آفتابنیوز : آفتاب: یک افسر ارشد پاکستانی در تازه ترین درگیری های ارتش این کشور و طلاب سنگر گرفته در مسجد سرخ در اسلام آباد کشته شده است. ارتش اعلام کرده این افسر ناظر عملیات برای تخریب بخشی از دیوار مسجد سرخ بوده است. گفته میشود صدها زن و کودک در این مسجد گرفتار شدهاند.
به گزارش بی بی سی رییس جمهوری پاکستان برای خروج زنان و کودکان از مسجد سرخ پاکستان ضرب الاجل تعیین کرده است. پرویز مشرف رییس جمهوری پاکستان به رهبران این مسجد گفته اگر زنان و کودکان را آزاد نکنند کشته خواهند شد.
اظهارات مشرف در پی ممانعت سربازان از ورودهیئتی از سیاستمداران اسلام گرا به مسجد مطرح شد. این سیاستمداران می خواستند برای حل بحران فعلی با رهبران تندرو اسلام گرا وارد مذاکره شوند.
هنوز صدها نفر از مردم در مسجد سرخ به سر میبرند که در محاصره سربازان و خودروهای زرهی است. هیئت سیاستمداران قصد داشت عبدالرشید قاضی رهبر افراطیون در مسجد را قانع کند که به رهایی زنان و کودکان رضایت دهد.
در طول شب، رگبار سنگین گلوله و غرش انفجار در و دیوار مسجد را لرزانده و در ساعات اولیه روز یکشنبه نیز با حضور خودروهای مسلح به محل تبادل آتش ادامه یافته است.
آب و برق این مسجد قطع شده و گفته میشود مواد غذایی به مرور کمتر و کمتر میشود.
پیرامون مسجد به جز صدای رگبار گلوله و انفجار چیزی شنیده نمیشود. به اعتقاد ناظران افزایش حضور نظامیان در خیابان ها و جلوگیری از ورود هیئت مذاکره کننده به مسجد نشانگر این است که دولت قصد بستن راه مذاکره را دارد.
کنترل مدرسه ای مذهبی که روحانیون همین مسجد اداره میکردند و چندین کیلومتر با مسجد سرخ فاصله دارد در حال حاضر در اختیار پلیس است.
پلیس جامعه فردیه را مرکز قدرت رهبران مسجد سرخ میداند و مدعی است که چندین نفر از طلاب این مدرسه مذهبی در بحران ایجاد شده در مسجد سرخ دست دارند.
دست کم نوزده نفر از آغاز این درگیری ها تا کنون کشته شدهاند. عبدالرشید قاضی گفته او و طرفدارانش مرگ را به تسلیم شدن ترجیح میدهند.
قاضی گفت دست کم 1800 نفر از هواداران کماکان درون مسجد هستند و ادعا کرد که حدود 30 طلبه زن را در گوری جمعی در این مجتمع دفن کردهاند.
از زمانی که فشار نیروهای امنیتی افزایش یافته دست کم هزار نفر از هوادارن قاضی این مسجد را ترک کردهاند.
با این همه گفته میشود حدود 60 نفر باقیمانده از تندروهایی هستند که برای اعمال شریعت اسلامی در اسلام آباد تلاش های سازماندهی شدهای را آغاز کردهاند.
از حدود شش ماه پیش، جمعی از طلاب و مدرسان تندرو، که خواستار رواج قوانین اسلامی در پایتخت پاکستان هستند، از این مسجد به عنوان مرکز هدایت و اجرای عملیاتی از جمله ربودن و تنبیه مبادرت کردهاند.
مولانا عبدالعزیز رهبر طلاب مسجد که چند روز پیش در حال فرار دستگیر شد با ایجاد یک محکمه شرع در داخل مسجد به صدور احکامی برای مجازات این افراد مبادرت می ورزید.
این وضع دولت پرویز مشرف، رییس جمهوری پاکستان را در وضعیتی دشوار قرار داده بود زیرا دولت از یکسو مایل نبود برای متفرق کردن طلاب، به داخل مسجد و مدرسه دینی مامور مسلح اعزام کند و از سوی دیگر، تحت فشار قرار داشت تا نظم و امنیت را در پایتخت برقرار کند.
با حمله مسلحانه طلاب و قتل یکی از ماموران دولتی، ظاهرا دولت برای خاتمه دادن به اقدامات خودسرانه این افراد چاره ای جز توسل به قوه قهریه نداشته است.
وزیر اطلاع رسانی پاکستان گفته است که مردم این کشور نمی توانند «وجود دولتی در درون دولت» را تحمل کنند و افزود که فرار عبدالعزیز در زمان خطر نشان داد این فرد از طلاب برای پیشبرد مقاصد شخصی خود سوء استفاده میکرده است.