کد خبر: ۶۲۳۲۳۴
تعداد نظرات: ۲۶ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۲
۹۰۰ شعبه و ۳ هزار خودپرداز در حوادث اخیر آسیب دیدند

راز تخریب بانک‌ها در اعتراضات بنزینی؛ بانک‌ها در کدام شهرها بیشتر تخریب شده‌اند؟+جدول

بانک‌های خسارت‌دیده و شیشه‌های شکسته، این عمده‌ترین تصویری است که از یک هفته ناآرامی بنزینی در شهرها به یاد مانده است.
آفتاب‌‌نیوز :

آمارهای اولیه هم نشان می‌دهد بانک‌ها بیشترین زیان را در نتیجه ناآرامی‌های چند روز اخیر متحمل شده‌اند. یک روزنامه در گفت‌وگو با برخی مقام‌های ارشد شبکه بانکی به اطلاعاتی دست‌یافت که در یک هفته اخیر دست‌کم ۹۰۰ شعبه بانک در سراسر کشور دچار خسارت‌های جزئی و کلی شده‌اند.

هرچند هنوز آمار دقیقی از تعداد خودپردازهای منهدم شده یا آسیب‌دیده منتشر نشده اما تخمین‌های اولیه از تخریب کلی یا جزئی دست‌کم ۳هزار خودپرداز بانکی حکایت دارد. گمانه‌زنی‌های اولیه نشان می‌دهد احتمالا در جریان حوادث اخیر، به کل شبکه بانکی، تا هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده است.

در اعتراضات بنزینی، بانک‌ها در کدام استان‌ها بیشتر تخریب شدند؟+جدول

البته آمارهای دقیق می‌بایست پس از جمع‌آوری اطلاعات پراکنده در همه بانک‌ها مشخص و اعلام شود. به همین منظور قرار است امروز نشست مشترکی با حضور اعضای کانون بانک‌های خصوصی و شورای هماهنگی بانک‌های دولتی درباره میزان خسارت‌های ناشی از تخریب بانک‌ها برگزار شود. یکی دیگر از دستورکارهای این نشست تصمیم‌گیری درباره تسهیل ارائه خدمات بانکی پس از رویدادهای اخیر است. گفته می‌شود با وجود خروج ۹۰۰شعبه و ۳هزار دستگاه خودپرداز از مدار ارائه خدمات بانکی، در نتیجه حوادث بنزینی، هیچ‌گونه خللی در ارائه خدمات بانکی ایجاد نشده و خطری هم متوجه سپرده‌های مردم نزد بانک‌ها نیست.

بانک‌ها در کدام استان‌ها بیشتر تخریب شدند؟+جدول

آمارهای اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی هم نشان می‌دهد تا پایان خردادماه ۵۷ هزار و ۵۲دستگاه خودپرداز در کل شبکه بانکی فعالیت داشته است. بانک ملی ایران با تعداد ۷ هزار و ۹۴۵دستگاه خودپرداز بیشترین میزان دستگاه عابر بانک را در میان بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری کشور، به‌خود اختصاص داده است؛ از سویی دیگر کمترین تعداد خودپرداز در سراسر کشور متعلق به بانک توسعه صادرات است.

فرمان بانک مرکزی به بانک‌ها

چهارشنبه هفته گذشته، عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسشی درباره میزان خسارت واردشده به سیستم بانکی در پی اعتراض‌های اخیر گفته بود: اطلاعی ندارم اما دیروز بانک مرکزی در بخشنامه‌ای از همه بانک‌ها درخواست کرد برای تداوم خدمت‌رسانی به سپرده‌گذاران، هرچه سریع‌تر به راه‌اندازی شعب و خودپردازهای آسیب‌دیده در نقاط مختلف کشور اقدام کنند. در نخستین اقدام، شورای هماهنگی بانک‌های دولتی در بیانیه‌ای اعلام کرد، شبکه بانکی با وجود تحمل خسارت‌های سنگین ازجمله آتش‌سوزی کامل، تخریب و آسیب‌دیدگی ساختمان‌ها خودپردازها و اثاثیه و سرقت اموال، که ثروت عمومی بوده و متعلق به تمامی آحاد مردم است از همان ابتدای امر، تمام همت خود را مصروف متوقف نشدن خدمتگذاری به مشتریان کرده و اکنون نیز با بازسازی شعب، استقرار شعب سیار و انتقال برخی عملیات به شعب دیگر، با ظرفیت کامل در خدمت شهروندان سراسر کشور است.

