آفتابنیوز : آفتاب: «اگر بخواهیم با افزایش بنزین به قیمتهای بینالمللی، مصرف را مهار كنیم بر بسیاری از مردم فشار آورده و نارضایتی و تورم را شاهد خواهیم بود. بنابراین تنها راه سهمیهبندی بنزین است.» رئیس مجلس هفتم در اولین نشست خود با خبرنگاران در سال آخر مجلس، با بیان این مطلب افزود: ادامه وضع موجود بنزین را هیچ كس از نظر سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی نمیپسندد، چرا كه به صلاح كشور نیست. لذا اگر این روند متوقف نشود به ضرر منافع و مصالح ملی خواهد بود.
رئیس مجلس اجرای سهمیهبندی را قانونی دانست و گفت: دولت در اجرای بودجه 85 و 86 سهمیهبندی را لحاظ كرده بود واصل سهمیهبندی مورد قبول دولت و مجلس است. اما مجلس مایل است كه مقدورات دولت را هم رعایت كند؛ زیرا دولت برای اینكه این طرح گسترده و پیچیده را قابل اجرا كند مهلت خواسته است ما مخالفتی نداریم كه دولت به صورت تدریجی و پلكانی كار را پیش برد. چرا كه مهم اجرای آن است.
رئیس مجلس با اشاره به گزارشهای تقدیمی خود به مقام معظم رهبری راجع به سهمیهبندی نیز تصریح كرد: ایشان هم لزوم اجرای قانون و رعایت مقدورات و مشكلات دولت را مورد تاكید قرار دادند. لذا امیدواریم این مشكلی كه ملی است و همگان تصدیق میكنند كه باید به وضع آشفته آن خاتمه داده شود، هر چه زودتر حل شود و نظم در مصرف بوجود آید.
وی همچنین یادآور شد كه بعد از اجرای سهمیهبندی قیمت شناور با توجه به میزان سهمیهبندی و مصرف تعیین خواهد شد و تصمیم آن نیز طبق مصوبه مجلس بر عهده دولت است.
وی در مورد نامه 57 اقتصاددان كشور به رئیس جمهور و ابراز نگرانی آنها از وضعیت اقتصادی گفت: این نامهها سابقه دارد چرا كه قبلا نیز عدهای از اقتصاددانان كه نگاه انتقادی نسبت به دولت داشتند نامه مشابهی را نوشته بودند.
رئیس مجلس با تاكید بر اینكه باید دقت شود تا این اظهارنظرها رنگ تبلیغاتی سیاسی و جناحی پیدا نكند خاطرنشان كرد: به هر اندازه كه حال و هوای تبلیغاتی بر این اظهارنظرها حاكم شود از اعتبار آنها كم خواهد شد.
رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص پیشنهاد پوتین و استقرار سپر موشكی در آذربایجان نیز خاطرنشان كرد: بعید میدانم كه از آمریكا دعوت كرده باشد تا ایران را تهدید موشكی كند.
وی با اشاره به اهمیت روابط حسنه همسایگی بین دو كشور ایران و روسیه این احتمال را بعید دانست و گفت: به نظر میرسد پوتین خواسته است تا پاسخ نقضی به ادعای آمریكا بدهد، زیرا آمریكا مدعی است كه سپر موشكی برای تهدید ایران و كره شمالی بوده است. وی افزود: پوتین خواسته است تا در رد ادعای آنها بگوید كه اگر چنین قصدی وجود دارد جای سپر موشكی در جای دیگر است. وی تاكید كرد كه این سخن پوتین به عنوان موضع غیردوستانه نسبت به ایران تلقی نمیشود.
