چنین نقدهایی در فاصله نهچندان زیادی که تا انتخابات اسفندماه 98 باقی مانده، چندان تعجبانگیز نیست و هیچ بعید نیست که در هفتهها و ماههای پیشرو، این دست موضعگیریها از سوی دیگر چهرههای سیاسی مطرح شود.
قالیباف در این سخنرانی تمامقد در قامت یک کاندیدای انتخاباتی سخنرانی کرده است. چنانکه از طرح اعتراض به وضعیت معیشت شهروندان و اوضاع اقتصادی کشور آغاز میکند و با انتقاد نسبت به وجود ربا در نظام پولی و بانکی کشور و اشاره به سوء مدیریتها ادامه میدهد. مشی و مرامی که معمولا در نطقها و خطابههای انتخاباتی قابل رویت بوده و هست. و حال به نظر میرسد شهردار اسبق پایتخت نیز شاید با اهداف انتخاباتی زبان به نقد گشوده است. او با ادبیاتی بسیار شبیه به آنچه در جریان انتخابات اخیر ریاستجمهوری مورد استفاده قرار داد، گفته است: «300 هزار میلیارد تومان سود بانکی به سپردهها پرداخت میشود، ۳۴ درصد از این ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سود بانکی به کمتر از یک دهم درصد از آنها میرسد؛ یعنی حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به چند صد نفر پرداخت میشود.» سخنانی که بهروشنی یادآور شعارهای انتخاباتی او مبتنی بر ایده « 96درصدیها درمقابل 4 درصدیها» بود. قالیباف برای مقابله با این وضعیت، معتقد است باید بهسراغ اصلاح نظام مالیاتی رفت. چراکه بهزعم او، اگر این پولها به چرخه تولید بازگردد، کشور از وضعیت تورم و رکود خارج میشود.
محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران اما در ارتباط با سخنرانیهای اخیر قالیباف، به «اعتماد» میگوید: «امروز فضای کشور اقتضاء میکند همه با دولت گفتوگو کنند و خواستار پاسخگویی زمینهای هزینهکرد بودجه و منابع مالی باشند. قالیباف هم مانند هر فردی حق دارد به دولت نقد کند و جویای هزینهکرد بودجههای کشور شود. کسی با انضباط، شفافیت مالی و... مخالفتی ندارد؛ اما مساله این است که رطبخورده ، منع رطب چون کند؟!»
این عضو اصلاحطلب شورای شهر پایتخت که چندی قبل نیز با شکایت قالیباف بهدلیل اظهارنظر درباره ماجرای تخلفات در شهرداری تهران و پرونده املاک نجومی مواجه شده بود، ادامه داد: «آقای قالیباف بهتر است اول بیاید و درمورد عملکرد پروژههای شهر تهران مانند پل صدر، تونلها و... گزارش ارایه بدهد و بگویند آیا میشد بدون بدهی یا بدهی کمتر این پروژهها را انجام داد؟ آیا میشد این حسابرسیها را در زمان خودشان انجام داد تا شورای شهر فعلی مجبور نباشد در تلفیق بودجه 93 به بررسی اسناد مالی دوره ایشان اقدام کند؟!»
میرلوحی گفته است: «در دورهای بهسر میبریم که همه در موضع اپوزیسیون قرار گرفته و از این موضع اظهارنظر میکنند. در حالی که برای مثال خود آقای قالیباف 12 سال در سازمان شهرداری تهران مسوولیت داشتند و بهتر است ابتدا درباره نحوه هزینهکرد و ارایه گزارش به مردم و حساب و کتاب و انضباط مالی توضیح بدهند.»
میرلوحی با تاکید بر اینکه در آستانه انتخابات، همه چهرهها و گروهها و جناحهای سیاسی مدعی میشوند که راهحل معما تنها در مشت آنهاست، به «اعتماد» گفت: «در سال انتخابات، همه میگویند بهتر از دیگران قادر به اداره مجلس هستند. ولی رفتاری که قالیباف در دوره مدیریت بر شهرداری تهران با اعضای شورای چهارم داشت، بهروشنی گویای نوع نگاه او به مجلس و شورا است.» عضو شورای شهر پنجم پایتخت با بیان اینکه «با وجود گذشت چند سال و تلاشهای شورای شهر و مدیریت شهری جدید، هنوز حساب تراز مالی 93 تا 95 استخراج نشده است»، ادامه داد: «مصرف بهینه منابع، شفافیت مالی و... میتواند در مجلس آینده هم مطرح شود. اگر کسی در گذشته کاری خود، به این موارد قائل باشد، میتوان گفت در مجلس آینده نیز به این موضوعات پایبند خواهد بود؛ اما وقتی از قالیباف و معاون مالیشان در جلسه شماره 367 شورای شهر، درخصوص مصرف بهینه منابع سوال شد اما پاسخی روشن دریافت نشد و هنوز دریافت نمیشود، به این نتیجه میرسیم که نوع نگاه این افراد به ارایه گزارش مالی و مصرف بهینه مالی با آنچه در کلام میگویند، متفاوت است.»
یزید هم همنکار را می کرد ولی حضرت علی آتش در دست برادر طمعکارش گذاشت.