خسارت در استان‌ها

هنوز معلوم نیست شعب بانک‌های کدام استان‌ها یا شهرها بیشترین خسارت را متحمل شده‌اند اما پیش‌تر برخی خبرگزاری‌ها گزارش داده‌ بودند ۶۳ شعبه بانک دولتی و خصوصی فقط در شهر اصفهان آسیب دیده و در خرم‌آباد ۴۰ بانک به آتش کشیده شده‌اند. حتی گفته می‌شود در برخی شهرهای حاشیه‌ای در استان‌های تهران و البرز هم اکثر شعب بانک‌ها تخریب شده‌اند. میزان خسارت در استان البرز به حدی بوده که معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز به تأکید اعلام کرده شهروندان نگران سپرده‌های بانکی خود نباشند.

جهانگیر شاهمرادی با بیان اینکه تمهیدات لازم به‌منظور خدمات‌رسانی بانک‌ها به مردم اندیشیده شده است، اعلام کرد: شهروندان در هر شعبه‌ای از استان که نیاز به خدمات بانکی داشته باشند می‌توانند خدمات خود را به‌نحو مطلوب دریافت کنند.

در اعتراضات بنزینی، بانک‌ها در کدام استان‌ها بیشتر تخریب شدند؟+جدول

به‌نظر می‌رسد یکی از آرام‌ترین استان‌ها برای بانک‌ها، خراسان رضوی بوده؛ چنان که دبیر شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی گفت: به هیچ کدام از بانک‌های استان خراسان رضوی در روزهای اخیر آسیبی وارد نشده است. حسن مونسان افزود: تنها مشکلاتی در همراه بانک‌ها و درگاه‌های اینترنتی وجود دارد اما مشکلی در خدمات بانکی وجود ندارد و خدمات بانک به‌صورت جامع و کامل در حال انجام است.

وضعیت شعب بانک‌ها پیش از تخریب

براساس آخرین آمار بانک مرکزی تعداد شعب بانک‌ها و مؤسسات اعتباری فعال در کشور ۲۱هزار و ۳۱۹شعبه بوده که با احتساب آسیب دیدن ۹۰۰شعبه در جریان ناآرامی‌های اخیر دست‌کم ۴.۲درصد از کل شعب فعال از چرخه خدمات‌رسانی خارج شده‌اند.

راز تخریب بانک‌ها

حجم و گستره تخریب شعب و تجهیزات بانک‌ها بر اثر ناآرامی‌های پس از افزایش قیمت بنزین، قابل‌تأمل است و ضرورت دارد تا به این پرسش پاسخ داده شود که راز این تخریب‌ها چیست و آسیب‌رساندن به شبکه بانکی به‌عنوان شریان حیاتی در اقتصاد و مراودات تجاری چه پیامدهایی را به همراه دارد؟ اگرچه اساسا صدمه‌زدن به اموال عمومی و بیت‌المال ناپسند و غیرقابل دفاع است و اموال و دارایی‌های بانک‌ها هم برخلاف تصور عامه نه متعلق به سهامداران، که در یک نمای کلی متعلق به کل شهروندان است و هزینه تخریب هرچه باشد، در نهایت از جیب مردم پرداخت خواهد شد و هم سپرده‌گذاران، هم سهامداران و هم مشتریان بانک‌ها به‌طور مستقیم و غیرمستقیم هزینه خسارت‌های وارده را متحمل می‌شوند. اما در یک نمای کلی‌تر و نگاهی به روند تاریخی چندساله، این واقعیت روشن است که سطح اعتماد به بانک‌ها آسیب دیده و خشم و خشونت علیه شبکه بانکی را تقویت کرده است.

در شکل‌گیری این ذهنیت منفی و کاهش سطح اعتماد مردم به بانک‌ها ‌هم بانک‌ها مقصرند و هم دولت و البته سیاستگذاران و صاحب‌نظران و شاید بتوان گفت میوه تلخ بی‌اعتمادی در بخشی از جامعه به شبکه بانکی و یورش علیه اموال و دارایی‌های بانک‌ها محصول سیاستگذاری ناصحیح در اصلاح ساختار مالی دولت و پولی کشور است و از این منظر گاه تا آنجا انتقادها شدید و غلیظ می‌شود که برخی رهبران فکری و صاحب‌نظران حوزوی و اقتصادی، عملیات بانکداری ایران را دارای شبهه ربوی و بانک‌ها را عامل همه بدبختی‌های اقتصادی معرفی می‌کنند. از این منظر وقتی اکثریت مردم برای دریافت تسهیلات بانکی ‌هنگام گرفتاری و تنگنای معیشتی با مشکلات و دست‌اندازهای بسیار مواجه می‌شوند و شاهد رونمایی از برخی مفاسد کلان اقتصادی از کانال شبکه بانکی به سبب حاکم شدن روابط به جای ضوابط در اقتصاد و تجارت هستند، شکل‌گیری یک خشم پنهان علیه شبکه بانکی دور از انتظار نخواهد بود.

