آفتابنیوز : آفتاب: هرچه به برگزاری انتخابات مجلس هشتم نزدیک میشویم، نگرانی و دغدغه جناح اصلاحطلبان کشور نیز برای احتمال گستردگی رد صلاحیتها و برگزاری انتخابات سالم افزایش مییابد. این نگرانی که طی سالهای اخیر، همواره و در هر انتخاباتی همراه اصلاحطلبان بوده است، اکنون به دلیل یکدست شدن حاکمیت بیشتر شده و به نظر میرسد که اصلاحطلبان باید برای مقابله و پیشگیری از احتمال ردصلاحیتها، تدابیر ویژهای بیاندیشند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی نیز با تایید بر لزوم اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با این نگرانیها، گفت: به نظر من اقدام پیشگیرانه به این معنا نیست که ما افرادی را که مطمئن هستیم رد صلاحیت خواهند شد را وارد صحنه کنیم.
رسول منتجبنیا در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب با انتقاد از اشخاصی که معتقدند «باید کاری کنیم که هزینه نظام با ردصلاحیتها سنگینتر شود»، گفت: بهترین راه پیشروی اصلاحطلبان آن است که افراد واجد شرایط و موجه را وارد صحنه کنیم. افرادی که قابل دفاع هستند و رد صلاحیت آنان هزینه سنگینی را برای ردصلاحیتکنندگان دارد.
منتجبنیا با بیان اینکه «هیچگاه نمیتوان از تایید صلاحیت فردی مطمئن بود»، گفت: ما این یقین را نداریم که همین افراد موجه هم تایید صلاحیت شوند چراکه کسانی میتوانند به تایید صلاحیت خویش مطمئن باشند که همفکر با دولت و حاکمیت محسوب شوند، اما با وجود این مشکلات، در بین اصلاحطلبان اشخاصی هستند که حساسیت زیادی بر روی آنان است و یا سوابقی دارند که شورای نگهبان میتواند با تکیه بر این سوابق آنان را رد صلاحیت کند، به اعتقاد من این افراد را نباید کاندیدا کرد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی افزود: در مقابل، افرادی در جبهه اصلاحطلبان حضور دارند که چهرههایی موجه هستند و دلیلی برای رد صلاحیت آنان وجود ندارد. اشخاص باسابقه موجه و دلسوز نظام در بین اصلاحطلبان فراوان است و ما باید به سمت اینگونه افراد برویم چرا که رد صلاحیتکنندگان با رد آنان زیر سوال میرود.
منتجبنیا افراد موجه و دلسوز نظام را بسیار دانست و گفت: وزیران سابق که عملکرد مثبت دارند، استانداران خوشنام، مسئولان اجرایی پیشین که خاطره شیرینی در بین مردم به جا گذاشتهاند و نمایندگان سابق مجلس که چهرههای موجه از خویش ساختهاند، از این دسته افراد موجه هستند و چهرههای جدید نیز باید قابل قبول باشند.
وی گفت: اشخاص معدودی در بین اصلاحطلبان هستند که حساسیت فوقالعادهای دارند و مطمئن هستیم که تایید صلاحیت نخواهند شد. بنابراین، نباید هزینههای خویش را افزایش دهیم.
وی دومین اقدام پیشگیرانه را، «روشنگری افکار عمومی» دانست و گفت: ما باید به افکار عمومی بگوییم که تایید یا رد صلاحیت باید صرفا با دلایل قانونی و از طریق مراجع چهار گانه صورت گیرد. باید بگوییم که راه پنجم غیرقانونی خواهد بود.
وی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «شورای نگهبان باید قانونی عمل کند»، گفت: باید بر این نکته تاکید کنیم که تایید یا رد صلاحیتها باید براساس ادله قانونی باشد نه بر اساس مصلحت شخصی یا گروهی چرا که مصلحت اصلی را خود مردم انتخاب میکنند.
منتجبنیا رایزنیهای گسترده بزرگان اصلاحطلب با مقامات عالی کشور را سومین راهحل دانست و افزود: بزرگان اصلاحطلب باید با مقامات عالی نظام و مراجع دینی اثرگذار، رایزنیهای گسترده داشته باشند تا اطمینان بیابند که دستگاههای اجرایی و نظارتی، انتخابات را رقابتی و سالم برگزار میکند و رد صلاحیتها به صورت فلهای نیست. اگر این رایزنیها تا وصول نتیجه صورت گیرد، مقامات تصمیمگیرنده اجرایی و نظارتی در شرایطی قرار خواهند گرفت که تحت قانون عمل کنند.