هیئت منصفه دادگاه پس از رسیدگی به شکایت نیکولاس ماری، بیست و شش ساله، پذیرفت که مصرف یک داروی ضد روان پریشی (آنتی پسیکوتیک) تولیدی این شرکت باعث بزرگ شدن سینههای او شده است در حالیکه در این مورد هیچ هشدار قبلی داده نشده بود.
این پرونده یکی از چند هزار مورد شکایت مشابه است که در محاکم ایالت فیلادلفیا در دست رسیدگی است.
وکلای آقای ماری گفتهاند که شرکت جانسون اند جانسون و شرکت جنسون، از شرکتهای تحت مالکیت آن، با تولید و توزیع داروی "ریسپردال" نشان دادند که "به سود مالی بیشتر از وضعیت بیماران اهمیت میدهند." پزشک نیکولاس ماری در سال ٢٠٠٣ این دارو را برای او تجویز کرده بود.
در سال ١٩٩٣، اداره نظارت بر خوراک و دارو در آمریکا ریسپردال را برای درمان مبتلایان به شیزوفرنی و اختلال دوقطبی مورد تایید قرار داد.
آقای ماری گفته است که شرکت جانسون اند جانسون هشدار نداده بود که یکی از عوارض جانبی مصرف ریسپردال عارضه ژنیوکوماستی (بزرگ شدن سینه) در مردان است. به گفته او، شرکت جانسون اند جانسون به اشتباه این دارو را برای مصرف کودکان عرضه کرد.
مبلغ هشت میلیارد دلار خسارت تنبیهی علاوه بر مبلغ ٦٨٠ هزار دلار است که دادگاه پیشتر به عنوان خسارت ترمیمی یا جبرانی به نفع آقای ماری تعیین کرده است.
وکلای آقای ماری با صدور بیانیهای گفتند که "هیئت منصفه این دادگاه، مانند هیئت منصفه در دیگر شکایتهای مربوط به این پرونده، یک بار دیگر شرکتی را به پرداخت خسارت تنبیهی محکوم کردند که نشان داده است برای ایمنی بیماران کمتر از سودبری تجاری ارزش قایل است."
از لحاظ حقوقی، "خسارت تنبیهی" صرفا به منزله جبران زیان وارده به شاکی نیست بلکه علاوه بر آن، مجازات طرف خطاکار را هم در نظر دارد. آنان گفتهاند که "جانسون اند جانسون به جای سلامت کودکان، میلیاردها دلار سود را در اولویت قرار داد."
شرکت جانسون اند جانسون خسارت تعیین شده را "به شدت نامتناسب با زیان و آسیب وارده" توصیف کرده و گفته است که اطمینان دارد این حکم در دادگاه تجدیدنظر لغو خواهد شد. این شرکت افزوده است که در جریان رسیدگی به این پرونده، به وکلای شرکت اجازه داده نشد تا منافع مصرف ریسپردال را توضیح دهند.
پرداخت خسارت به آسیبدیدگان از استفاده از کالاهای تولیدی شرکت جانسون اند جانسون بدون سابقه نیست. دادگاههای آمریکایی تا کنون به پرداخت مبلغ چهل میلیارد دلار به کسانی حکم دادهاند که از این شرکت به خاطر افزودن ماده آزبستوس به پودر بچه شکایت کرده و گفتهاند که استفاده از این پودر باعث ابتلای آنان به سرطان شده است.
در عین حال، یکی از کارشناسان حقوقی آمریکا گفته است که انتظار میرود دادگاه تجدید نظر خسارت تنبهی هشت میلیارد دلار را کاهش دهد. به گفته او، با توجه به سوابق آراء دادگاه عالی ایالات متحده، معمولا انتظار میرود خسارت تنبیهی حداکثر از ده برابر خسارت ترمیمی (یا جبرانی) بیشتر نباشد. در این مورد به خصوص، هشت میلیارد دلار خسارت تنبیهی بیش از ده هزار برابر ٦٨٠ هزار دلار خسارت ترمیمی است.
در هر حال، انتظار میرود شرکت جانسون اند جانسون مجبور به پرداخت خسارت به تعداد قابل توجهی از کسانی شود که شکایتهای آنها به خاطر مصرف ریسپردال در محاکم قضایی مطرح است.
عارضه ژنیوکوماستی با جراحی قابل درمان است.