بعد از مصاحبه جنجالی لیلا واثقی فرماندار قدس درباره حوادث آبان ماه، یکی از شهرهای حساس نزدیک پایتخت با روزنامه دولت تا روزها خوراک رسانهها بود تا جایی که پای استاندار تهران را نیز به واکنش و تکذیب باز کرد.
خبرگزاری فارس در ادامه نوشته است: با شیوع ویروس کرونا در کشور اقدامات و تمهیدات ویژهای از سوی مسؤولان برای مقابله با تب ابتلا به این بیماری در نقاط مختلف کشور اتخاذ شده است که کاهش ساعت فعالیت اصناف، اعلام وضعیت هشدار و قرمز و یا محدودیتهای عبور و مرور از جمله این اقدامات در کنار ضدعفونی شهرهاست.
حال پس از بحران آبان در اسفند و این بار در بحران کرونا هیچ خبری از رئیس شورای تأمین قدس نیست و تا هفته اول حضور خانم فرماندار در فرمانداری محسوس نبود این در حالی است که فرمانداران شهرهای همسایه قدس به شدت با تکیه به کمک رسانههای کشوری و بومی و افزایش ارتباط سعی در کنترل وضعیت دارند.
اما روابط عمومی فرمانداری قدس از زمان مسوولیت واثقی ۵ بار تغییر کرده و برخوردهای نامناسب و دون از شأن مدیران و عدم ارتباط صحیح با اصحاب رسانه و پاسخگویی مشهود بوده است.
علی رغم برخی اقدامات همچون ضدعفونی سطح معابر شهر توسط شهرداری و نیروهای جهادی و بسیجی و توزیع برخی اقلام بهداشتی اما بحران مدیریت و فقدان اطلاعرسانی و شفافیت آن قدر زیاد است که کارهای خوب هم دیده نمیشود.
گرچه باید به آن اشاره کرد این است که با تمام مشکلات موجود، مردم علی رغم توصیهها و هشدارهای ارائه شده توسط رسانهها در خصوص گسترش شیوع این بیماری و لزوم ماندن در خانهها، تا حد زیادی به این موضوع توجه نکرده و خیابانهای شهرقدس هنوز شاهد جمعیت زیاد و ترافیک خودروها است.
نکته بعد آن است که فرمانداری قدس هیچ گونه ظرفیت و امکاناتی در رسیدگی و پذیرش بیماران مشکوک به کرونا تأمین نکرده و مردم باید به شهر تهران و شهرستانهای اطراف برای درمان خود حتی آنفولانزا مراجعه کنند و هیچ اطلاعرسانی برای محل جایگزین دیده نشده است.
دیگر مشکل موجود عدم وجود مواد ضدعفونی و ملزومات بهداشتی است که صفهای موجود در جلوی داروخانهها حاکی از آن است و شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس نیز پاسخگوی رسانهها نیست.
در همسایگی شهرستان قدس، شهرستان شهریار از ابتدای درگیری با این موضوع علی رغم تمامی مسائل و مشکلات، با برگزاری جلسات ستاد مقابله با کرونا و کارگروههای مختلف از جمله کارگروه اطلاعرسانی با حضور خبرنگاران به مواجه با کرونا رفته و چندین نوبت آمار و ارقامی در این خصوص ارائه کرده است.
طی چند روز اخیر فرمانداری شهریار با صدور اطلاعیههای مختلفی شهرستان را در وضعیت هشدار و نزدیک به قرمز کرونا اعلام کرد و فعالیت اصناف در برخی معابر اصلی شهریار و شهرهای تابعه را تعطیل اعلام کرد.
حال سوال اینجاست چرا در شهرستان قدس با فاصله چند کیلومتری از شهریار، هیچ گونه هشدار، اطلاعیه و محدودیتی اعلام نشده است و آیا از نظر مسئولان شهرستان قدس کرونا پشت درهای شهر خواهند ماند.
طبق شنیدهها و شواهد موجود به تازگی و پس مرگ سهراب ستاد مقابله با کرونا در شهرستان قدس تشکیل شده است و جلسات این موضوع پیش از این در قالب ستاد مدیریت بحران و شورای تامین برگزار میشود که حتی بعضا مقام عالی دولت در شهرستان قدس در آن حضور ندارد.
این روزها با توجه به تب کرونا هنوز خیابانهای شهرقدس پر است از جمعیت مردم و ترافیک خودروها و دسفروشانی که علی رغم ممنوعیت اعلام شده به کار خود ادامه میدهند و مشخص نیست چه تعداد از مردم در این روزها آلوده میشوند.
با توجه به موارد مذکور به نظر میرسد بایستی با نگاه ویژه مسئولان استانی و مسئولان عالی شهرستان قدس به ویژه فرمانداری، دادستانی، نیروی انتظامی، اصناف، تعزیرات حکومتی و شبکه بهداشت اقداماتی در راستای کنترل این بیماری و اعمال محدودیت و هشدار در نظر گرفته شود تا فضای رهاشدگی در برابر ویروس کرونا از سطح شهرستان قدس دور شود.