کد خبر: ۶۲۶۰۵۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰

کواکبیان: چرا بخاطر افزایش قیمت بنزین به نمایندگان می‌گویند بی‌خاصیت/حضرتی:شورای نگهبان نظارت استصوابی تنگ نظرانه نداشته باشد

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: از اول انقلاب مجلس دو خط قرمز قانون اساسی و قوانین شرعی داشت اما برای مجلس دهم مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه هم به خطوط قرمز تبدیل شد.
کواکبیان: چرا بخاطر افزایش قیمت بنزین به نمایندگان می‌گویند بی‌خاصیت/حضرتی:شورای نگهبان نظارت استصوابی تنگ نظرانه نداشته باشد
آفتاب‌‌نیوز :

مصطفی کواکبیان در مراسم بزرگداشت روز دانشجو با موضوع «مجلس در رأس امور است؟» در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج‌، با اشاره به عملکرد مجلس دهم گفت: من به عملکرد مجلس نمره بیش از ۱۲ نمی‌دهم و ۱۲ هم به دلایلی که خیلی بهتر از مجلس نهم بود می‌دهم.

هنوز نمی‌دانیم برخی نمایندگان در مجلس کدام طرفی هستند

وی ادامه داد: این نمره پایین سه تا چهار عامل مهم داشت، بخشی مربوط به این است که این مجلس حزبی نبود، سه فراکسیون در مجلس دهم است که هیچکدام هم اکثریت ندارد، ما ۱۲۰ نفر، ۷۰ نفر اصولگرا، ۵۰ تا ۶۰ نفر به عنوان مستقل، ۲۰ نفر هم تاکنون ما ندانسته‌ایم چه کاره هستند.

کواکبیان با بیان اینکه در مجالس دنیا افرادی که وارد پارلمان می‌شوند مشخص است که از کدام حزب آمده‌اند گفت: آنجا مشخصاً حزب پاسخگو است اما در مجلس ما برخی هستند که در حوزه انتخابیه راهنمای چپ می‌زند اما در مجلس به راست می‌رود یا برعکس، بنابراین نمی‌توان گفت مجلس دهم متعلق به یک جناح خاص است.

وی ادامه داد: یک بحث هم این است که خطوط قرمز این مجلس از مجالس قبل بیشتر بود، ما دو خط قرمز از اول انقلاب داشتیم، شورای نگهبان می‌گفت مصوبه نباید خلاف قانون اساسی و قوانین شرعی باشد ولی در مجلس دهم گفتند مصوبات مجلس نباید خلاف شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی، مجمع تشخیص مصلحت در رابطه با سیاست‌های کلی نظام و شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه باشد، این خط قرمزها ایجاد و مدام زیادتر شد.

مجلس در موضوع بنزین به مصوبه شورای عالی امنیت ملی عمل کرد

این نماینده مجلس در خصوص خودداری مجلس از پیگیری و رد طرح تغییر قیمت بنزین گفت: این موضوع قانونی بود چون طبق قانون اساسی، اگر شورای عالی امنیت ملی چیزی را تصویب کند و به تایید رهبری هم برسد برای همه لازم الاجراست، ۲۶ آبان هم آقای شمخانی آمدند و بعد هم بیان رهبری خوانده شد که مصوبه سران سه قوه مورد پیگیری شورای عالی امنیت ملی است و همه نمایندگان هم باید حمایت کنند.

وی ادامه داد: اما در قانون اساسی ما چیزهایی به نام شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه و شورای عالی فضای مجازی نداریم.عامل دیگر هم خود نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند، با گسترش فضای مجازی که هر کس در مجلس هر کاری می‌کرد همه می‌دانستند بنابراین برخی با کارهایی مثل رانت خودرو، درگیری گمرک و ... از هیبت مجلس کاستند؛ ولی در مجموع کارهای خوب زیادی هم بوده است.

صحنه را خالی کنیم وضع بدتر می‌شود

دبیرکل حزب مردمسالاری در ادامه و در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص اینکه با وجود عدم کارایی مجلس چرا مجدداً برای مجلس بعدی نامزد شده‌اید گفت: آیا ما باید اجازه دهیم وضعیت بدتر شود، اگر ما صحنه را خالی کنیم بهتر است؟ بنده معتقدم وظیفه شرعی خودم اقتضا می‌کند که در رأس امور بودن مجلس را احیا کنم و راه آن هم این است که صحنه را خالی نکنم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه چرا پس از استیضاح یک وزیر یک ماه بعد وی برای یک وزارت دیگر تأیید می‌شود، خاطرنشان کرد: بنده طرفدار طرح شفافیت در مجلس بودم، آیا شما در این موضوع رأی بنده را دیدید؟

کواکبیان در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که در مورد دریافت وام خارجی بود، گفت: در قانون بودجه جدید مطرح شده که پنج میلیارد دلار از روسیه وام بگیریم، این درخواست دولت است اگر مجلس تصویب کند می‌گیرد و اگر تصویب نشود نمی‌گیرد.

وی پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان که گفت چرا مجلس به خواسته مردم برای رد طرح افزایش قیمت بنزین توجهی نکرد؟ اظهار کرد: بنده نماینده قانون هستم، قانون اساسی به من گفته که باید از قانونی که مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و به تأیید رهبری رسیده است، اطاعت کنم.

