کد خبر: ۶۲۷۳۸۵
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۳
آخرین وضعیت بارندگی و آبگرفتگی در خوزستان

خوزستان غرق در آب؛ مردم در خانه خود حبس شده‌اند| رهاسازی خودروها در معابر آبگرفته+فیلم

با گذشت سه روز از بارندگی شدید روز دوشنبه در خوزستان، هنوز برخی خانه‌ها در اهواز و کارون زیر آب است و مردم در خانه‌های خود حبس شده اند. یک عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس نیز تاکید کرد که پس از بارش ها شاهد نارسایی در شبکه برق‌رسانی و پس زدن فاضلاب به داخل شهرهای استان بودیم که باید دولت گام جدی برای حل این مسائل بردارد.
آفتاب‌‌نیوز :

در پی ادامه آبگرفتگی پس از بارندگی روز دوشنبه، (۲۵ آذرماه) شهرهای مختلف خوزستان از جمله اهواز و کارون امروز چهارشنبه نیز همچنان با مشکل تردد و عبور و مرور خودروها و شهروندان مواجه هستند.

وزیر نیرو پاسخگو باشد

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ یک عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس تاکید کرد که پس از بارش ها شاهد نارسایی در شبکه برق‌رسانی و پس زدن فاضلاب به داخل شهرهای استان بودیم که باید دولت گام جدی برای حل این مسائل بردارد.

اهواز همچنان غرق در آب؛ رهاسازی بیش از ۲۰۰ خودروی گرفتار در معابر آبگرفته

به نوشته خبرگزاری ایسنا، سید راضی نوری با اشاره به آخرین وضعیت شهرهای خوزستان پس از بارش های چند روز اخیر بیان کرد: در تاریخ ۱۵/ ۱/ ۹۶ دولت مصوبه ای را برای تامین اعتبار به منظور حل مشکلات اساسی استان خوزستان به ویژه بحث فاضلاب داشت اما متاسفانه حدود دو سال و نیم از این تاریخ گذشته و اقدام عملی صورت نگرفته است.  سوء مدیریت ها باعث شده تا در پی بارش ها، آب فاضلاب وارد شهر شده و مشکلات عدیده ای را برای مردم ایجاد کند. دولت باید با جدیت مصوبه خود را که حل مسئله فاضلاب و برق استان است، دنبال کند.

نماینده مردم شوش در مجلس تصریح کرد: ما شاهد هستیم به دنبال بارش ها شبکه فاضلاب به درستی عمل نکرده و آب آن پس زده و باعث قفل شدن شهر می شود. در بارش های اخیر نیز به دنبال باران فاضلاب نتوانسته به درستی تخلیه شود و به داخل شهر پس زده است.

نوری در ادامه تاکید کرد: مردم از این وضعیت ناراضی هستند و باید گام جدی تری برای حل مشکل فاضلاب و برق استان برداشته شود. مجمع نمایندگان استان خوزستان این موضوع را دنبال کرده و وزیر نیرو باید در خصوص نارسایی ها در برق استان که مشکلاتی نیز ایجاد کرده، پاسخگو باشد.

برخی از محلات اهواز هم چنان در آب است

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس تاکید کرد که تا به امروز آب همچنان در برخی از نقاط شهر اهواز باقی مانده است. علاوه بر مشکلات ایجاد شده برای تردد مردم ما نگران زیرساخت‌های شهری نیز هستیم.

قاسم ساعدی با اشاره به آخرین وضعیت شهرهای استان خوزستان پس از بارش‌های چند روز اخیر، بیان کرد: بحث تجمع آب در شهرستان‌های استان خوزستان به خصوص در اهواز، دشت آزادگان، آبادان و شادگان به دنبال بارش‌های سنگین چند روز اخیر از مهم‌ترین مسائل است. فرسودگی شبکه فاضلاب در سطح استان و نشست‌های متعدد در بخش‌های مختلف صفوف شبکه فاضلاب و از سوی دیگر بالا آمدن آب رودخانه‌های کارون و کرخه که از وسط شهرهای اهواز و دشت آزادگان عبور می کند، باعث تجمع آب در سطح شهرها شده است. شرکت آب و فاضلاب کشور و وزارت نیرو قرار بود اعتباراتی ویژه برای تعمیر و ترمیم شبکه فاضلاب اختصاص دهد اما صرفا در حد نوشته باقی ماند.

نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس تصریح کرد: تا به امروز آب همچنان در برخی از نقاط شهر اهواز باقی مانده و همچنان برخی از خیابان‌ها در آب شناور هستند. علاوه بر مشکلات ایجاد شده برای تردد مردم ما نگران زیرساخت‌های شهری نیز هستیم. زمانی که بیش از یک روز آب در سطح خیابان‌ها شناور باشد، زیرساخت‌های شهری نظیر آسفالت خیابان‌ها نیز دچار آسیب می شود. این مسئله باعث می‌شود خسارت وارده به دولت مضاعف شود. انتظار داریم وزیر کشور به سازمان شهرداری‌ها ماموریت دهد تا اعتبارات ویژه برای هدایت آب‌های سطحی به خصوص در شهرهای سوسنگرد، اهواز، شادگان، آبادان و خرمشهر در نظر گرفته و به صورت جدی هدایت آب‌های سطحی در اولویت قرار گیرد. با احداث جوب‌های روباز می توان آب‌های سطحی را هدایت کرد.

ساعدی در ادامه با اشاره به لزوم انجام اقدامات عملی بیان کرد: متاسفانه بعضا شاهد هستیم که هر وقت بحرانی صورت می گیرد مسئولان از راهکارهای پیشگیری آن صحبت کرده اما پس از بحران اجرایی کردن راهکارها و قول هایی که داده اند را فراموش می کنند.

وی افزود: بنده دیشب شخصا از اهواز بازدید کردم و وضعیت مردم اسفناک است همچنان برخی از محلات در مرکز شهر اهواز و حتی محلاتی که دارای بافت جدیدی هستند در آب شناور است. تا حالا چندین بار با وزیر نیرو و معاونت آب و فاضلاب ایشان در خصوص مسئله فاضلاب صحبت کردیم و قرار بود چندین پروژه برای اصلاح شبکه فاضلاب اجرایی شود اما صرفا در حد قول و قرار باقی ماند.

ساعدی در پایان افزود: مسئولان باید در بین مردم حاضر شوند و به آنان پاسخگو باشند. بی توجهی به شبکه فاضلاب باعث می شود تا خسارت بیشتری به دولت وارد شود. امیدواریم استاندار، وزیر نیرو، وزیر کشور و رئیس جمهور کارگروهی تشکیل داده و مسئولیت‌ها را از یکدیگر تفکیک کنند و هرچه سریع‌تر آب‌های سطحی ساماندهی شود.

ادامه آبگرفتگی در نقاط مختلف کارون / ورود آب به محوطه بیمارستان سینا

فرماندار کارون با اشاره به ادامه آبگرفتگی در نقاط مختلف این شهرستان گفت: سطح آب در حال کاهش است اما هنوز آبگرفتگی ادامه دارد و نمی‌توان گفت که آب چه زمانی کاملا از شهرستان کارون تخلیه می‌شود.

معصومه خنفری با اشاره به ادامه آبگرفتگی معابر و برخی منازل شهرستان کارون اظهار کرد: در کارون چند مشکل وجود دارد؛ در گذشته مسیر طبیعی بارندگی‌ها به سمت رودخانه کارون بود اما در حال حاضر جاده ساحلی شهر، سدی در برابر خروج آب‌های سطحی به سمت رودخانه شده است. همچنین در گذشته از محدوده منطقه گاومیش‌آباد تا منطقه گندم‌کار، یک تالاب قدیمی وجود داشت که مردم به تدریج در این محدوده خاک‌ریزی و ساخت و ساز کرده‌اند.

فرماندار کارون گفت: در طی زمان، این قسمت به دلیل اینکه تالاب بوده نشست کرده و در سیل امسال و بارندگی‌های اخیر به دلیل بالا آمدن سطح سفره‌های زیرزمینی، خاک‌هایی که مردم برای پر کردن تالاب از آن استفاده کرده بودند، شسته شده و سطح منطقه بیش از پیش پایین آمده است.

وی با اشاره به بالا آمدن سطح سفره‌های زیرزمینی آب در شهرستان کارون، تصریح کرد: زیر موزاییک منازل آب بالا آمده و وضعیت بسیار بد است.

خنفری در خصوص ورود آب به بیمارستان سینا در بارندگی دو روز گذشته، گفت: آب وارد محوطه بیرونی بیمارستان شده اما وارد ساختمان نشده است و آب قسمت بیرونی در حال تخلیه است.در حال حاضر تامین امکانات جهت تخلیه آب نسبت به روزهای اول بهتر است و شرکت‌های ملی حفاری، صنایع فولاد و توسعه نیشکر به منظور تخلیه آب در مناطقی از جمله گاومیش‌آباد، درویشیه، شکاره ۳، قلعه چنعان و کوت‌عبدالله، شرکت‌های معین شهرستان کارون هستند.

فرماندار کارون افزود: با استفاده از دستگاه‌های مکنده و افزایش تعداد پمپ‌ها در حال مدیریت شرایط هستیم. سطح آب در حال کاهش است اما هنوز آبگرفتگی ادامه دارد و نمی‌توان گفت که آب چه زمانی کاملا از شهرستان کارون تخلیه می‌شود.

خنفری عنوان کرد: احتمالا آب معابر تا روز شنبه تخلیه می‌شود و بعید است که مدارس در این روز تعطیل اعلام شوند.

قوه قضاییه مشکل فاضلاب کوت‌عبدالله را پیگیری می‌کند

سخنگوی قوه قضاییه طی تماسی تلفنی با رئیس کل دادگستری استان خوزستان که در حال بازدید از منطقه کوت عبدالله بود، گفت: مشکل به وجود آمده در این منطقه با جدیت از سوی قوه قضاییه در حال پیگیری است.

اهواز همچنان غرق در آب؛ رهاسازی بیش از ۲۰۰ خودروی گرفتار در معابر آبگرفته

غلامحسین اسماعیلی شامگاه، ۲۵ آذرماه در جریان پیگیری مشکلات منطقه کوت عبدالله طی تماس تلفنی خطاب به مردم این منطقه ضمن ابلاغ سلام رئیس قوه قضاییه، خواستار اهتمام همه جانبه مسئولان محلی برای رفع سریعتر مشکل به وجود آمده در منطقه شد.

به گزارش روابط عمومی دادگستری خوزستان، وی با اشاره به اینکه موضوع مشکلات هموطنان در سراسر کشور برای آیت‌الله رئیسی یک دغدغه جدی است، افزود: هرجا مردم مشکلاتی داشته باشند رئیس قوه قضاییه نسبت به پیگیری آنها اقدام خواهد کرد که از جمله آن، موضوع منطقه کوت عبدالله در استان خوزستان است. امیدواریم با پیگیری‌های رئیس دادگستری استان که به نمایندگی از رئیس قوه در جمع مردم کوت عبدالله حضور پیدا کرده، هرچه سریعتر مشکل آبگرفتگی معابر و منازل منطقه برطرف شود.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: طبق گزارشاتی که ارایه شده، پیگیری این اقدامات لازم هم اکنون از سوی مسئولان محلی نیز در حال انجام است.

کوت عبدالله مرکز شهرستان کارون در استان خوزستان به دلیل نداشتن زیرساخت‌های شهری و ضعف در سیستم فاضلاب، در بیشتر مواقع به خصوص در زمان بارندگی‌ها با مشکلاتی مواجه می‌شود.

دید صبحگاهی ۷ شهر خوزستان، ۵۰ متر

مدیرکل هواشناسی خوزستان از کاهش دید افقی هفت شهر به ۵۰ متر در پی وقوع مه در صبح امروز خبر داد.

محمد سبزه‌زاری با اشاره به وقوع مه صحبگاهی در اغلب شهرهای خوزستان اظهار کرد: صبح امروز (۲۷ آذرماه) دید افقی در اهواز، آبادان، امیدیه، شوشتر، ایذه، شادگان و گتوند به ۵۰ متر، در دزفول و ماهشهر به ۱۰۰ متر، در بستان و هندیجان به ۲۰۰ متر، در رامهرمز ۵۰۰ متر و در شوش به ۹۰۰ متر کاهش یافت.

وی با بیان اینکه تا پایان هفته جاری مه یا مه رقیق صبحگاهی در خوزستان وجود دارد، افزود: پدیده مه به تدریج رو به کاهش است.

آشفتگی مدیران و برنامه رهاشده جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز

سرپرست پژوهشکده مطالعات شهری - منطقه‌ای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: متاسفانه اگر به متن صحبت‌ها و گزارش‌هایی که طی رواناب‌های سال‌های قبل و به ویژه در روزهای دوشنبه و سه شنبه این هفته توجه شود، مشخص می‌شود عمده نگرانی‌ها و عوامل بحران ساز قبلا در برنامه تدوین شده شهرداری وجود داشته است اما به دلیل به حاشیه رفتن برنامه، شهرداری اهواز نتوانسته است از این ظرفیت قبل از بروز بحران، بهره‌برداری لازم را به عمل آورد.