حدادعادل در پرسش خبرنگار دیگر راجع به شورای سیاستگذاری انتشار افكار محمود احمدینژاد و اینكه آیا یك رئیس جمهور باید در حوزه اجرایی فعالیت كند یا نظریهپردازی؟ خاطرنشان كرد: هر كس در مقام رئیس جمهور قرار گیرد هم نظریه عنوان میكند و هم كار اجرایی را بر عهده دارد. وی با بیان اینكه در گذشته و زمان آقای خاتمی نیز اندیشههای او منتشر میشده است، گفت: آنچه به رئیس جمهور نسبت داده میشود باید حساب و كتاب و شورایی برای بررسی آن داشته باشد. وی افزود: ضرورتی ندارد كه بنده در مورد این امور اظهارنظر كنم، چرا كه امر غریبی اتفاق نیفتاده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره انتخابات هیأت رئیسه كمیسیون فرهنگی، اظهار كرد: البته سالهای گذشته هم برای انتخاب رئیس كمیسیون در كمیسیون فرهنگی مانند سایر كمیسیونها رقابت وجود داشته است و در واقع اتفاق عجیبی نیفتاده است؛ همچنانكه در سالهای قبل هم مانند امسال تغییراتی در كمیسیونها بوجود آمده و این امر اقدام عجیب و غیرمنتظرهای نیست.
وی با ابراز تشكر از افروغ رئیس سابق كمیسیون فرهنگی، بیان كرد: ایشان همچنان میتوانند در زمینههای فرهنگی و سایر زمینهها فعال باشند و توضیحات بیشتر را از خود ایشان سوال كنید، اما تا آنجایی كه به ما مربوط میشود اجرای آییننامه اهمیت دارد.
وی با رد دولتی شدن مجلس هفتم، گفت: اگر این امر به این منظور باشد كه مجلس هفتم از دولت حمایت میكند میپذیرم ولی اگر منظور این باشد مجلس هفتم از دولت اطاعت میكند این امر را رد میكنم و اگر فضای رابطهی مجلس و دولت فضای ستیزه و جنجالی نیست این به سود كشور بوده و خلاف این امر به مصلحت نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی بحث بر سر تاریخ انتخابات را یكی از بحثهای انتخاباتی دانست و بیان كرد: هر تاریخی كه انتخاب میشود عدهای اظهارنظر یا مخالفت میكنند؛ اگر زودتر باشد مقارن با دهه فجر یا مراسم مذهبی است و اگر دیرتر باشد با امتحانات مدارس یا تعطیلات تابستانی تداخل پیدا میكند و در واقع با هر تصمیمی، اظهارنظرهایی در خصوص تاریخ انتخابات وجود دارد.
وی افزود: تاریخی كه وزارت كشور و شورای نگهبان انتخاب كرده در مجلس تصویب شده و این كه كاندیداها باید 6 ماه زودتر استعفاء كنند برای كاندیداتوری نمایندگی مجلس، این امر یك اقتضاء قانونی است.
حدادعادل خطاب به جناحهای سیاسی تصریح كرد: آنهایی كه نسبت به تاریخ انتخابات مخالف هستند پیشنهاد دهند، اگر این تاریخ نباشد چه تاریخی را برای برگزاری انتخابات باید انتخاب شود. اما این امر در حالی است كه شورای نگهبان و وزارت كشور در مورد این تاریخ به توافق رسیدهاند.
وی در مورد نامه 57 اقتصاددان به رئیس جمهور، تصریح كرد: حرف حق تأثیر خود را خواهد داشت و اگر استادان دانشگاه منطقی داشته باشند و آن را به رئیس جمهور تذكر دهند پاسخ خود را خواهند گرفت و بر خلاف آنچه گاهی در جناحهای سیاسی مطرح میشود كه مجلس دولتی شده است، كافی است كه به نطقهای پیش از دستور نمایندگان دقت كنید و توجه داشته باشید كه این انتخابات بینتیجه نیست و اثر میگذارد.
وی افزود: در واقع دولت هنگامیكه بودجه را به مجلس آورد بودجه به صورت انقباضی بود، كه در این خصوص دولت به هشدارهای اقتصاددانان توجه كرده و به گونهای آن را تنظیم كرد كه از افزایش نقدینگی جلوگیری شود.
رئیس قوه مقننه با تأكید بر اینكه هركس حرف منطقی دارد اثر میكند، ادامه داد: داستان بهرهبرداریهای سیاسی یك بحث و مباحث علمی هم بحث دیگری است.