"الخطابی" در صفحه "فیسبوک" این خبر را اعلام کرد. پیش از این و بدنبال گسترش اعتراضات در عراق، علاوه بر کربلا، در استانهای بصره، ذیقار، المثنی، واسط، بابل و دیوانیه مقررات منع آمد و شد اعلام شده بود.
به نظر میرسد، این مقررات در کربلا با توجه به کاهش سطح اعتراضات در این استان لغو شده است.
در آخرین تحولات عراق، ساعتی پس از آغاز جلسه عادل عبدالمهدی نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق با فرماندهان نظامی و انتظامی در مقر پلیس فدرال در بغداد، فرمان پایان دادن به تجمع و حضور خیابانی معترضان در میدان تحریر در قلب بغداد صادر و نیروهای امنیتی از تظاهرکنندگان خواستند پراکنده شوند.
با وجود آرامش نسبی در بغداد بویژه در عصر جمعه، تظاهرکنندگان در هفت استان جنوبی عراق برغم وعده اصلاح قانون اساسی و قانون انتخابات در کنار بسته های اقتصادی از سوی نخست وزیر و نیز بیانیه هشدار دهنده آیت الله سیستانی در مورد بروز هرج و مرج و مداخله خارجی در این کشور، به خیابانها آمدند و درگیریهای شدیدی در برخی مناطق رخ داد.
در جریان این اعتراضات خیابانی به دهها مقر مربوط به احزاب اسلامی و نیز ساختمان های دولتی حمله شد و در نتیجه به آتش کشیده شدن آنها چندین نفر جان خود را از دست دادند.
کمیساریای عالی حقوق بشر عراق گزارش داد در جریان موج دوم اعتراضات در این کشور ۶۳ تن کشته و ۲ هزار و ۵۹۲ تن دیگر زخمی شدند.
براساس این گزارش ۱۰ تن از این افراد در بغداد، ۱۴ تن دیگر در میسان، ۱۵ نفر در ذیقار، ۷ نفر در بصره، ۱ نفر در المثنی، ۱۲ نفر در الدیوانیه و ۴ تن دیگر نیز در بابل جان باختهاند، هرچند این آمار و ارقام تاکنون از سوی مقامات رسمی تایید نشده است.
براساس این گزارش، در جریان تظاهراتهای اخیر به ۸۳ ساختمان دولتی و مقر احزاب در استانهای الدیوانیه، میسان، واسط، ذی قار، بصره، المثنی، بابل و کربلاء خسارت وارد شده است.
این درحالی است که آمار کشته و زخمی های حوادث دو روز گذشته عراق، هنوز از سوی مقامات رسمی اعلام یا تایید نشده است.
بر اساس گزارش کمیته حقیقت یاب عراق، در جریان اعتراضات اول اکتبر (۹ مهرماه) که در اعتراض به فساد، عدم جدیت برای مبارزه با آن و بیکاری صورت گرفت، ۱۴۹ غیرنظامی و ۸ نیروی امنیتی کشته و ۴ هزار و ۴۹۴ نفر دیگر از جمله ۲۸۷ نیروی امنیتی زخمی شدند.