رهاسازی بیش از ۲۰۰ خودروی گرفتار در معابر آبگرفته خوزستان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان از ادامه عملیات امدادرسانی به خانوارهای آسیب‌دیده از بارندگی‌های دو روز گذشته خبر داد.

علی خدادادی اظهار کرد: در پی بارش‌های اخیر، یک هزار و ۵۵۶ خانوار متاثر از مشکلات ناشی از بارندگی از خدمات امدادی جمعیت هلال احمر خوزستان بهره‌مند شده‌اند و عملیات امدادرسانی جمعیت هلال احمر در شهرستان‌های شوشتر، آغاجاری، شادگان، دشت آزادگان، هفتکل و باغملک به پایان رسیده است. در مدت ۷۲ ساعت اخیر ۶۶۰ بسته غذایی میان آسیب‌دیدگان توزیع شده است. همچنین اقلام مورد نیاز از جمله نایلون پوششی بین خانوارهای متاثر از آبگرفتی منازل توزیع شده است.

وی گفت: سالن‌های اردوگاهی اسکان اضطراری در شهرستان‌های آبادان، اهواز و کارون برپا هستند و تاکنون ۳۲۰ خانوار در اردوگاه‌های اسکان اضطراری این سه شهرستان اسکان یافته‌اند. ۴۰ تیم عملیاتی امداد و نجات فعال نیز در اهواز، آبادان، کارون، هفتکل، رامهرمز و باوی در حال ارائه خدمات هستند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان افزود: تاکنون بیش از ۲۰۰ خودروی گرفتار شده در معابر توسط نجاتگران هلال احمر رهاسازی شده است.

وزارت کشور و وزارت نیرو امکانات لازم را ارائه دهند

نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه امکانات شهر اهواز برای دفع آب‌های سطحی و رفع آبگرفتگی کافی نیست، تأکید کرد: وزارت کشور و وزارت نیرو امکانات لازم را ارائه دهند.

علی ساری در خصوص آخرین وضعیت سیل و آبگرفتگی خیابان‌های اهواز گفت: من اکنون در محله باغ شیخ ایستاده‌ام و در اینجا شاهد هستیم که آبگرفتگی در خیابان‌ها،‌ اتوبان‌ها و بلوارها مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده و از سوی دیگر می‌بینیم که این آب حتی به داخل خانه‌های مردم و پارکینگ‌ها نیز رفته است. اکنون دوستان در حال تخلیه آب از منازل مردم هستند ولی کماکان وضعیت بحرانی است چرا که امکانات در این منطقه کفاف این همه حجم از آب را نمی‌دهد. اهواز فاقد شبکه دفع آب‌های سطحی است و شبکه فاضلاب آن تقریبا ۵۰ درصد است و ۲۰ تا ۲۵ درصد همان ۵۰ درصد نیز فرسوده بوده و ریزش کرده است و عملا پاسخگوی این حجم از آب نیست.

نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شهردار گفته بود دفع آب‌های سطحی جزو وظایف آبفا است این در حالی است که قانون این وظیفه را متوجه شهرداری می‌داند و شهرداری باید پاسخگوی این مشکلات مردم باشد ولی اکنون در این وضعیت بحرانی نباید به دنبال پیدا کردن مقصر باشیم چرا که اکنون همه در کنار یکدیگر در حال خدمت‌رسانی و کمک هستند.

ساری تأکید کرد: آنچه در این میان به چشم می‌آید نبود امکانات و عدم ارائه امکانات کافی از سمت مرکز و وزارتخانه‌ها است. وزارت کشور و وزارت نیرو باید قاطعانه در این حوزه خدمت‌رسانی کنند و پای کار بیایند. استاندار نیز باید این موضوع را به سمت مرکز اطلاع دهد تا امکانات لازم ارائه شود. همه باید در این کار مشارکت داشته باشند تا مشکل حل شود. متأسفانه این حجم از آب به شدت به خانه‌های مردم آسیب زده و در خانه‌هایی که پارکینگ آن‌ها در طبقه ۱- است خودروهای مردم به زیر آب رفته‌اند.این در حالی است که امکانات کنونی ما برای این حجم از آب مناسب نیست. استانداری باید از مرکز بخواهد امکانات بیشتری را در اختیارش قرار دهد.

نماینده اهواز در پایان اضافه کرد: سیل گذشته بیشتر در مناطق روستایی بود ولی اکنون شاهد آبگرفتگی در سطح شهر اهواز هستیم و مناطق شهری دچار مشکل شده‌اند. وزارت کشور باید برای تخلیه آب از منازل مردم هر چه سریع‌تر امکانات لازم را ارائه دهد تا بتوانیم با تانکر و پمپ‌های مخصوص و وسایل مورد نیاز این مشکل را رفع کنیم.

اهواز همچنان غرق در آب؛ رهاسازی بیش از ۲۰۰ خودروی گرفتار در معابر آبگرفته

در صورت وجود هر اشکال در فوت ۴ بیمار بیمارستان امام اهواز، اقدام قانونی می‌کنیم

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به فوت ۴ بیمار در بیمارستان امام اهواز، گفت: برای رسیدگی به این موضوع، جلسات مشترکی با بازپرس ویژه و رئیس پزشکی قانونی برگزار شد و در صورت وجود هر اشکالی چه از لحاظ سیستمی و چه اجرایی، بدون شک و بدون مسامحه‌ای اقدام قانونی می‌کنیم.

ایرج حریرچی در جمع خبرنگاران در حاشیه آیین تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که امروز، (۲۷ آذر) در سالن شهدای این دانشگاه برگزار شد، در خصوص فوت ۴ بیمار در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز در روز دوشنبه، ۲۵ آذرماه اظهار کرد: بررسی‌هایی توسط هیات ۹ نفره‌ای که در اهواز حضور پیدا کردند، انجام شده است و این هیات به دستور مستقیم وزیر بهداشت حضور یافته‌اند. ابعاد این قضیه مشخص شده است و در لحظه‌ای که بارندگی شدید و صاعقه اتفاق افتاده است، یکی از فازهای برق بیمارستان قطع شده است و یکی از دستگاه‌های ذخیره برق، دچار اشکال شده بود.

حریرچی تصریح کرد: در این اتفاق متاسفانه ۴ بیمار فوت شدند که برای رسیدگی به این موضوع، جلسات مشترکی با بازپرس ویژه و رئیس پزشکی قانونی برگزار شد و در صورت وجود هر اشکالی چه از لحاظ سیستمی و چه اجرایی، بدون شک و بدون مسامحه اقدام قانونی می‌کنیم.

باز بودن تمامی محورهای مواصلاتی خوزستان/محدودیت تردد در راه ارتباطی چند روستای اندیکا

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان با بیان اینکه فقط یک محور فرعی در استان مسدود است، گفت: با مشکل خاصی در محورهای مواصلاتی استان مواجه نیستیم و تردد در همه محورهای استان در حال انجام است.

غلامعباس بهرامی نیا در خصوص آخرین وضعیت راه‌های استان پس از بارش باران و برف اظهار کرد: به دلیل اقدامات انجام شده پیش از شروع بارندگی از جمله تنقیه پل‌ها، پاکسازی بستر رودخانه‌ها و آبروها و سایر کارهای انجام‌شده در محورهای استان، با مشکل خاصی در تردد خودروها مواجه نیستیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تردد در همه محورهای استان در حال انجام است، افزود: اخباری در خصوص مسدود شدن راه ارتباطی چند روستای اندیکا در پی بارش برف منتشر شد اما باید گفت که این محورها مسدود نشده‌اند و تردد در این محورها با اعمال محدودیت‌هایی در حال انجام است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه راهداری برای حل مشکل ترددها در این فصل و مسدود بودن فقط یک محور روستایی فرعی در استان بیان کرد: آبنمای ساخته‌شده در محور زیدون - جاده روستایی سه‌کنار و تیله کوهکه که سال‌های گذشته ساخته شده بود، مجددا تخریب شده و به دلیل شدت بارش باران و طغیان و بالا آمدن آب رودخانه، این محور در حال حاضر مسدود است. با استقرار ماشین‌آلات راهداری و لوله‌گذاری در تلاش هستیم تا این محور نیز تا فردا بازگشایی شود و تردد در این محور به حالت عادی برگردد.

تقاضای نماینده آبادان از مسئولان برای بازسازی زیرساخت‌های شبکه فاضلاب این شهر

نماینده آبادان در مجلس با اشاره به اینکه در چند روز گذشته به دنبال ۱۱۲ میلی متر بارندگی در ظرف سه ساعت شاهد آب گرفتگی ۸۰ درصد شهر به دلیل مشکلات زیر ساختی در شبکه فاضلاب بودیم، گفت: ما نیاز به یک عزم و بودجه ملی برای ساماندهی شبکه فاضلاب داریم.

