کد خبر: ۶۲۷۲۱
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۸۶ - ۱۳:۵۱
سخنگوی وزارت خارجه خبر داد

طرح البرادعی روی میز مذاکرات ایران و اروپا

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی در خصوص طرحی كه اخیراً رسانه‌های غربی و مسوولان اروپایی در مورد مساله هسته‌ای ایران مطرح كرده‌اند ، گفت این موضوع در مذاکرات گذشته لاریجانی - سولانا بحث شده است.

سید محمد علی حسینی روز یكشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران تصریح كرد: این طرحی كه‌اخیرا برخی رسانه‌ها و مسوولان اروپایی مطرح كرده‌اند، چیز جدیدی نیست و همان طرح «تایم اوت» (تعلیق همزمان غنی‌سازی و تحریم‌های ایران) است كه زوایای مختلف آن را پردازش كرده‌اند.

وی در عین حال یادآور شد: این موضوع در گفت و گوهای گذشته لاریجانی - سولانا بحث شده است و اگر نیاز باشد در ادامه مذاکرات نیز مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

حسینی در پاسخ به این سئوال که آیا در این طرح كه توسط انگلیس مطرح شده، تعلیق غنی‌سازی مطرح نیست ؟ گفت: این طرحی نیست كه صرفاً انگلیس مطرح كرده باشد، بلكه برخی كشورهای دیگر نیز آن‌را مطرح كرده‌اند و مدیركل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در اظهارات خود، آن را مطرح كرد. سخنگوی وزارت امورخارجه بار دیگر تاكید كرد كه مسایل فنی‌تر و جزئی تر در این خصوص در مذاكرات طرفین به آن پرداخته شده است.

خبرنگاری از حسینی پرسید: با توجه به اینكه اعلام كردید، مسایل فنی تر و جزئی تر در مذاكرات به آن پرداخته شده، آیا این بدان معنی است كه این طرح از طرف ایران، قابل بررسی و مذاكره است؟ سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: عرض كردم كه تمامی طرح‌ها و پیشنهاداتی كه متضمن حقوق ایران باشد، ایران آمادگی‌ دارد در روند گفتگوهایی كه شكل می‌گیرد، آنها را بررسی كند. وی تاكید كرد: هر ایده دارای نقاط ضعف و قوت می‌باشد كه باید بصورت فنی‌تر به آن پرداخت. 

سخنگوی وزارت خارجه در بخش دیگری از اظهارات خود با تاکید بر این که «ایران به استقبال قطعنامه نمی‌رود» در پاسخ به این سوال كه اگر روند تصویب چنین قطعنامه‌‌ای كه از سوی انگلیس مطرح شده است شدت گیرد آیا ایران حاضر است به تفاهمی مشترك دست یابد؟ گفت: اساسا آنچه ما به دنبالش هستیم این است كه روند مذاكرات را تقویت كنیم و معتقدیم هرچه این روند حقوقی و قانونی تقویت شود ما از صدور قطعنامه‌ها فاصله می‌گیریم.

وی اظهار امیدواری كرد كه كشورهای درگیر با این مساله به دنبال تقابل نباشند و روندی را كه ایران پیش گرفته است دنبال كنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد موضع ایران در مناقشه جاری فتح و حماس گفت: ما بدون تبعیض و بدون آن كه جناح خاصی را در فلسطین مورد توجه قرار دهیم عمل می‌كنیم و همه‌ گروه‌های فلسطینی را به تفاهم دعوت می‌كنیم تا در پیرامون آنچه منافع ملت فلسطین را تعقیب می‌كند گرد هم آیند.

وی افزود: ایران برای حل و فصل مساله طرحی را ارایه كرده است كه گفت‌وگوی فلسطینی - فلسطینی را مد نظر قرار می‌دهد و ما معتقدیم تنها این راه‌حل مناسب و منطقی است كه باید مورد حمایت همه گروه‌های فلسطینی قرار گیرد. حسینی خاطر نشان کرد: از اختلافات به وجود آمده در میان جناح‌های فلسطینی تنها رژیم صهیونیستی است كه سود می‌برد.

