عیسی کلانتری روز پنجشنبه در دوازدهمین جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه که با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیسجمهوری در ارومیه برگزار شد، افزود: مصوبههای این ستاد باید در همه زمینهها به طور کامل اجرایی شود.
وی اضافه کرد: طبق برنامهریزیها دریاچه ارومیه با تاخیر یک و نیم ساله نسبت به پیشبینی صورت گرفته و تا سال ۱۴۰۶ به طور کامل احیا میشود.
وی بیان کرد: تا امروز دولت بیش از۹۰ هزار میلیارد ریال برای احیای دریاچه ارومیه هزینه کرده است و با ۱۵ درصد این میزان نیز کارهای سختافزاری پایان مییابد. تا زمانی که در مصوبههای ستاد احیای دریاچه ارومیه تجدیدنظر نشده است باید به طور کامل توسط نهادهای مرتبط اجرایی شود.
تراز امیدبخش دریاچه ارومیه طبق آخرین پایش به یکهزار و ۲۷۱ متر و ۲۳ سانتیمتر رسیده که نسبت به سال گذشته 95 سانتیمتر افزایش را نشان میدهد.
مساحت نگین آبی آذربایجان نیز در حال حاضر به ۲ هزار و ۷۷۶ کیلومترمربع است که یک هزار و 41 کیلومتر مربع بیشتر از زمان مشابه سال گذشته برآورد میشود.
همچنین طبق آخرین پایش حجم آب موجود در دریاچه ارومیه حدود سه میلیارد و 240 میلیون مترمکعب است که افزایش 2 میلیارد و 170 میلیون مترمکعبی را نسبت به زمان مشابه سال گذشته نشان میدهد.
قبل از تشکیل ستاد احیای سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتیمتر کاهش مییافت اما در سایه برنامهریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن متوقف شد و بارندگیها هم به کمک دریاچه آمد.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
«اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیسجمهوری روز گذشته در سفری ۲ روزه وارد ارومیه شد و امروز علاوه بر افتتاح طرحهای بیمارستانی در میاندوآب از تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه در نقده و آخرین وضعیت دریاچه ارومیه بازدید کرد؛ وی در مصاحبه بدو ورود به آذربایجانغربی نیز گفت که احیای دریاچه ارومیه برای دولت خیلی مهم است و این دریاچه پس از احیا به کانون حیات و توسعه منطقه و کشور تبدیل میشود.