کد خبر: ۶۳۴۰۰
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۸۶ - ۱۷:۳۸

حداد عادل: از اصطلاح «بالش نرم» سوء برداشت شد

آفتاب‌‌نیوز :  آفتاب: رییس مجلس هفتم در‌باره این سوال كه چرا رییس مجلس در حمایت از دولت هزینه‌های غیرضروری پرداخت می‌كند؟ گفت: عیب نمی‌دانم كه نماینده‌ای مثل من برای منفعت كشور هزینه شود؛ زیرا مصلحت كشور مهم است و اگر دفاع و پیگیری در این مورد صورت می‌گیرد بر همین اساس است. 

غلامعلی حداد عادل که روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت: با بیان این‌كه مهم نیست تا چه كسی هزینه شود افزود: در چنین شرایطی ممكن است نماینده‌ای از اصطلاح بالش نرمی كه بنده در یكی از مصاحبه‌ها به كار برده‌ام نیز طور دیگری برداشت كند و مردم هم فكر كنند كه حدادعادل به دنبال آسایش مردم نیست. اما بنده این مطالب را مهم نمی‌دانم و با تمام قوا ایستاده‌ام تا طرح سهمیه‌بندی بنزین اجرا شود و با حل مشكلات آن باری از دوش مردم برداشته شود. البته رسانه‌ها هم باید در این مهم كمك كنند

حداد عادل در پاسخ به خبرنگاری درمورد مساله سهمیه‌بندی بنزین و این كه چه اقداماتی باید انجام داد تا دستاورد بزرگ سهمیه‌بندی بنزین تحت تأثیر سوء مدیریت قرار نگیرد گفت: این جانب در مجلس یك كمیته هفت نفری متشكل از نمایندگان تشكیل داده‌ام تا آن‌ها مشكلات و اشكالاتی كه ناشی از این سهمیه‌بندی مشاهده می‌كنند جمع‌آوری كنند و به كمیته تنظیم سوخت ارائه دهند و راه‌حل‌های تصویب شده را در كمیته سوخت به نمایندگان مجلس منتقل كنند.

وی تاكید كرد: ما موضوع سهمیه‌بندی بنزین را تمام شده نمی‌دانیم، چرا كه رفع اشكلات آن برای ما بسیار مهم است و از دولت می‌خواهیم كه به رفع این مشكلات توجه جدی داشته باشد. 

نماینده تهران با تأكید بر جلوگیری از سوء استفاده و فساد در مسئله بنزین خاطرنشان كرد: در این كار بسیار گسترده طبیعی است كه برای عده‌ای از مردم مشكلاتی به وجود آید، اما مردم این مشكلات را تحمل می‌كنند و دولت نیز به كار خود در رفع مشكلات سرعت خواهد بخشید تا دستاورد بزرگ سهمیه‌بندی بنزین تحت تأثیر موارد جزئی مخدوش نشود و حسن‌های بزرگ به دلیل موارد جزئی نادیده گرفته نشود.

رئیس مجلس هفتم افزایش قیمت بنزین و سهمیه‌بندی را دو راه كار كنترل مصرف بی‌رویه سوخت در كشور عنوان كرد و یاد آور شد: افزایش قیمت بنزین منجر به طوفان در قیمت‌ها می‌شد و بنابراین ناچارا سهمیه‌بندی بنزین برای كنترل مصرف سوخت اجرا شد.

حداد عادل در پاسخ به سؤال خبرنگاری در باره لایحه مدیریت خدمات كشوری ( لایحه نظام هماهنگ پرداخت حقوق) با بیان اینكه این لایحه آثار زیادی دارد، گفت: اگر در خصوص این لایحه تدبیر نشود مثل لایحه هماهنگ پرداخت حقوق كه در سال 72 تصویب شد بی‌نتیجه می‌ماند.
.
حداد عادل با بیان اینكه دولت معتقد است این لایحه در اجرا دشواری‌هایی را به دنبال خواهد داشت، گفت: ما اصرار داریم مشكلات دولت را در اجرای این لایحه درك كنیم. به همین دلیل اخیرا جلسه‌ای با حضور اعضای كمیسیون ویژه بررسی كننده این لایحه و دولت داشتیم و قرار شد تا كارهای كارشناسی در این زمینه صورت گیرد.

وی تاكید كرد: ما تلاش داریم تا این لایحه را با مقدورات دولت تطبیق دهیم و اگر نتوانستیم آن را به مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهیم فرستاد.

رییس مجلس تعبیرهایی مبنی بر این ‌كه كوتوله‌های سیاسی در مجلس جمع شده‌اند و به جای مباحث سیاسی، مباحثی همانند گوجه‌فرنگی را به میان می‌آورند؟ گفت: من این تعبیرها نمی‌پسندم و امیدوارم اگر انتصاب این تعبیرات به گوینده صحیح باشد هم خود ایشان و هم دولت جبران كنند.