وی درباره ورود غیرقانونی سه قایق اماراتی به آب‌های خلیج فارس كه هفته‌ی گذشته روی داد گفت: بعد از بررسی‌های صورت گرفته روشن شد كه این سه قایق به اشتباه وارد آب‌های ایران شدند، با توجه به روابط دو كشور و مشخص شدن ورود اشتباهی این قایق‌ها تصمیم گرفته شد كه این سه قایق به همراه سرنشینانش به امارات بازگردند كه روز جمعه این كار صورت گرفت.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار برزیلی مبنی بر این كه ونزوئلا رابطه اقتصادی خود را با آمریكا با وجود اختلاف نظرهای سیاسی و ایدئولوژیكی حفظ كرده‌ است اگر ایران به تحریم مواجه شود و آمریكا امتیازات اقتصادی به ونزوئلا دهد و ونزوئلا به سمت آمریكا رود موضع شما چه خواهد بود؟ گفت: این یك پیش‌بینی است كه نیاز به قطعیت در چند محور دارد؛ ونزوئلا كشوری مستقل است و روابط عمیق و وسیعی بین ایران و ونزوئلا وجود دارد و فكر نمی‌كنم چنین تصمیماتی از سوی ونزوئلا اتخاذ شود.

وی درباره این كه كشورهای عربی منطقه قرار است نشستی را در ضرورت جلوگیری از تشعشعات هسته‌‌ای در منطقه با رویكرد برنامه هسته‌‌ای ایران برگزار كنند، گفت: بارها تاكید كرده‌ایم فعالیت‌های هسته‌‌ای ‌ما صلح‌آمیز است و جای نگرانی ندارد. 

حسینی خاطر نشان کرد: ایمنی نیروگاه بوشهر بارها از سوی آژانس ایمنی این نیروگاه مورد تاكید قرار گرفته است.

حسینی در پاسخ به سوالی دیگر درباره‌ پیشنهاد عربستان مبنی بر تشكیل كنسرسیوم تامین سوخت هسته‌‌ای در میان كشورهای منطقه گفت: از این پیشنهاد استقبال می‌كنیم و آمادگی لازم را برای در اختیار قرار دادن دانش و تجربیات هسته‌‌ای خود به كشورهای همسایه داریم.

وی در خصوص موضع ایران درباره انتخاب تونی بلر به عنوان نماینده‌ ویژه‌ی كمیته‌ چهار جانبه‌ی حل وفصل مساله فلسطین گفت: بلر سابقه خوبی در منطقه نداشته است و بعید می‌دانم تحولی مثبت در روند جاری تحولات منطقه فلسطین بتوانند داشته باشند.

وی در پاسخ به این سوال كه كنگره‌ آمریكا لایحه‌ی كاهش صادرات بنزین به ایران را مورد بررسی قرار می‌دهد، گفت: آمریكایی‌ها همیشه منتظر فرصت‌هایی هستند تا به اعمال فشار بیشتر علیه ایران دست بزنند و البته در این زمینه موفق نخواهند شد و تجربه نشان داده است هیچ گونه بهره‌یی از این اقدامات نبرده‌اند.

حسینی در خصوص موضع ایران درقبال براون گفت: امیدوارم در دولت جدید انگلیس پیشرفت های مناسب و بی‌طرفانه‌تری نسبت به مسائل منطقه و بین‌الملل اتخاذ شود.

وی با اشاره به روابط دو كشور گفت: روابطی كه تاكنون میان دو كشور بوده است مناسب نبوده و امیدوارم در روند اتهامات واهی به ایران و ایجاد بحران در روابط دو كشور از سوی انگلیس تجدید نظر شود و زمینه‌ی مناسبی برای ارتقاء روابط دو كشور فراهم شود.

وی در پاسخ به این سوال كه گفته می‌شود سید رسول موسوی، مدیركل دفتر مطالعات وزارت امور خارجه به سوییس رفته است، آیا سفر وی در رابطه با مسائل هسته‌‌ای‌ است، گفت: ایشان سفرهایشان بر اساس موقعیتی است كه در آن قرار دارند و به مسایل تحقیقی و پژوهشی مربوط می‌شود.

وی در خصوص همكاری ایران با آژانس به ویژه سفر تیمی از معاون و مسوولان آژانس به ایران گفت: ما بر همكاری با آژانس و مواضع مدیركل تاكید داریم و این روند شرایطی را ایجاد می‌كند كه طرف‌های دیگر نیز بتوانند از فرصت به وجود ‌آمده استفاده كنند تا مسایل باقی مانده در این روند حل و فصل شود.

حسینی گفت: قطعا این روند گام مهم و موثری برای رسیدن به یك شرایط مناسب است؛ آنچه ایران برای همكاری با آژانس اعلام كرده، جدی است و به نظر می‌آید آژانس هم در مقابل جدی باشد.

وی ادامه داد: تیمی از آژانس به ایران می‌آید؛ در پرتو مذاكرات لاریجانی و سولانا توافق شده است كه به ایران بیایند و قرار است در دو ماه درباره‌ شیوه‌ مدالیته و نحوه‌ حل و فصل مسایل باقی مانده در آژانس گفت‌وگو كنند و بعد از این كه بر سر طرحی مشترك به توافق رسیدند مسایل باقی مانده در قالب آن طرح مطرح و حل و فصل خواهد شد.

حسینی در خصوص حراج آثار تاریخی ایران در دانشگاه شیكاگو به نفع رژیم صهیونیستی اظهار داشت: بخش حقوقی وزارت امور خارجه در حال پیگیری این مساله است و در خصوص رایی كه برای این مساله صادر شده درخواست تجدید نظر كرده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این كه آیا ایران بررسی‌هایش از دور اول مذاكرات با آمریكا بر سر عراق را پایان داده است گفت: بررسی‌ها ما صورت گرفته است، اما وقتی مسوولان آمریكایی پاسخ خود را بگویند ما هم اعلام نظر می‌كنیم.

حسینی در عین حال تصریح كرد: زمان و مكان دور بعدی مذاكرات ایران و آمریكا مشخص نیست.

وی با اشاره به سفر طالبانی به ایران تصریح كرد : یكی از موضوعاتی كه ایشان در این سفر مطرح كردند دعوت از ایشان برای حضور در دور دوم مذاكرات به ایران بوده است.

وی در پاسخ به این سوال كه مسوولان آمریكایی می‌گویند ایرانی‌ها به تعهداتی كه باید براساس دور اول مذاكرات عمل می‌كرده‌اند توجه نداشته‌اند اظهار داشت:‌ ما در دور اول مذاكرات سیاست‌های نادرست آمریكا را به طور جدی در عراق نقد كردیم و مسایل و مشكلات را مطرح كرده و برای آن‌ها راه‌حل ارایه دادیم؛ متاسفانه در اظهاراتی از سوی ‌آمریكایی‌ها شاهد اصلاح اشتباهاتشان در عراق نیستیم؛ در عین حال مسوولان عراقی از ایران برای مذاكره با آمریكا دعوت به عمل آوردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی دیگر درباره‌ بازگشت خانواده‌های منافقین به ایران و موضع ایران در این خصوص گفت: خانواده‌های منافقین اخیرا درخواستی را برای این كه با كسانی كه عضو این گروه هستند ملاقات كنند، داشته‌اند.

وی خاطرنشان كرد: ایران كلیه‌ اعضای این گروهك را كه مرتكب جرم و جنایت نشده باشند عفو می‌كند. حسینی گفت: دولت ایران دو مصوبه درباره اخراج اعضای این گروهك از عراق گذرانده است.

حسینی در خصوص سفر رییس شركت اتم استروی اكسپورت به ایران كه گفته می‌شود امروز صورت می‌گیرد گفت: سفر یك مقام روسی ( رییس شركت اتم اسپری اكسپورت) در جهت تكمیل نیروگاه بوشهر انجام می‌گیرد.

وی در خصوص اظهارات وزیر نیرو كه گفته بود تا چند ماه آینده نیروگاه بوشهر راه‌اندازی می‌شود، اظهار داشت: ایران به طور كلی تلاش خود را برای این كه در موعد مقرر نیروگاه راه‌اندازی شود می‌كند.

حسینی گفت: 95 درصد از كار تكمیل نیروگاه پایان یافته و 5 درصد مابقی و مسایل مختلف دیگر در این مذاكرات مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد كه امیدواریم طرفین در رسیدن به راه‌حلی مشترك موفق شوند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره‌ی زندانیان ایرانی دستگیر شده در عراق كه به طور غیرقانونی وارد این كشور شدند و سرنوشت دیپلمات‌های دستگیر شده، گفت: در دیدار اخیر با آقای طالبانی ایشان قول دادند پیگیری جدی‌تری را در خصوص آزادی زندانیان ایرانی داشته باشند.

وی با اشاره به عدم دیدار خانواده‌ دیپلمات‌های ایرانی با آن‌ها گفت: آمریكایی‌ها از طریق صلیب سرخ اعلام كردند نیاز به 15 روز فرصت دارند تا شرایط را برای دیدار خانواده این افراد فراهم كند.

حسینی اظهار امیدواری كرد كه آمریكا دست از كارشكنی‌ها در این خصوص بردارد و زمینه ملاقات خانواده‌های دیپلمات‌های ایرانی را با یكدیگر فراهم كند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان كرد: این حداقل كاری است كه آمریكایی‌ها می‌توانند انجام دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین