کد خبر: ۶۱۵۴
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۰

تاثیر رئیس جمهور آینده بر برنامه هسته ای

آفتاب‌‌نیوز : رقابت ریاست جمهوری در ایران، رقابتی نزدیک بوده است. به نظر شما چه کسی پیروز خواهد شد و چرا؟ دیدگاه شما در مورد تغییرات پس از انتخاب رئیس جمهور جدید چیست؟ 

در صورت پیروزی هاشمی تغییری اساسی درنظام ایران ایجاد خواهد شد زیرا او به مسئله هسته ای رسیدگی کرده و به مطبوعات آزادی بیشتری خواهد داد. به این ترتیب دوره جدیدی از حکومت دموکراتیک آغاز خواهد شد. 

به علاوه او رابطه خوبی با رسانه ها دارد و گفتگو های خبری با رسانه های مختلف انجام می دهد. او دقیقا می داند که منشا مشکلاتی که در انتخابات مجلس با آن مواجه شد، کجاست.
او هم چنین اقتصاد آزاد را یکی از اولویت های خود قرارداده و پیشتر نیز در پیشبرد پروژه های اقتصادی موفق بوده است. او رابطه خوبی با بازارهای تهران و بنیادهای مالی خصوصی دارد و حضور ایران را در سازمان های اقتصادی بین المللی فعال خواهد ساخت. 

او در پی ادامه برنامه های ساختاری خود است و از این رو فعالیت های اقتصادی را محدود نخواهد کرد. او می داند که کشورهای دیگر منطقه چه اندازه ثروتمند هستند و مانند واسطه ای میان کشورهای خلیج فارس و غرب عمل خواهد کرد. 

او احیاء روابط با امریکا را نیز دنبال می کند و تنها کسی است که می تواند با ایجاد این روابط، اوضاع را متعادل نگاه دارد. این در حالی است که برخی معتقدند اصلی ترین دلیل مشکلات ایران امریکاست و تصور می کنند که هیچ گاه روابط دو جانبه ای میان دو کشور ایجاد نخواهد شد.
 
دموکراسی در ایران در وضعیت عالی نیست و با اسلام آنرا محدود کرده اند. شما چه فکری در این مورد می کنید؟
 
در ایران مردم متقاعد شده اند که باید دموکراسی اسلامی داشته باشند به این موضوع از دیدگاه شیعه پرداخته می شود و به معنای کلی آن نیست و تفاوت آن به علت حکومت مذهبی ایجاد شده است. 

در این کشور حکومت اسلامی را مناسب ترین شیوه هدایت مردم می دانند. از این رو دانش مذهبی، عدالت و مقبولیت عمومی شرایطی است که منجر به انتخاب حاکمان می شود. 

دولت ایران بر این موضوع اصرار دارد که برنامه هسته ای اش صلح آمیز است ولی اظهارات آژانس بین المللی انرژی هسته ای و دولت امریکا نشان از عدم همکاری کافی ایران با این سازمان دارند. اکنون اروپا و سایر کشورها نیز نسبت به برنامه ایران تردید دارند. 

ابتدا باید بیان کنم که برنامه هسته ای ایران تنها فرهنگی نیست بلکه به سنت و روحیه ایرانی ها هم بستگی دارد. بنابراین نمی توان در مورد آن جانه زنی کرد. این موضوع بدین معناست که ایران در مورد برنامه هسته ای خود بسیار جدی است ولی عجله ای برای اجرای آن ندارد. 

از این رو آنها برنامه های خود را طی مراحلی و با به کار بستن استراتژی خود کفایی دنبال می کنند. به این دلیل هیچ ماده یا وسیله ای را از خارج از کشور وارد نمی کنند. 

نیروگاه بوشهر نقطه شروع این جریان بود ولی اکنون در نزدیکی معادن اورانیوم و در مناطق توسعه نیافته نیز این جریان ادامه دارد. ایران خود دارای منابع غنی اورانیوم است که حکم گنجینه ای با ارزش را برای برنامه هسته ای آن دارد. 

استفاده از انرژی هسته ای برای برنامه های عظیم اقتصادی نشانگر این است که ایران اهداف صلح آمیز دارد. اما درک نادرست میان ایران و جهان از پیشینه رایج شخصیت ایرانی ها ناشی می شود زیرا ایرانی ها عادت دارند که احساسات واقعی خود را پنهان کرده و در ظاهر موجه به نظر برسند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین