آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مستقل مجلس با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری نسبت به مسائل فرهنگی کشور، یکی از دلایل اصلی مشکل فرهنگی کشور را «بحران هویت» جامعه دانست.
«محمدهادی ربانی» در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب ضمن بیان اینکه «جامعه ایران دچار بحران هویت شده است»، افزود: مهمترین دلیل اینکه اکنون فضای فرهنگی کشور دچار بحران هویت شده، این است که مسئولین کلان کشور صرفا یا صحبت میکنند و یا شعار و وعده فراوان میدهند اما مردم و به ویژه جوانان ما، تحقق این وعدهها را ملاحظه نمیکنند.
نماینده شیراز گفت: ایران اولین و شاید تنهاترین کشوری است که بیشترین شعار و وعده را به مردم میدهد و به آنها عمل نمیکند.
وی با تاکید بر اینکه «هیچ یک از شعارها در عمل تحقق پیدا نکرده»، افزود: مهمترین آرمان و هدف نظام جمهوری اسلامی مبارزه با فساد، رابطه، رشوه بود اما متاسفانه امروز تنها درصد کمی از مردم جامعه به قانون احترام میگذارند و درصد کثیری از جامعه، خارج از روشهای قانونی و کارهایشان را با استفاده از رابطه، رشوه و نفوذ انجام میدهند که با آرمانهای نظام جمهوری اسلامی همخوانی ندارد.
ربانی با بیان اینکه «قانونمندی در کل کشور ضعیف شده»، گفت: هنگامی که عدالت و قانون در جامعه حاکم نباشد هر کس میتواند به گونهای که دلش خواست رفتار کند و خواستههای خویش را به حق بداند.
وی گفت: در مدیریت کشور تجربه، سلامت مالی، تخصص و موفقیت در سمتهای گذشته باید ملاک اصلی باشد و این یک اصل بدیهی محسوب میشود. اما در کشور ما بدیهیترین مساله هم رعایت نمیشود. جمعی از مدیران میآیند و جمعی دیگر اخراج میشوند، برای نمونه مدیری به دلیل اینکه سگ داشته یا با ماشینش در کنار دریا بوده اخراج میشود.
ربانی با تاکید بر ملاک سلامت مالی، تجربه و تخصص در انتخابات مدیران گفت: مدیران باید به صورت پلکانی به پستهای کلان مدیریتی برسند اما در کشور ما شاهد آن هستیم که یک نفر که لیسانس کشاورزی دارد، کاندیدای معاونت مهم و کلیدی وزارت نفت است، یا این که همه از عدل سخن میگویند در حالی که نزدیکانشان دارای 5 شغل هستند. زمانی که بیکاری در جامعه فراوان است چرا یک نفر باید دارای شغل باشد؟ چرا عضویت در شواری نگهبان که سمتی بالاتر از نمایندگی مجلس است، نباید شغل محسوب شود؟
ربانی در پایان سخنانش با تاکید بر لزوم قانونمندی کل جامعه افزود: تا زمانی که مسئولین ما به قانون و عدالت عمل نکنند، ضعف فرهنگی جامعه ترمیم نمیشود باید شعارها و وعدهها را کاهش داد و در عوض آن عمل کرد.