مدافع بیقید وشرط این طرح است. او در همین رابطه به خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: این افراد در مقابل قانون و خواسته پلیس مقاومت میکنند و دیده شده است که هنگام دستگیری از خود مقاومت نشان میدهند و با قمه و کارد به نیروی انتظامی حمله میکنند و گاه باعث زخمی و بستری شدن افراد پلیس میشوند، با این حال نیروی انتظامی چارهای جز مقابله و ضرب و شتم آنان ندارد.
سیدمحمد تقی محصل همدانی در ادامه و در پاسخ به این سؤال که «آیا نیروی انتظامی از لحاظ قانونی حق ضرب و شتم افراد به هنگام دستگیری را دارد؟» گفت: قانون به پلیس میگوید که فلان شخص را بیاورید و نیروی انتظامی باید وی را بیاورد. شخص فاسد که در مقابل قانون مقاومت میکند با کار فرهنگی درست نمیشود. نمیشود دست به سینه روبروی او ایستاد و گفت که تو درست میگویی!
محصل همدانی افزود: اراذل و اوباش مردم را اذیت میکنند و کتک میزنند و برای نیروی انتظامی قمهکشی میکنند، خب باید با آنان چه برخوردی کرد؟