آفتابنیوز : آفتاب: دکتر صادق زیباکلام تأکید کرد: «دولت احمدینژاد و اصولگرایان دارای یک سناریو و دارای یک برنامه از قبل طراحی شده نیستند و تصمیمات به صورت روزانه در این مجموعه اتخاذ میشود».
این تحلیلگر مسایل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره اهداف دولت و رئیس جمهور از تغییرات اخیر در کابینه و برخی تحلیلها در خصوص اهداف آتی این اقدامات گفت: «اینگونه نیست که دولت آقای احمدینژاد یا جبهه اصلوگرایان یک برنامهریزی دقیق و مدون داشته باشند و آن را مرحله به مرحله پیش ببرند و یک سری مهرهچینیها و عزل و نصبهایی را برای انتخابات مجلس یا ریاست جمهوری داشته باشند».
وی افزود: «مشکل سادهتر از اینهاست. دولت آقای احمدینژاد با ناکامیهای بنیادی در عرصه اقتصاد مواجه شده و تنها شانس دولت و اصولگرایان قیمت 60 دلاری نفت است که اگر چنین نبود دولت دچار بحرانهای عمیق اقتصادی میشد. من اصلا اعتقاد ندارم که تصمیمات اخیر بخشی از یک سناریو است».
این استاد دانشگاه اضافه کرد: «هر چه پیش میرویم مشخص میشود، دولت فاقد انسجام و برنامه و فکر مدون است و امروز را به فردا میرساند و فردا را به پس فردا و در این تفکر است که لااقل بخشی از 17 میلیونی را که به او رأی دادهاند نگه دارد».
این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره انتخابات مجلس هشتم و تصمیمات دولت گفت: «ممکن است اصولگرایان در مجلس هشتم اکثریت داشته باشند. اما اکثریت آنها مثل مجلس هفتم نخواهد بود. شورای نگهبان نیز با نظارت استصوابی بخش زیادی از اصلاحطلبان و نیروهای ملی – مذهبی را ردصلاحیت میکند. بنابراین انتخابات عملا تا حدود زیادی صحنهای خواهد بود که بازیگران اصلی آن تنها اصولگرایان هستند».
زیباکلام افزود: «شما خود را به جای یکی از آن 17 میلیون نفری بگذارید که در سوم تیر رأی داده است و یا به جای یکی از رأیدهندگان به مجلس هفتم. بخش عمدهای از انتظارات این عده در حوزه اقتصاد بود. میخواستند وضع معیشتیشان بهتر شود. این عده برای تحقق جامعه مدنی و پلورالیزم و آزادی احزاب و مطبوعات به آقای احمدینژاد رأی نداد. بلکه هدف عمده این رأی، بهبود وضع معیشتی مردم بود که تا حدود زیادی تحقق نیافته است. به همین دلیل در اتخابات بعدی کمتر میل به مشارکت در این عده وجود خواهد داشت».
زیباکلام در پایان با اشاره به افت انگیزه رأی دهندگانی که به اصلاحطلبان میخواهند رأی بدهند به دلیل خروج اعضای این جناح از دایره رقابت توسط نظارت استصوابی گفت: «به همین دلیل حدس من این است که میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس هشتم چندان بالا نخواهد بود».