به گفته وی در دیدار روز گذشته دولت و مجلس نیز هیچ سخن سرد و ناامیدكننده‌ای به زبان دو طرف نیامده و امید می‌رود كه پس از این نیز به همین گونه به پیش رود.

وی افزود: البته برخی تعبیرات ممكن است در متن كلی به یك معنا باشد و جدا شدن از آن متن نیز معنای دیگری را بدهد اما در هر صورت این تعبیرات شایسته مجلس محترم نیست.

حدادعادل به دلیل استقبال نكردن مدیران دولتی برای استعفا در انتخابات مجلس هشتم نیز اشاره كرد و در عین حال در پاسخ به این كه آیا ممكن است نمایندگان قانون جدید را با توجه به مشكلات پیش آمده اصلاح كنند، گفت: این كه نمایندگان بخواهند مهلت شش ماهه را به دو ماه تبدیل كنند، قابل پیش‌بینی قطعی نیست زیرا نشان‌هایی در این مورد دیده نمی‌شود. اما همه چیز ممكن است.

وی با بیان این‌كه لابد كاهش اقبال به استعفا، آماری داشته است گفت: بنده این آمار را ندارم و نمی‌دانم در دور گذشته كه مهلت شش ماهه نبود چند نفر نسبت به امسال استعفا كردند.

رییس مجلس در عین حال تاكید كرد كه نمایندگان قصد داشتند تا مدیران بیش‌تر سر كار خود باشند و مدیریت در كشور استمرار یابد.

حدادعادل در پاسخ به سوال خبرنگار ديگر تحليل خود را از مذاكرات ايران و آمريكا در خصوص عراق و هم‌چنين مذاكرات صورت گرفته در وين و توافق براي بازرسي بازرسان از نيروگاه اراك گفت: برآورد بنده از هر دو مذاكره مثبت است، زيرا اين مذاكرات را رضايت‌بخش مي‌دانم.

وي افزود: ما در وين موفق شديم تا كار را به مسير منطقي مذاكره انداخته و بر اين مساله تاكيد كنيم.

به گفته رييس مجلس، در مورد عراق نيز هدف جمهوري اسلامي ايران از مذاكرات كمك به تامين امنيت در عراق است؛ چرا كه ناامني‌ها را ناشي از اشغال عراق مي‌دانيم و معتقديم كه اشغالگران به وظيفه‌ي خود عمل نكرده‌اند.

رييس مجلس افزود: البته مواردي وجود دارد كه خلاف اين معناست؛ به عنوان مثال دستگيري ديپلمات‌هاي ايراني كه در چارچوب روابط دو دولت مشغول فعاليت بوده‌اند و بدون رضايت و اطلاع دولت عراق دستگير شده‌اند، نمونه بارز اين مساله است چرا كه اشغالگران قصد دارند دولت مالكي را تضعيف كنند.

حدادعادل با تاكيد بر اين‌كه آمريكايي‌ها نمي‌توانند اختيارات دولت موجود در عراق را مخدوش كنند، يادآور شد: حمايت آمريكا از منافقين را هم در حالي كه دولت و مجلس عراق خروج آنها را تصويب كرده بودند شاهد بوديم؛ بنابراين اميدواريم اين مسايل در كميته‌ي سه جانبه بررسي شده و ما شاهد روزهاي بهتري براي مردم مظلوم و ستمديده عراق باشيم.

رييس مجلس هفتم در پاسخ به اين سوال كه شما عنوان كرده‌ايد كه با تمام قوا بر سر سهميه‌بندي بنزين ايستادگي خواهيد كرد؟ پس بنزين آزاد و مازاد چگونه خواهد شد؟ گفت: مخالفت با عرضه‌ي بنزين آزاد دلايلي دارد كه اكثريت مجلس كه روز گذشته به دو فوريت آن راي ندادند بر آن آگاهند. يكي از دلايل آن است كه اگر بنزين به قيمت چند صد تومان عرضه شود كساني از وسيله‌ي نقليه‌ي خودشان براي خدمت به مردم استفاده مي‌كنند قيمت‌ها را بر همان اساس قيمت آزاد تعيين خواهند كرد.

وي ادامه داد: در كشور اگر مصرف بنزين به قيمت 100 تومان و مقدار ديگر آن به قيمت چند صد تومان عرضه شود ديگر چگونه مي‌توان به نرخ‌ها اعتماد كرد؛ زيرا ممكن است يك ماشين كه از بنزين آزاد استفاده مي‌كند چندين برابر كرايه را گران‌تر از ماشيني كه از بنزين سهميه‌بندي استفاده مي‌كند بگيرد و يا حتي ماشين‌هايي كه از بنزين سهميه‌بندي استفاده مي‌كنند قيمت‌هايشان را اندازه‌ي بنزين آزاد حساب كنند.

وي اظهار داشت: بايد از التهاب‌آفريني خودداري كرد و به مردم فرصت داد تا راه صرفه‌جويي را بيابند و دليل مخالفت من هم همين است.

نماینده تهران در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين‌كه در ابتداي سال شما ابراز اميدواري كرديد كه دولت و مجلس تورم را كنترل خواهند كرد اما نه تنها كنترل نشده افزايش نيز يافته است، مجلس چه برنامه‌ي عملياتي براي اين افزايش تورم دارد؟ گفت: تورم امسال نسبت به سال‌هاي گذشته طبق آمار تفاوت حداكثر دو درصدي داشته است، اما آن‌گونه نيست كه از 5/11 به 25 درصد رسيده باشد. شما سال‌هايي را به ياد بياوريد كه ما 40 درصد تورم داشتيم. البته اين دو درصد هم مطلوب ما نيست.

حدادعادل ادامه داد: اقدامات مجلس در راستاي جلوگيري از افزايش تورم ادامه دارد و همين امروز قانون موافقت با فروش چهل هزار ميليارد ريال اوراق مشاركت دو فوريتش به تصويب رسيد. براي گردآوري نقدينگي كه منجر به تورم شود اين امر كار مناسبي است. البته كارهاي ديگري هم هست و رييس جمهور هم با 57 اقتصاددان كه به او نامه نوشته بودند در همين راستا جلسه تشكيل داشتند.

حداد عادل، در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري مبني بر اين‌كه آيا امسال براي انتخابات مجلس كانديدا مي‌شويد و آيا راي خواهيد آورد؟ گفت: از خصوصيات كشورهايي كه آزادي در آنها است آن است كه هيچ‌كس نمي‌تواند نتيجه‌ي انتخابات را پيش‌بيني كند. هنوز زمان تصميم‌گيري براي شركت در انتخابات فرا نرسيده و من آن‌قدر گرفتارم كه به آن كمتر فكر مي‌كنم و هر گاه زمانش برسد در مورد اين مساله نيز تصميم خواهيم گرفت.


حدادعادل در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين‌كه در ماه‌هاي اخير شاهد فشارهايي بر مطبوعات بوده‌ايم به گونه‌اي كه حتي برايشان تيتر هم تعيين مي‌شود. هم‌چنين روزنامه‌ هم‌ميهن و خبرگزاري كار نيز توقيف شدند و مطبوعات نيز برانداز خوانده مي‌شوند، آيا شما هم مطبوعات را برانداز مي‌دانيد؟ گفت: آنچه راجع به مطبوعات اتفاق مي‌افتد براي من هم خوشحال كننده نيست و ما هم مايل هستيم فضاي باز و آزاد مطبوعاتي در كشور وجود داشته باشد. دولت هم چنين عقيده‌اي دارد اما بايد ديد كه آن توقيف بر اساس قانون بوده يا نه؟ مثلا در مورد روزنامه‌ي هم‌ميهن دادگاه معتقد است كه اين روزنامه طبق قانون نمي‌تواند منتشر شود. اين يك بحث حقوقي است و اگر هم‌ميهن اين نظر را قبول ندارد بايد پيگيري شود.

رييس مجلس هفتم، ادامه داد: در مواردي كه قانون حكم به تعطيلي رسانه‌اي داده بايد موارد آن مورد بررسي قرار گيرد، اما من به عنوان نماينده‌ي مردم در مجلس شوراي اسلامي كه مسووليتي در مجلس دارم از خبر توقيف يك رسانه خوشحال نمي‌شوم. در مورد براندازي نيز از كساني كه اين تعابير را به كار مي‌برند سوال كنيد.

وي در مورد اين‌كه به عنوان نماينده‌ي شهر تهران چه زماني گزارش عملكرد خود را به مردم تهران ارايه خواهيد داد، گفت: ما هر دو هفته يكبار گزارش مي‌دهيم، اما در مورد نمايندگي شهر تهران هر گاه كه لازم بشود در مورد مجموع اقدامات گزارش خواهم داد؛ البته با مسووليتي كه من در مجلس دارم انتظار مردم از من مانند ساير نمايندگان شهر تهران نخواهد بود.

وي در پاسخ به اين سوال كه رييس جمهور بر اجراي طرح سهميه‌بندي بسيار خوش‌بين هستند اما ما هنوز شاهد قاچاق بنزين در كشور هستيم، گفت: اين كه قاچاق بنزين كاهش يافته بسيار مشخص است، اما نمي‌توان گفت كه به صفر رسيده است. البته اگر به زاهدان مراجعه كنيد مي‌بينيد كه آن ميزان قاچاق بنزين كه در گذشته از كشور صورت مي‌گرفت به ميزان زيادي كاهش يافته است و اين يكي از فوايد اجرايي شدن سهميه‌بندي بنزين است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین