با افزایش نگرانیها از شیوع ویروس کرونا تولید محتوای آموزشی و اطلاعرسانی همگام با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در دستور کار صداوسیما قرار گرفت و آموزش مهار و شکست این بیماری از طریق رعایت بهداشت فردی مهمترین موضوعی است که در تمامی برنامهها بر آن تاکید میشود.
به گزارش روابط عمومی سیما، قاسمی، رییس شورای سیاستگذاری سلامت با اشاره به آمادگی این شورا در زمینه بیماریهای واگیردار گفت: با توجه به تجربیات گذشته شورای سیاستگذاری در مقابله با انتشار بیماریهای واگیردار همچون آنفولانزا در موج اول انتشار این ویروس در چین، تولید اینفوگرافی، موشن و گرافیکهای آموزشی، محور برنامهسازی قرار گرفت. به مرور و با انتشار فیلمهای کوتاه آموزشی در مراکز تحقیقاتی دنیا این فیلمها دوبله و بهزودی در اختیار شبکههای مختلف قرار میگیرد.
رییس شبکه سلامت سیما در ادامه اضافه کرد: به دنبال اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از وجود بیماری کرونا در ایران بیش از ۱۰ مورد اینفوگرافی، موشن و مجموعه کامل زیرنویس در اختیار شبکههای سیما قرار داده شد. این مطالب شامل راههای خودمراقبتی و ایمن سازی بدن و افزایش بهداشت فردی و اجتماعی است و اکنون از تمامی شبکهها پخش میشود.
وی تولیدات شبکه سلامت را حاصل تلاشهای تیمی مجرب از تامین برنامه شبکه دانست و یادآور شد: همکاران ما بارها و بارها در مقاطع مختلف و پویشهای متعدد وزارت بهداشت کارایی خود را به اثبات رسانده بودند. این دوستان همچنان آخرین مطالب آموزشی را به صورت اینفوگرافی و موشن برای پخش از شبکه های صدا و سیما تولید میکنند.
قاسمی همچنین از دوبله و آمادهسازی ویدئو کلیپهایی خبر داد و اضافه کرد: به دنبال شیوع کرونا در جهان مراکز معتبر جهانی انیمیشنهای آموزشی تولید کردهاند، همکاران ما تعدادی از فیلمهای معتبر را دوبله کرده تا در اختیار شبکهها قرار بگیرد.
وی ادامه داد: از جمله این فیلمها و انیمیشنها میتوان به «۱۱ مورد غلطهای رایج در بین مردم»، «آنچه باید در مورد ویروس کرونا بدانیم»، «علل و علائم، تشخیص و درمان و آسیب شناسی بیماری کرونا»، «چکار کنیم که به کرونا مبتلا نشویم» و «اگر در خانواده فردی دچار کرونا یا سرماخوردگی شد چه کار کنیم» اشاره کنیم.
مدیر شبکه سلامت در ادامه از برنامههای مختلف این شبکه نیز یاد کرد و گفت: با شیوع بیماری در کشور و اعلام وزارت بهداشت برنامههای زنده شبکه دست به کار شدند و به صورت مستمر به این موضوع پرداختهاند و خود شبکه سلامت نیز از روز پنج شنبه هفته گذشته پیشگام بود.
وی از «مثبت سلامت» به عنوان ام سی شبکه سلامت نام برد و گفت: این برنامه در هر قسمت خود با یکی از مسئولان و پزشکان مجرب در رشته های گوناگون گفت وگو می کند و ابعاد مختلف این بحران را از دیدگاه متخصصان امر بررسی می کند. به عنوان مثال در گفت و گو با روانشناسان استرس و وحشت زدگی مردم را به بحث می گذارد و یا در تماس با متخصص تغذیه مطالب همرسانی شده در شبکه های اجتماعی را بررسی می کند.
دکتر قاسمی از ارتباط پی در پی «مثبت سلامت» با مسوولان و مدیران وزارت بهداشت سخن گفت و افزود: در این برنامه مکررا با مدیر روابط عمومی و سایر مدیران ارشد این وزارت خانه در تماس بوده ایم و آخرین اطلاعات و آمار را جویا شدیم، همچنین به عنوان رسانه ملی مطالبات و سوالات مردم پیگیری می شود.
مدیر شبکه سلامت همچنین از انتشار اخبار، اطلاعات و آموزشهای موثر در برنامههای دیگر همچون «ضربان»، «ایران فعال»، «صبح عالی» یاد کرد و افزود: «دوربین سلامت» نیز در گزارشهای متعدد مطالبات مردم و شهروندان را پیگیری کرده و پاسخ مسوولان را به تصویر می کشد.
وی با اعلام حمایت و تبلیغ پویش ملی «#کرونا را شکست_می دهیم» در رسانه ادامه داد: بخشهای مختلف خبری تلویزیون، بستههای ویژهای با همین عنوان طراحی شده است و به رسالت آگاهی بخشی، روشنگری و رفع نگرانیهای مخاطبان میپردازد.
قاسمی با اشاره به تشکیل منظم و مستمر جلسات شورای سیاستگذاری سلامت با حضور نمایندگان بخشهای مختلف سازمان صداوسیما تصریح کرد: با هدف ایجاد تمایل در مردم برای ماندن در منازل این شورا از شبکهها خواسته است تا کنداکتوری متنوع طراحی کنند و با پخش برنامههای سرگرمکننده و مفرح بازتولید فضایی شاد و دور از استرس را برای بینندگان فراهم کنند.
وی بر حفظ آرامش روانی جامعه و مقابله با استرس در این شرایط تاکید و خاطرنشان کرد: اطلاعرسانی دقیق و شفاف از مهمترین موضوعاتی است که رسانه ملی بر آن پایبند بوده و تلاش میکند تا در تعامل نزدیک با وزرات بهداشت درمان و آموزش پزشکی و ستاد مربوطه با این بحران جهانی به شیوهای صحیح برخورد کند.