کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامهای که به فدراسیون ایران نوشته، تأکید کرده که محرومیت از میزبانی تنها شامل 2 بازی مرحله پلیآف(استقلال با الکویت و شهرخودرو با الرفاع بحرین) و نیز هفته اول مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا خواهد شد. اما این چه معنایی دارد؟ بهنظر میرسد کسانی که این تصمیم را گرفتهاند، حساسیت ویژهای روی بازی نمایندگان بحرینی و کویتی داشتهاند.
سؤال بعدی این است که چه کسانی تصمیم گرفتهاند؟ طبق مقررات اعضای کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا. اما کسانی که ساختار قدرت در این کنفدراسیون را میدانند، تأیید میکنند که تصمیمات در چنین سطحی غیرممکن است بدون هماهنگی شیخ سلمان، رئیس کنفدراسیون و شیخ احمد، رئیس شورای المپیک آسیا و مرد پشتپرده فوتبال این قاره گرفته شود.
خارج از چارچوبهای اداری، آیا این دو نفر ارتباط شخصی با پرونده گرفتن میزبانی از تیمهای ایرانی دارند؟ بهنظر میرسد پاسخ این سؤال مثبت باشد. شیخ سلمان بحرینی است. پس از سالها برای نخستینبار تیمی از کشور او فرصت پیدا کرده وارد مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا شود. اسم این تیم الرفاع است و حریفش در پلیآف تیمی به نام شهرخودروی مشهد!
اگر بازی شهرخودرو با الرفاع به جای مشهد در زمین بیطرف برگزار شود، شانس صعود تیم بحرینی به مرحله گروهی بالا میرود.
رابطه شیخ احمد آلنهیان با تیم الکویت حتی از رابطه شیخ سلمان با الرفاع هم نزدیکتر است. شیخ احمد یکی از بانفوذترین چهرههای کویتی در منطقه حوزه خلیجفارس است. الکویت هم که طبق برنامه باید در تهران با استقلال بازی میکرد، یکی از اموال خاندان آلنهیان است. حتی در دورهای برادر شیخ احمد ریاست این باشگاه را بهعهده داشت.
ماجرا زمانی جالبتر میشود که بدانیم کنفدراسیون فوتبال آسیا تا سهشنبه هفتهگذشته هم برنامهای برای برگزاری بازی در زمین بیطرف نداشته است. در نامهای که ابتدا به فدراسیون فوتبال ایران نوشته شده بود، تنها بر ضمانت کتبی برای حفظ امنیت تیمهای مهمان تأکید شده بود، اما پیش از آنکه ضمانتنامه فدراسیون ایران با امضای وزیر ورزش به کوالالامپور برسد، ناگهان نامه دومی به تهران میرسد که پرونده به کمیته مسابقات فرستاده شده و آنها رأی به برگزاری بازی در زمین بیطرف دادهاند.
حالا سؤال این است: از سهشنبه که AFC نامه اول را نوشته تا جمعه چه اتفاقی در ایران افتاده که ناگهان مسیر پرونده تغییر کرده است؟ اگر این نگرانی جدی است، چرا فقط شامل بازیهای مرحله پلیآف و هفته اول مرحله گروهی شده؟ چرا نگفتهاند همه بازیهای تیمهای ایرانی در این فصل لیگ قهرمانان باید در کشور ثالث برگزار شود؟ آیا اشتباه است اگر فکر کنیم تصمیمگیرندگان بیش از هر چیزی نگران سرنوشت 2 تیم الرفاع و الکویت بودهاند؟
تصمیم به کنارهگیری از لیگ قهرمانان آسیا؛ شاید امروز
مسابقه مدیران باشگاههای استقلال، پرسپولیس، سپاهان و شهرخودرو برای پیشیگرفتن در تهدید کنفدراسیون فوتبال آسیا، دیروز هم ادامه داشت. تصمیم سلب میزبانی از تیمهای باشگاهی ایران را کنفدراسیون فوتبال آسیا گرفته، با وجود این محمدحسن انصاریفرد، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس گفت با این تصمیم آبروی فیفا میرود!
گمانهزنی درباره احتمال کنارهگیری همه تیمهای ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا، از صبح دیروز شروع شد؛ حتی ساعتی قبل از اینکه مدیران 4نماینده ایران در آسیا، در دفتر علینژاد، معاون وزیر ورزش و جوانان تشکیل جلسه بدهند.
خروجی این جلسه را از قبل میشد پیشبینی کرد. اینکه هر 4تیم موافقند که چنانچه AFC به بهانه ناامنی بر انجام بازیهای تیمهای ایرانی در زمین بیطرف تأکید کرد، از لیگ قهرمانان کنار بکشند.
با وجود این اتفاقنظر، نه این جلسه و نه نشست وزیر ورزش با برخی معاونان، مسئولان امنیتی و نمایندگان رسانهها، به یک بیانیه مکتوب منجر نشد.
البته در نشست دوم که بیشتر جنبه توجیهی داشت، توضیح داده شد که سیستم مدیریتی ورزش کشور با هماهنگی دیگر دستگاهها تصمیم گرفته به خواسته غیرمعقول AFC تن ندهد، حتی اگر نتیجهاش محرومیت فوتبال کشور از میادین بینالمللی باشد.
نظرسنجیها نشان میدهد که افکار عمومی هم با تصمیم انصراف تیمهای ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا موافق است.
دیروز کانال تلگرامی «نظرسنجی آنلاین» که نزدیک به یک میلیون عضو دارد، از کاربرانش پرسیده بود واکنش مناسب نسبت به گرفتن حق میزبانی نمایندگان ایرانی از سویAFC چیست. نزدیک به 77درصد از 400هزار نفری که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند، به گزینه «انصراف از مسابقات خارج از ایران» رأی داده بودند. 11درصد گفته بودند بهتر است با برگزاری بازی در کشور ثالث کنار بیاییم. 12درصد هم گزینه «نظری ندارم» را انتخاب کرده بودند.
در بسیاری دیگر از نظرسنجیها هم نتایج مشابهی بهدست آمده بود.
جلل خالق
دلتون به حال هوادار بسوزه که دلخوشیش تیمشه
موضوع دیگه اینکه ما از اصل موضوع خارج نشیم که اصلا ای اف سی چرا چنین تصمیمی رو گرفته ...