غلامرضا شرفی با اشاره به آخرین وضعیت آبادان پس از بارش های چند روز گذشته، بیان کرد: متاسفانه به دلیل مشکلاتی که در زیرساخت فاضلاب از قبل وجود داشت، این رحمت الهی مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است. فاضلاب آبادان گنجایش حمل حجم بالایی از آب های سطحی را ندارد و به دنبال بارش های شدید فاضلاب طغیان می کند و موجب آب گرفتگی معابر شهری و منازل مردم می شود.

وی در ادامه اظهار کرد: در چند روز گذشته به دنبال ۱۱۲ میلی متر بارندگی در ظرف سه ساعت شاهد بودیم که حدود ۸۰ درصد آبادان را آب گرفت و آب راه ها به زیر آب رفته به طوری که تردد ماشین ها به دلیل عمق بالای آب ممکن نبود و به دنبال آن منازل مردم نیز در مناطق متوسط نشین شهر به زیر آب رفت.

نماینده مردم آبادان در مجلس تصریح کرد: فاضلاب آبادان سالیان سال است که دچار مشکل بوده و بعد از جنگ که آسیب جدی به زیرساخت های آن وارد شد آنطور که باید بازسازی و احیا نشد. در شرایط عادی نیز شبکه فاضلاب نمی تواند بیشتر از ۲۴ میلی متر بارندگی را به خارج از شهر هدایت کند. امروز که تکنولوژی پیشرفت کرده و شهرسازی نوین مرسوم است نباید با کمترین بارش شاهد چنین وضعیتی در شهرها باشیم.

وی در ادامه تاکید کرد: بنده حتی از مشکلاتی که پس از ۱۲ میلی متر بارش در سطح شهر ایجاد می شود را فیلم رفته و به وزیر سابق نیرو نشان داده بودم ما نیاز به یک عزم ملی و بودجه ملی برای ساماندهی شبکه فاضلاب داریم. متاسفانه ما در بخش عملیاتی تصمیم جدی نمی گیریم. ما نیاز به تخصیص بودجه متناسب و عنایت دولت برای حل این معضل در سطح استان هستیم.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: اکنون در ۳۰ الی ۴۰ درصد آبادان آب همچنان راکد است و مدارس تعطیل شده است. به دنبال معضل ریزگردها ما شاهد تعطیلی شرکت ها و کارمندان هستیم و به دنبال بارش شاهد تعطیلی مدارس. این وضعیت مشکل آفرین است. به دنبال بارش ها ما شاهد بودیم که فرودگاه بین المللی آبادان و ترمینال ها و سالن های مسافری آن را آب گرفت. بنده در همان ساعات اولیه که با مسئول آبفای استان صحبت می کردم اعلام کرد که ما اکنون در تلاش هستیم که تاسیسات خودمان به زیر آب نرود و آسیب نبیند وگرنه تا چند روز آب قطع خواهد بود. این نشان می دهد حتی تاسیسات فنی ما نیز در زمان بحران دچار آسیب می شود.

شرفی در پایان با اشاره به موقعیت ژئوپلیتیکی آبادان بیان کرد: آبادان ارتفاع زیادی نسبت به مدمتوسط دریا ندارد و در بین دو آب راه بزرگ محصور است. خاک در اینجا بیشتر رس است و توانایی جذب بالای آب را ندارد. درخواست داریم مسئولان به طور جدی موضوع شبکه فاضلاب را دنبال کرده تا یکبار برای همیشه این معضل حل شود تا دیگر با هر بارش شاهد آسیب به اموال مردم نباشیم.

آخرین وضعیت تخلیه آب در اهواز و دیگر شهرها/ نیاز به شبکه دفع آبهای سطحی در خوزستان

معاون امور عمرانی استاندار خوزستان با اشاره به تلاش برای حل مشکل آبگرفتگی اهواز، گفت: برخی از مناطق اهواز به وضعیت عادی بازگشته اند و برای دیگر مناطق در تلاش هستیم تا مشکلات ظرف مدت امروز یا فردا مرتفع شود.

فاضل عبیات درخصوص آخرین وضعیت آبگرفتگی شهر اهواز و دیگر شهرهای استان خوزستان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در اهواز در مناطقی که امکان تخلیه آب به کمک پمپاژ آب وجود داشت، این کار انجام شده است. در مرکز شهر در مناطقی مانند امانیه، خیابان ادهم، خیابان ۸ پادادشهر، خیابان شریعتی و زیرگذر پل سیاه در کیانپارس آب تخلیه شده و وضعیت در این مناطق بهبود پیدا کرده است.

اهواز همچنان غرق در آب؛ رهاسازی بیش از ۲۰۰ خودروی گرفتار در معابر آبگرفته

وی افزود: بخشی از مناطق اهواز نیاز به کار بسیار بیشتری دارند و باید در آن مناطق اقدامات بیشتری برای تخلیه آب انجام داد.

معاون امور عمرانی استاندار خوزستان تصریح کرد: کوی معین زاده، پردیس، کوی مجاهد، شهرک دانشگاه و فرهنگ شهر مناطقی هستند که تجمع آب های سطحی در آن مناطق بیشتر و همچنین ماندگارتر بوده است.

عبیات ادامه داد: برای این مناطق یک کانال موقت از بلوار اکباتان به سمت رودخانه کارون احداث و پمپ هایی که از سمت این منطقه آب را به کانال و نهایتا به رودخانه کارون هدایت کنند، کارگزاری شده است.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم آبگرفتگی را از منطقه معین زاده اهواز خارج کنیم، این اقدام نقش موثری بر روی خروج آب دیگر مناطق اهواز خواهد داشت.

معاون امور عمرانی استاندار خوزستان گفت: در ارتباط با دیگر شهرستان های استان باید گفت که در بیشتر شهرستان ها وضعیت به حالت عادی بازگشته است.

عبیات ادامه داد: در خرمشهر، آبادان، ماهشهر و باوی وضعیت به حالت عادی بازگشته و شرایط مطلوب است اما در کوت عبدالله و شهرستان کارون مشکلات آبگرفتگی همچنان ادامه دارد.

معاون امور عمرانی استاندار خوزستان با اشاره به مشکل آبگرفتگی در کوت عبدالله عنوان کرد: با افزودن ظرفیت پمپاژ، تخلیه آب از مناطق کوت عبدالله در حال انجام است اما شرایط هنوز مطلوب نیست.

وی اظهار کرد: این اقدامات برای رفع آبگرفتگی در شهر اهواز و دیگر شهرهای خوزستان کاملا موقتی است و در استان نیاز به شبکه دفع آب های سطحی داریم که جدا از شبکه های فاضلاب باید احداث شوند. ما نیاز داریم تا شبکه فاضلاب اهواز و سایر شهرستان های استان تکمیل و یا احداث شوند. همچنین در خصوص ظرفیت این شبکه های فاضلاب کنونی نیز باید افزایش ظرفیتی در نظر گرفته شود تا شاهد بهبود وضعیت باشیم.

معاون امور عمرانی استاندار خوزستان گفت: ایستگاه های پمپاژ اهواز باید پایش و ساماندهی شوند و عملکرد آن ها مورد بررسی قرار بگیرند تا بتوانیم در مواقع مورد نیاز این ایستگاه ها را فعال کنیم. برخی از شهرهای استان از جمله حمیدیه و کوت عبدالله، شبکه دفع فاضلاب مناسب ندارند و یا اصلا شبکه های دفع فاضلاب آن ها کارکرد ندارد و باید مجددا احداث شود.

معاون امور عمرانی استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: برخی از مناطق اهواز به وضعیت عادی بازگشته اند و برای دیگر مناطق در تلاش هستیم تا مشکلات ظرف مدت امروز یا فردا مرتفع شود.

عبیات با بیان اینکه اقدامات در کوت عبدالله به صورت مقطعی است، خاطرنشان کرد: برای منطقه کوت عبدالله امیدواریم در برخی از مناطق مشکل آبگرفتگی با پمپاژی که در حال انجام است، حل شود و برای برخی از مناطق نیز نیاز به زمان بیشتری است.

مردم اهواز و کارون در خانه خود حبس شده اند/ آب فروکش نکرد

خبرگزاری مهر نیز در گزارشی نوشته است: روز دوشنبه باران نسبتاً شدیدی در خوزستان باریدن گرفت و به علت نبود زیر ساخت‌های لازم، اغلب شهرهای استان با آبگرفتگی گسترده مواجه شدند. این وضعیت در مناطق فقیر نشین و قدیمی اهواز و کارون بسیار شدیدتر بوده است به گونه‌ای که آب به همراه فاضلاب وارد خانه‌های مردم شده و لوازم زندگی آنها را از بین برده است.

ورود آب به خانه‌ها علاوه بر اینکه باعث از بین رفتن لوازم زندگی مردم و تخریب خانه‌ها شد، باعث از بین رفتن کتاب‌ها و دفترهای درسی دانش آموزان شده چرا که به صورت ناگهانی آب وارد خانه‌ها شده و مردم نتوانسته‌اند همه لوازم زندگی خود از جمله کتاب‌های درسی را به مکانی امن منتقل کنند.

متأسفانه با گذشت سه روز از بارندگی تعداد قابل توجهی مناطق کارون و اهواز هنوز زیر آب هستند و آب در خانه‌های مردم باقی مانده است. مناطقی از جمله بیشتر مناطق شهر کوت عبدالله، برخی خیابان‌های کیانپارس، خیابان پاسداران، خیابان جواد الائمه پاداد، فاز یک و دو پاداد، کوی رمضان، کیانشهر، رسالت، شهرک آغاجاری، شهرک دانشگاه، چهار راه زند، پردیس، مهدیس، لشکر، کمپلو، کوی علوی و آخر آسفالت گرفتار آبگرفتگی شدند و برخی خانه‌های به زیر آب رفته و به علت فروکش نکردن آب، مردم در خانه‌های خود حبس شده‌اند.

شهردار اهواز نیز در این خصوص از انجام و طراحی تکمیلی سیستم جمع آوری آب‌های سطحی در این شهر خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح نیازمند اعتبارات ملی هستیم ولی در حد بضاعت مالی خود برای تسریع در این کار تلاش می‌کنیم. اگر طرح سیستم فاضلاب اهواز حل بشود عمده مشکلات آبگرفتگی در این کلانشهر حل می‌شود.

موسی شاعری افزود: در بارندگی دو روز گذشته تمامی نیروهای شهرداری حضوری فعال برای کمک به شهروندان داشتند که نمونه آن رهاسازی ۲۷۰ نفر گرفتار در آب و خارج سازی بیش از ۲۰۰ خودرو از آب توسط آتش نشانی است.

سامانه بارشی قوی که از روز دوشنبه وارد استان خوزستان شد، همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد، باعث بارندگی فراوانی شد ولی شهرهای مختلف استان خوزستان را به استخر تبدیل کرد. شهرهای مختلف خوزستان به خصوص شهرهای آبادان و خرمشهر و اهواز که بیشترین حجم بارندگی را در روز گذشته تجربه کرده بودند، شاهد آب‌گرفتگی‌های گسترده‌ای بودند که باعث شد عبور و مرور در این شهرها با مشکل مواجه شود چرا که اغلب خودروها در آب گرفتار شده بودند.

همچنین در اغلب مناطق فقیرنشین این شهرها، آب وارد خانه‌های مردم هم شد و باعث از بین رفتن برخی از وسایل زندگی آنها شد. شدت این امر در منطقه کوت عبدالله که مدتی قبل هم فاضلاب و آب ناشی از باران برای چند روز در خیابان‌های مردم باقی‌مانده بود، بیشتر بود و گزارش‌ها حاکی از آن است که آب همچنان در خانه‌های مردم باقی مانده است.

خوزستان غرق در آب؛ مردم در خانه خود حبس شده‌اند| رهاسازی خودروها در معابر آبگرفته+فیلم

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۶
ممد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
3
10
چه کرده دولت تدبیر و امید ......
ناشناس
|
Germany
|
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
0
16
این دو درصد از فروش نفت که قرار بود سالانه خرج استان‌های نفت خیز بشود تو جیب کدام مسول رفته؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
1
17
بجای همه چی شکرخدا امنیت داریم هنوزم هم برای خودمون وهم کشورهای دوست داریم وسیله تامین امنیت میخریم مگه بده ؟؟؟؟!!!!!
تهرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
0
8
چقدر مهندس گفت. هولک اینجا امنیت بحران های طبیعی ندارد. نساز. نساز ید .
گفت ........نخواهد هیچی نمی شه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
0
7
استانی که 10 تا پمپ نداره از استانهای دیگه می خوان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۹
0
1
ماشاء الله به نماینده هامون کجا بودن تازه صداشون درومد ۴ سال تو مجلس داشتین چکار میکردین یا حال که وقت انتخابات رسیده
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین