روز انتخاب نمایندگان یازدهمین دوره مجلس کمکم از راه میرسد و شواهد نشان از تداوم فضایی دارد که مانع حضور همه شایستهها در انتخابات میشود، آن هم انتخاباتی که به دلیل وضعیت پیشآمده بین جمهوری اسلامی و نظام بینالملل میتواند انتخاباتی حساس تلقی شود. احمد شیرزاد، فعال اصلاحطلب که در دوره ششم مجلس شورای اسلامی تجربه مجلسنشینی دارد، با ذکر اینکه «مردم احساس امید نکنند، رأی نمیدهند» به پرسشهای طرحشده پاسخ گفت.
میتوان گفت انتخابات مجلس یازدهم انتخاباتی حساستر و مهمتر نسبت به انتخابات گذشته است؟
هر انتخاباتی که در کشور برگزار میشود، اهمیت خاص خودش را دارد. اگر به تاریخچه انتخاباتی نگاهی بیندازیم، میبینیم در هر مقطعی به دلیل یا دلایلی رأی دادن یا ندادن مردم اهمیت داشت. مشخصاً درباره انتخابات مجلس یازدهم باید گفت، به دلیل فشار حداکثری خارجیها، از اهمیت بالایی برخوردار است. پس آمدن یا نیامدن مردم پای صندوقهای رأی خیلی مهم است.
اینکه میگویید «آمدن یا نیامدن مردم پای صندوقهای رأی خیلی مهم است» دلیل خوبی برای تعدیل سیاستهایی است که موجب کمرونقی انتخابات میشود؟
پیش از این امیدوار بودیم این اتفاق بیفتد. اما هر چقدر به روز رأیگیری نزدیک میشویم امیدمان برای تلطیف نظارت استصوابی کمرنگتر میشود. این در حالی است که اگر کسی واقعاً دنبال رشد کشور باشد و در پی این برود تا امور روندی منطقی به خود بگیرد باید سازوکاری تعیین کنند تا مشارکت مردم در رأی دادن به بیشترین حالت ممکن خود برسد.
البته مشارکت با ورد، دعا و جادو امکانپذیر نیست. در واقع مردم احساس امید نکنند، رأی نمیدهند. باید دید آیا همه کسانی که دستی در انتخابات دارند یا قدرتی در اختیار خود میبینند شرایط را درک میکنند که باید گفت متاسفانه شواهد چیز دیگری نشان میدهد و ظاهراً قرارشان بر روال قبل خواهد بود. حتی آنها احساس میکنند در شرایط فعلی میتوانند دوستان خود را وارد مجلس کنند و خودشان امور را بر عهده بگیرند. این رویکردشان به این دلیل است که پیش خود میگویند کسی نمیتواند روی حرفشان حرفی بزند.
اما این رویکرد هزینهساز است.
همه میدانند چنین رویکردی چه خطرهایی را پیش روی کشور میگذارد. اما اقتدارگریان فقط منافع خود را میبینند و برایشان مهم نیست چه بلایی سر کشور و البته مردم میآید که باید اذعان کرد چنین رفتاری تاسفبرانگیز است.
رویکرد ما حضور حداکثری در انتخابات است
محمدجواد حقشناس در نشست استانی حزب اعتماد ملی با اشاره به اینکه رویکرد ما حضور حداکثری در انتخابات است، گفت ما اگر بخواهیم به آرمانهای حزب و اساسنامه و مرامنامه آن عمل کنیم، باید تمام تلاشمان را برای بازگرداندن اعتبار به صندوق رای به کار گیریم. خواهشم این است که چهرههای حزب در مورد موضوعات کشور سکوت نکنند و با مردم سخن بگویند.
بر اساس گزارش ایسنا، حقشناس همچنین خواستار ثبت نام حداکثری اعضای حزب در انتخابات شد و گفت: همه کسانی که شرایط کاندیداتوری را دارند در انتخابات مجلس ثبت نام کنند.
در ادامه ابراهیم امینی عضو شورای مرکزی اعتماد ملی اظهارکرد: اگر باز هم روحانی کاندیدای ریاست جمهوری شود به او رای میدهم و معتقدم انتخاب روحانی اشتباه اصلاحطلبان نبود. به هر حال ما کاندیداهایی را که از سوی شورای نگهبان تایید شده بودند پیش رو داشتیم. از این رو این عملکرد روحانی باعث انفعال اصلاحطلبان نشود. دفاتر استانی حزب هم افراد واجد شرایط را به کاندیداتوری در انتخابات ترغیب کنند.
در ادامه این نشست محمدعلی افشانی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تاکید کرد: در انتخابات پیش رو باید با قوت و قدرت وارد شد و نباید حس کنیم از الان باید کنار بکشیم.
فاطمه کروبی نیز در بخشی از این نشست با اشاره به سهمیه بندی بنزین و بیان اینکه بیشتر معترضان بیکار و بازنشسته و کم درآمد بودند، اظهارکرد: در مجلس پنجم بحثهای زیادی برای گرانی بنزین داشتیم و در نهایت در مجلس ششم به نتیجه رسیدیم و مجلس هفتم هم گفت بنزین هدیه به ملت است. حالا بعد از گذشت این همه سال ناگهان افکار عمومی را وارد یک شوک بزرگ میکنند.