ریچارد برنان و چند نماینده از سازمان جهانی بهداشت بعد از ظهر یکشنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در سالن اجتماعات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد با اشاره به اقدامات و عملکرد مطلوب وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی قم در مقابله با ویروس کرونا، بیان کرد: با توجه به استقرار یک هفتهای گروهی از سازمان جهانی بهداشت در ایران و با سفر اخیر ما به ایران از مراکز مهم درمانی و بهداشتی ایران و قم بازدید کردیم که من تحت تأثیر مدیریت خوب مسئولان قمی و مقامات ایرانی در زمینه مقابله با کرونا ویروس قرار گرفتم.
وی ادامه داد: با توجه به فداکاری و تلاشهای صورت گرفته دانشگاه علوم پزشکی قم و همه کادر درمانی در کنترل، درمان و همچنین آموزش مردم به نظر باید قمیها به این تیم افتخار کنند؛ در بیمارستانها خوب از بیماران مشکوک به کرونا و یا بیماران کرونایی مراقبت میشود، همچنین در زمینه آموزش هم اقدامات رو به جلویی در قم صورت گرفته است.
مسئول فوریتهای پزشکی سازمان جهانی بهداشت در دفتر مدیترانه شرقی قاهره با تأکید بر اینکه کشورهای مختلف در حال جنگ با کرونا هستند، مطرح کرد: در بیمارستانهای قم شاهد حضور داوطلبانی بودیم که در حال خدمت به بیماران بودند که حضور این افراد قابل توجه و تقدیر است.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا یک ویروس بسیار جدید است و از نخستین یافتههایی که در مورد این ویروس داشته ۶۴ روز گذشته است، گفت: شیوع کرونا در سراسر دنیا رخ داده و بیش از ۱۰۳ کشور با این بحران روبرو و نظام بهداشتی دنیا به چالش کشیده شده است.
سازمان جهانی بهداشت وارد بازی سیاسی نخواهد شد
برنان در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا این سازمان رایزنیهایی برای برداشتن و یا کاهش تحریمهای ظالمانه آمریکا در زمینه مقابله با ویروس کرونا انجام میدهد، گفت: ما قبل از شیوع این ویروس پولی که از ایران میگرفتیم را خرج هزینههای درمان و بهداشت شهروندان ایرانی میکردیم، تحریم یک تصمیم سیاسی است و ما سعی داریم وارد این بازی سیاسی نشویم.
وی اظهار داشت: ما سعی میکنیم زمینهای را ایجاد کنیم تا با راحتترین شکل ممکن ملزومات بهداشتی و داروهای مورد نیاز در اختیار ایرانیان قرار گیرد و سعی داریم با ارتباط با نظام سلامت ایران در زمینه امور بهداشتی به کشور ایران و مردم آن کمک کنیم.
رئیس هیئت اعزامی سازمان جهانی بهداشت افزود: هر چند تحریم مانع ورود برخی از تجهیزات حفاظتی به ایران شده اما برخی از کشورها که تولیدکننده بودند اکنون این تجهیزات را برای خود نگه داشتهاند و برخی از تولیدکنندگان نیز قیمتها را افزایش دادهاند چراکه در سطح جهانی شاهد یک رقابت برای جمعآوری این تجهیزات هستیم.
ترجیح امور اقتصادی یا امور مرتبط با سلامت در قرنطینه قم
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قرنطینه کردن استان قم به عنوان یکی از مناطق بحرانی کشور در زمینه کرونا ویروس، بیان کرد: ما هنوز در زمینه کرونا نیاز به جمعآوری اطلاعات بیشتری هستیم اما راهکارهای بهداشتی از جمله قرنطینه کردن را مد نظر قرار خواهیم داد و در زمینه قرنطینه کردن شهر قم این تصمیم به مسئولان محلی قم و مقامات ایرانی مربوط میشود.
مسئول فوریتهای سلامت سازمان جهانی بهداشت قرنطینه خانگی و پرهیز از اجتماع را یکی از مهمترین راهکارهای مقابله با کرونا دانست و افزود: در این زمینه مشاورههایی به مقامات ایرانی دادیم و الگوهایی هم برای قرنطینه کردن در اختیار آنها قرار گرفته است ولی باید در این تصمیم به این نکته اهمیت داده شود که آیا مسائل اقتصادی بر سلامت شهروندان ارجحیت دارد؟ باید در قرنطینه کردن شهر قم مسائل امور اقتصادی و معیشتی و مسائل مرتبط به امور سلامت مدنظر باشد؛ سازمان جهانی بهداشت به نسبت خطر و میزان شیوع این بیماری اقدام به قرنطینه خواهد کرد.
ارسال ۷ تن اقلام بهداشتی و لباسهای ویژه حفاظت
وی با اشاره به مشکل تحریم و کمبود اقلام بهداشتی و غیره به کشور، بیان کرد: ما دوشنبه شب به ایران رسیدیم و به همراه خود ۷ تن انواع اقلام بهداشتی و ضدعفونی کننده و لباسها حفاظتی برای بیماران آوردیم که تحویل وزارت بهداشت دادیم و اطمینان داشته باشید این کمکها ادامه خواهد یافت.
رئیس هیئت اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران، ادامه داد: ما در سفر به ایران کیتهای آزمایشی را هم به همراه داریم و با یک سری از سازندگان و تولید کنندگان جهانی در حال رایزنی هستیم، در نظر داریم تا جلوی محدودیتهای واردات و صادرات را به کشور ایران گرفته شود.
ایران میتواند تا یک ماه آینده ویروس کرونا را کنترل کند
برنان اظهار داشت: طبق نظر دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در ایران مبارزه با کرونا ویروس در مرحله ابتدایی و اولیه قرار دارد هرچند در زمینه مبارزه و مقابله اقدامات رو به جلو و مناسبی در ایران صورت گرفته شده است ولی به نظر میرسد ایران میتواند تا یک ماه دیگر این ویروس را کنترل کند.
وی افزود: طی هفتههایی که میگذرد ایران باید استراتژی و راهبردهای خود را تغییر و ارتقا دهد چرا که کشور چین هم در زمینه مقابله با این ویروس هر هفته راهبردهای خود را برای کنترل و مقابله تغییر داده است، لذا به همین دلیل در این زمینه موفقیتهایی را به دست آورده است؛ باید از رئیس جمهور تا یک فرد عادی خود را در زمینه مقابله با ویروس مسئول بدانند.