به گزارش تلویزیون الشرقیه در لندن به نقل از شاهدان عینی، معترضان در محلههای الشعب، البلدیه، الزعفرانیه و الحسینیه گردهم آمدند. با این همه نیروهای امنیتی مسیرهای منتهی به میدان تحریر را مسدود کردهاند.
در دومین روز این تظاهرات، معترضان به آتش زدن لاستیک خودرو دست زدند و جمعی از آنان هم خواستار کنارهگیری دولت شدند.
همزمان تجمعهای کوچکی هم در شهر شمالی کرکوک و استان شرقی دیاله گزارش شده است.
تجمع دوباره معترضان به دولت در حالی است که به گفته فاضل الغراوی، از اعضای کمیسیون عالی حقوق بشر عراق شمار کشته شدگان تظاهرات روز سه شنبه در شهرهای مختلف عراق به سه تن افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه منابع امنیتی مرگ سومین جان باخته در این تظاهرات را بر اثر شدت جراحات عنوان کردهاند.
مقتدی صدر، روحانی با نفوذ شیعه در عراق خواستار تحقیق درباره این حوادث شده است.
دیروز (سهشنبه اول اکتبر) در پی اعتراضات ضد دولتی، نیروهای امنیتی برای متفرق کردن جمعیت از گلوله جنگی و گاز اشکآور استفاده کردند.
در این اعتراضها ۴۰ تن از نیروهای امنیتی هم مجروح شدهاند.
مقتدی صدر که پیشتر رهبری گروه شبه نظامی جیش المهدی را برعهده داشت در توئیتی نوشت: "سه رئیس باید تحقیقی عادلانه را درباره آنچه در میدان تحریر روی داد انجام دهند."
منظور از سه رئیس، نخست وزیر، رئیس جمهوری و رئیس پارلمان عراق است.
میدان تحریر در مرکز بغداد واقع شده است.
عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق شب گذشته اعلام کرد که "تحقیقاتی حرفه" برای شناخت ریشه این حوادث آغاز شده است.
دیروز هزاران تن از شهروندان بغداد در نزدیکی منطقه حفاظت شده یا سبز در اعتراض به بیکاری، خدمات عمومی ناکافی و فساد تظاهرات کردند.
منطقه سبز محدودهای در بغداد است که ساختمانهای دولتی و سفارتخانهها در آن واقع شده و از آن به شدت محافظت میشود.
این تظاهرات پاسخی بود به فراخوانهایی اینترنتی در نخستین سالگرد دولت عادل عبدالمهدی.
سال پیش نیز با فراخوان مقتدی صدر اعتراضاتی شکل گرفت که از مناطق شیعه نیشن جنوب عراق آغاز شد. بیکاری گسترده و نارضایتی از خدمات عمومی در ژوئیه ۲۰۱۸ میلادی سبب بروز اعتراضهایی در جنوب عراق شد و سپس به دیگر نقاط این کشور از جمله پایتخت رسید.
در تظاهرات دیروز خواستههایی که سال گذشته مطرح شده بود تکرار شد.
پس از حمله نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا به عراق در سال ٢٠٠٣ که به سقوط حکومت صدام حسین منتهی شد، این کشور دائم گرفتار ناآرامی، انفجار، درگیری نیروهای شبه نظامی، جنگ داخلی و همچنین ظهور داعش بوده که چند سال بخشهای بزرگی از خاک عراق را در اشغال داشت.
به گفته نهاد شفافیت بینالملل که کشورها را از نظر فساد مالی ردهبندی میکند عراق دوازدهمین کشور دنیا از نظر فساد مالی و اداری است.