در حدود یک ماه اخیر با شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا و ضرورت کاهش تردد و حضور در محیط های عمومی موضوع دورکاری و حضور حداقلی کارکنان نیز مطرح بود، از این رو سازمان اداری و استخدامی طی بخشنامه ای اعلام کرد ک سازمان ها می توانند بنا بر شرایطی که دارند نسبت به دورکاری کارکنان خود اقدام کنند.
در عین حال با تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا ساعت کاری ادارات و بانکها محدود شد و به ۸ تا ۱۳ کاهش یافت.
اما با شروع ایام نوروز و پیش بینی هایی که در مورد موج دیگری از کرونا وجود داشت، پیشنهادات و درخواست هایی مبنی بر تعطیلی سازمان ها و ادرات در این ایام و تا پایان نوروز مطرح شد تا همزمان با تعطیلی اصناف، کارکنان نیز در محل کار خود حضور نداشته باشند و رفت و آمد به حداقل برسد.
اما در نهایت آنچه که در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گیری و به تایید رئیس جمهور رسید، نشان داد دولت فعلا برنامه ای برای تعطیلی کارکنان ندارد و به حضور حداقلی کارکنان اکتفا کرده است. این در حالی است که به دنبال جلسه روز گذشته ستاد ملی مدیریت کرونا، سازمان اداری و استخدامی بخشنامه ای صادر کرده است که در آن شرایط حضور کارکنان تا ۱۵ فروردین را مشخص کرده است.
بر این اساس قرار شده که با توجه به اینکه ارائه برخی خدمات ضروری است، در سازمان ها و دستگاه های اجرایی کارکنان به صورت شیفت حضور داشته باشند و حضور آنها حداقل باشد؛ به طوری که یک سوم سرکار حاضر شوند و دو سوم دیگر به دورکاری رفته و یا مرخصی بگیرند. مرخصی در این ایام نیز برای کارکنان جزو مرخصی استحقاقی محسوب نمی شود.
با وجود پیگیری هایی که از سازمان اداری و استخدامی برای روشن شدن موضوع مرخصی ها انجام شد، تا کنون توضیحی و پاسخ گویی در این رابطه وجود نداشته است ولی ظاهرا مرخصی ها به این نحو است که جزو ۳۰ روز مرخصی استحقاقی سالانه کارکنان محسوب نشده و جداگانه خواهد بود که بابت آن حقوق نیز پرداخت می شود.
اما در هر صورت این شرایط فعلا تا۱۵ فروردین برقرار است و در مورد ادامه وضعیت هنوز برنامه ای مشخص نیست. این در حالی است که با اعلام ستاد مقابله با کرونا و وزارت بهداشت دو هفته دوم فروردین با توجه به سفرهایی که انجام شده زمان پیک کرونا خواهد بود که می تواند خطرات زیادی را برای کارکنان به همراه داشته باشد.