بدیهی است که تخریب بانک‌ها چه به‌صورت فیزیکی و از بین بردن اموال و دارایی‌های آنها و چه در قالب اظهارنظرهای کلی، کارشناسی‌نشده و عوام‌گرایانه مذموم است و البته ضرورت ایجاب می‌کند به جای دامن‌زدن به تخریب‌ها و تضعیف شبکه بانکی، یک‌بار برای همیشه ساختار بانکی کشور متناسب با نیازها و محدودیت‌ها و تنگناهای منابع آنها اصلاح شود. سطح دسترسی مردم به خدمات بانکی ازجمله خدمات تسهیلات‌دهی بانک‌ها تسهیل و شفاف شده و راه برای رانت‌خواری پولی بسته شود.

البته نمی‌توان تلاش شبکه گسترده بانکی در ارائه خدمات به مردم آن‌هم در روزهای پرتنش گذشته را نادیده گرفت، اما به‌نظر می‌رسد میزان تخریب صورت‌گرفته می‌تواند هم برای مدیران بانک‌ها و هم مقامات و مسئولان در قوای سه‌گانه یادآور این نکته مهم باشد که اگرچه اعتراض‌های قانونی به افزایش قیمت بنزین باید محترم شمرده شود و آشوب‌طلبی و خشونت نامطلوب و غیرقابل دفاع است، اما ترمیم اعتماد مخدوش‌شده طی سال‌های متمادی بین مردم و شبکه بانکی، یک امر حیاتی است. این درست است که بانک‌ها یک بنگاه اقتصادی هستند، اما راز ماندگاری و سرمایه واقعی بانک‌ها، اعتماد مردم است و این اعتماد را باید گسترش داد و تقویت کرد. دست‌کم اینکه یورش اخیر به بانک‌ها ریشه در خطاهایی دارد که به سطح و عمق اعتماد مردم نسبت به سلامت شبکه بانکی آسیب زده است. در گام نخست، بهتر است مدیران بانکی پیشگام شده و به جای تزیین شعب، سطح خدمات خود را بهبود و رضایت مردم را افزایش دهند؛ گامی کوچک و البته تأثیرگذار برای ترمیم چهره آسیب‌دیده بانک‌ها که با اصلاح ساختار نظام بانکی اثر آن دوچندان خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲۶
سروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
14
54
من چند بار به شعب بانک ها مراجعه کردم تازگیا
و گفتم که اگه مبلغ سی میلیون در حساب مورد نظر واریز کنم امکان تسهیلات و وام میسر هست
با کمال تعجب کارمند مذکور میگن که بعد از شیش ماه هر چند صد میلیونم در حساب بخوابونین بازم سی میلیون بیشتر تعلق نمیگیره به اضافه دو ضامن کارمند رسمی
اینست راز تخریب بانک ها
در واقع دیگی که برا من نجوشه...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
یکی از دلایل کنترل قیمت سکه و ارز سه قفله کردن وام های بی دلیل بود.شما متوجه نیستین که ملت برای خرید سکه و طلا و سفته بازی چقدر وام گرفتن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
آقای سکه بلد سکه شناس
بانک مرکزی اگه سکه نریزه تو بازار مردم نمیتونن بخرن
بیوک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
108
30
آفتاب این چند روزه چقدر برای ماله کشیدن رو کار حقیرانه و رذیلانه داعش های وطنی به زحمت افتادی!!!
بالا غیرتا کامنت ام را حذف نکنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
با شما موافقم که داعشی های وطنی هستن. منتها اینکه این داعشی ها از کجا میان و وابسته به کجا هستن زیاد مطمئن نیستم که خارجی باشن :))
خیلی هم آموزش دیده و حرفه ای هستنا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۵
دقیقا زدی تو خال !!!!!!!!
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۵
یعنی برای وامهای چند ده میلیاردی هم اینطور رفتار شد؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
1
48
بانك ها خون مردم را در شيشه كردن با اين حجم سودي كه دريافت ميكنن . بانك ها يك امپراطوري براي خود درست كرده اند و مردم را اول گرفتار و بعد از اين وضعيت آنها سوء استفاده كرده اند . نظام بانكي با پول هاي بيت المال براي خودشون كاخ ها ساخته اند و با روابط پنهان پول هاي سنگين به خودشون و اطرافيانشون داده اند و باعث فساد در جامعه شده اند . چطور است كه يك كارگر بعد از يه عمر نميتواند يه زندگي راحت داشته باشد ولي بعضي ها يك شبه زندگي هاي إشرافي درست ميكنند ؟! اين است راز تخريب بانك ها ، اين است فساد بانك ها
جوکر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
2
45
سلام نمیدونم چجوری بگم به اونایی که اقشاری هیچ توجهی بهشون نشده تو این جامعه که خودتون باعث شدید تراژدی زندگی مردم بیاد رو صحنه و واضح ببینیدش اگرم هنوز نمیتونید قبول کنید فقط میتونم یه راهنماییتون کنم برید و لااقل یکبار فقط یکبار عمیق فیلم جوکرو ببینید خیلی رفرنسا بهتون میده
شهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
0
30
یه عده هستند که به منابع هیچ دسترسی ندارند ( طبقه سرخورده یا هرچی دوس دارین اسمشو بزارین)
که همینطوری داره جمعیتشون هم با این وضعیت بیکاری و انحصار طلبی قسمت اندکی سرمایه دار و صاحب زر و زور!!! زیاد و زیادتر میشه!
این عقده های جمع شده میتونن خیلی مخرب تر از اینجور کارا بشن!!!
بدون تایید کار این دسته! قطعا بی تدبیری محض و ناامیدی تلخ قسمت بزرگی از جامعه هست که اوضاع رو نابسامان کرده! فشار هم حدی داره...
فلنچ و شیر اطمینان هم تا جایی میتونه کارامد باشه!!!
خدا نکنه جامعه مون دچار هرج و مرج بشه!!! که بعدش رو هیچ کس نمیتونه پیشبینی کنه!
بخور بخور ...
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
1
45
دفعه بعد سه برابر میشه !
دفعه بعدش 7 برابر
و دفعه بعد. . .
پس تا دیر نشده به فکر منافع ملی باشیم، به صلح و آشتی با جهان بیاندیشیم و زندگی و عمر مردم و خودتان را تلف نکنید !... تاریخ تکرار میشود !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
تا با دنیا رابطه برقرار نکنیم همینه. اقتدار که فقط قدرت نظامی نیست. قدرت سیاسی اقتصادی اجتماعی فرهنگی علمی هنری ... هم لازمه.
mostafa
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
38
7
خدا ازشون نگذره به حق علی
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
5
45
خون مردم رو تو شیشه کردن ،این است راز تخریب بانک ها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
30
7
بايد فرهنگي بين مردم جا بيفتد كه هنگام اعتراض خودشون با كساني كه قصد تخريب و متشنج كردن اوضاع رو دارن برخورد كنن. فقط خواسته هاي مردم بود كه به حاشيه رفت.
شما ها لطف كنيد عكس العملتون حداقل در كامنتها از روي عصبانيت نباشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۹
متاسفانه همیشه مردم از روی احساسات و عصبانیت کار انجام میدهند.
در انتخابات بعدی افراد صالح و شایسته رو انتخاب کنید
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
2
28
البته اکثر بانک‌هایی که ضرر و زیان دیدن بانک مهر و انصار بودن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
2
32
بهترین املاک شهر ها در اختیار اینهاست
وام بدون بهره طولانی مدت برای خودشون
بهره بانکی بالا
....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
اعضا سهام دار برخی از بانک ها دارای فرهنگ قومی وعضو غیر اشنا ندارند
ممد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
2
38
بانک که نمیشه گفت بهشون بیشتر شبیه بنگاه ربا دادن و ربا خواریه.بهتر که چنتا شعبه کم شد ازشون
کتابی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
0
12
هیئت مدیره های برخی قرضالحسنه ها نگرانند زیر ذره بین عدالت بروند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
2
23
کار تخریب را تائید نمی کنم ولی از یک نظر خوب شد ما اینهمه بانک ما میخواهیم چکار- عامل اصلی تورم و گرانی هم همین بانک ها هستند با نزول ربا، وام هایی که میدند- چقدر قدر هم حق و ناحق می کنند در وام دادن و .... وگرنه تو عراق هم که اینهمه وضعیت اقتصادی نامناسب هست تورم ندارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
0
12
ما به این همه بانک نیاز نداریم. مثل کشورهای اروپایی که بانک کمه.
حالا که دیگه آتیش گرفتن لازم نیست با پول مردم دوباره ساختمون بسازن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
0
9
ما به این همه بانک نیاز نداریم. مثل کشورهای اروپایی که بانک کمه.
حالا که دیگه آتیش گرفتن لازم نیست با پول مردم دوباره ساختمون بسازن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۵
5
10
تخريب و آتش زدن بانكها حتما كار مردم و معترضان نبود .مشاهدات شاهدان عيني و برخي فيلمهاي گرفته شده مشخص مي كند تخريب بانكها به دست عده اي خاص و با برنامه ريزي صورت گرفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۹
0
1
بنابر مشاهدات عینی که خودم هم شاهد بودم برخی ساماندهی شده و با اهداف قبلی به سراغ بانک ها می رفتن . نویسنده خیال باف لاقل بزار بفهمیم کی پشت پرده بوده بعد خیال بافی کن
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین