دومین نشست از دور چهارم سلسله نشستهاى منظومه فرهنگ صلح با همکاری مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران و دبیرخانه نشان صلح کودک به مناسبت روز جهانى صلح، روز چهارشنبه 3 مهرماه در سالن کنفرانس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، ماریا دوتسنکو (رییس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران) به احترام استادان و فرهیختگان حاضر در جلسه، به طور اختصاصى به لورییس چکناواریان، غلامحسین امیرخانى، پرفسور حسین باهر و اردشیر خورشیدیان خیر مقدم گفت.
نشست پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهورى اسلامى ایران آغاز شد و طیبه محمد (دبیر نشست) ضمن خوش آمدگویى خلاصهایى از فعالیتهاى سفیران صلح و دوستى را شرح داد.
سپس خانم ماریا دوتسنکو، پیام دبیرکل سازمان ملل را به مناسبت روز جهانى صلح قرائت کرد.
در ادامه این رویداد، استاد لورییس چکناواریان (موسیقیدان و رهبر ارکستر جهانى) با بیش از ٧٠ سال سابقه درخشان هنرى و فعالیتهاى بشر دوستانه در جهت نجات جان انسانها، از سوى گروه سفیران صلح و دوستى به عنوان سفیر صلح ایران به سازمان ملل متحد پیشنهاد شد.
طیبه محمد (موسس گروه سفیران صلح و دوستى) با عنوان این جمله که هرگز مادرى نمىخواهد فرزندش در جنگ کشته شود و هرگز مادرى هم نمىخواهد فرزندش در جنگ کسى را بکشد، پس امیدواریم هیچ مادرى در این شرایط قرار نگیرد. حضار را دعوت به ایستادن براى احترام به رویداد تاریخى معرفى سفیر صلح ایران کرد و ادامه داد: گروه سفیران صلح و دوستى به لطف خداوند در روز جهانى صلح و با عنایت به اهداف والاى خود که همانا احترام متقابل به فرهنگها، ملتها، دولتها و ارتباط روادارانه براى رسیدن به صلحى پایدار در تمام کره مسکون است، در این روز و در محل مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد تهران استاد لورییس چکناوریان را به عنوان سفیر صلح ایران معرفى مىنماییم. امید داریم روزى خواهد آمد که جهانى عارى از خشونت، جنگ و افراطىگرى خواهیم داشت که در آن فرزندان انسان آرامش را تجربه خواهند کرد.
سپس کلیپی به عنوان معرفی پیشینه لوریس چکناواریان، این آهنگساز قدیمی و محبوب در سالن پخش شد.
لورییس چکناواریان ضمن ابراز تشکر گفت: انتخاب من برای این مسئولیت افتخار بزرگی است و من افتخار میکنم که یک ایرانی هستم. من بسیار خوشبختم که پدر و مادرم مانند سایر ارامنه، ایران را که کشور کوروش است برای زندگی انتخاب کردند.
وی ادامه داد: من هیچگاه خودم را همه چیزدان نمیدانم، چون هنر به قدری گسترده است که نمیتوان همه چیز را در آن یاد گرفت. همه هنرها الهام از خداست، چون هیچکس از خودش چیزی ندارد و من این لطف بزرگ را از طرف پروردگارم داشتم.
چکناواریان اضافه کرد: بسیار از شما ممنونم که این مسئولیت را بر عهده من گذاشتید.
او در پایان عنوان کرد: هیچکس نمیتواند صلح را در این جهان بر پا کند، ولی میشود با فرهنگ و عشق به صلح رسید و این فرهنگ و عشق است که ضد اسلحه است و ما در کشور ایران با وجود شعرا و عالمان زیادی که داشتیم میتوانیم بگوییم کشوری صلح طلب هستیم و امیدوارم با کمک به من و دست در دست هم، بتوانیم نماینده خوبی برای ایران باشیم
در ادامه این نشست، سوگل مشایخى شعرى را با عنوان صلح به مناسبت معرفى سفیر صلح ایران، که از سرودههاى خودش بود قرائت کرد.
برنامه روز جهانی صلح که با موضوع صلح و آب و هوا برگزار شد، میزبان استادان، صاحبنظران و سخنرانان در حوزه اقلیمشناسی و محیط زیست بود.
اولین سخنران، مزدک سادات میر رمضانى با موضوع «تغییرات آب و هوایى یک تهدید شاید هم یک فرصت» بود که در مورد روند گرم شدن زمین، تولید گازهاى گلخانهاى و تاثیرات مخرب آن، فرایند بوجود آمدن مشکلات اقتصادى، سیاسى و اجتماعى تغییرات آب و هوایى مطالب تخصصی را ارائه کرد و در ادامه افزود: مىتوان از این مشکل جهانى به توافق جهانى رسید و این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.
وى در پایان سخنرانى خود به لورییس چکناواریان تبریک گفت و اظهار داشت: صلح براى همه انسانها مهم است ولى براى طبیعت لازم، امیدوارم آیندگان نیز موسیقى خوش طبیعت را با ایجاد صلح بشنوند.
سخنران بعدى ابوالفضل حقیقى مدیر عامل «ایرلاین تفتان» بود که با موضوع «صلح و مسئولیت اجتماعى» سخنرانى کرد.