وی افزود: اینکه گفته شود چون برای بنزین کاری نکردید پس بی خاصیت هستید درست نیست، در همین اتفاقات اخیر که بد با مردم مواجه شدندباید پاسخگو باشند، ما این موضوع را رها نمی‌کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص سوال یکی دیگر از دانشجویان درباره خودداری مجلس از ادامه پیگیری برای رد مصوبه اصلاح قیمت بنزین گفت: نامه رهبری به مجلس در این خصوص یک نامه قانونی است، طبق اصل ۱۷۶ قانون اساسی، مصوبات شورای عالی امنیت ملی که به تأیید رهبری رسیده لازم الاجراست، اگرچه بنده وجود شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه را قانونی نمی‌دانم و می‌گویم باید منحل شود اما با توجه به مصوبه شورای عالی امنیت ملی طرح سه فوریتی در مجلس دیگر مطرح نشد.

وی ادامه داد: من طرفدار جمهوریت سوم هستم، ۵۸ تا ۶۸ یک قانون اساسی، ۶۸ تا ۹۸ یک قانونی اساسی دیگر و حالا از ۹۸ باید در قانون اساسی بازنگری شود، در اصل ۱۷۷ شیوه بازنگری بیان شده است، من طرفدار این هستم اما تا زمانی که اصل ۱۷۶ هست براساس آن عمل کردیم.

کواکبیان در خصوص ثبت نام در انتخابات گفت: برای بنده نام نویسی خیلی سخت بود اما گفتم اگر کنار بکشیم وضع بدتر می‌شود نام نویسی کردم.

همه طوایف اصولگرایی کاندیدا شدند؛ از احمدی نژادی ها تا قالیبافی ها

الیاس حضرتی نیز در ارزیابی از کاندیداهای ثبت نام کننده برای انتخابات مجلس یازدهم اظهار کرد: برای ثبت نام انتخابات مجلس با شناختی که دارم چهره‌های خوبی از هر دو طرف آمدند، در بین اصولگرایان خیلی از وزرا و شخصیت‌های منتسب به آقای احمدی نژاد، طیف قالیباف، اصولگرایان جوان گام دوم، تعدادی از شاخه مداحان، سنتی ها و جامعه روحانیت در انتخابات مجلس ثبت نام کردند و در واقع طوایف مختلف اصولگرایی در حوزه ثبت نام ظاهر شدند.

او افزود: در بین اصلاح طلبان هم شخصیت‌های خوش سابقه و بسیار مطرح در تهران حداقل ۱۰۰ نفر ثبت‌نام کردند که مجموعا خوب است، هم جوانان خوب، خوش فکر، خلاق، هم زنان و چهره‌های باتجربه آمدند و اگر شورای نگهبان سعه صدر داشته باشد و به اصل قانون عمل کند و نظارت استصوابی را با تفسیر تنگ نظرانه پیش نبرد و بدسلیقگی نکند ما قدرت انتخاب سه برابر مورد نیاز در تهران را خواهیم داشت.

حضرتی درباره احتمال شکل گیری دوقطبی اصولگرا - اصلاح طلب در رقابت‌های انتخابات آینده مجلس نیز یادآور شد: اگر تدابیر عاقلانه در اردوگاه دو طرف شکل بگیرد، دو لیست ۳۰ نفره برای اصولگرایان و اصلاح‌طلبان را شاهد خواهیم بود اما حدس می‌زنم هم در بین اصولگرایان و هم در بین اصلاح‌طلبان لیست‌های متعددی شکل خواهد گرفت.

شروع کار اعتدالگرایان

ایرنا نیز به نقل از کمیته اطلاع رسانی جبهه مستقلین واعتدالگرایان ایران، نوشت چهل وهفتمین جلسه شورای مرکزی این جبهه به ریاست «قدرتعلی حشمتیان» رییس و با حضور اعضا در دفتر مرکزی این جبهه تشکیل شد. در این جلسه، پس گزارش رئیس جبهه درباره چگونگی حضور جبهه مستقلین واعتدالگرایان ایران درانتخابات پیش‌رو، ابتدا اعضای شورای سیاست گذاری ستاد انتخابات این جبهه با عضویت آقایان «علیرضا متانی»، «علی فایضی»، «محمد زارعی فومنی»، «اسماعیل ابراهیمی»، «مهدی پورنامدار»، «علی عبادی»، «سیدطاهر میرعطایی»، « حسین طجرلو»، «جعفر خداقلی‌زاده» انتخاب شدند و مقرر شد تا این اعضا به شکل هفتگی جلسات خود را تشکیل و سریعآ درمورد شناسایی نامزدها درسطح کشور اقدام و نتیجه جلسات خود را به شورای مرکزی جبهه مستقلین واعتدالگرایان ایران ارائه کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
0
4
چرا به خاطر افزایش قیمت بنزین مردم به نماینده ها میگن بی خاصیت؟
پس چی بگن بهتره بگن اگه حرف گوش کن بگن به نظرت مودب تر هست همینو بگن
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
0
4
عمق فاجعه اينجاست كه تصميمي كه در بالاترين سطح كشور اتخاذ و مورد حمايت همه واقع مي شود تا بدين حد غيركارشناسانه و بدور از واقعيت هاي اقتصادي جامعه بود كه كشور را تا مرز فروپاشي پيش برد.
واقعا چه اميدي به آينده با حضور همين نفرات و وجود همين تفكر و روش بايد داشت؟ ايا وقتش نرسيده كه صراحتا بگويند اشتباه كرديم و روش تصميم گيري و افراد تصميم گير و هيئت هاي تصميم گير را تغيير اساسي دهند؟
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین