آفتابنیوز : آفتاب: انتخاب آیتالله هاشمی رفسنجانی به ریاست مجلس خبرگان رهبری بازتاب گستردهای در رسانههای داخل کشور و مطبوعات به همراه داشت. در این میان، چندین تحلیل قابل توجه مطبوعاتی نیز منتشر شد که خلاصهای از آنها را درپی میآوریم.
روزنامه «اعتمادملی» در یادداشتی به قلم «محمد قوچانی» انتخابات روز دوشنبه مجلس خبرگان را با تعبیر «عرفی شدن قدسیترین جمع سیاسی در جمهوری اسلامی» تعبیر کرد و نوشت که در جریان این انتخابات برای اولین بار، جناحبندی به عنوان ركن اصلی توسعه سیاسی به مجلس خبرگان رهبری هم راه یافت.
در این مطلب به تلاشهای گسترده چند ماه اخیر برای كاهش شانس ریاست هاشمیرفسنجانی بر خبرگان رهبری اشاره شده و با ارائه گزارشی از روند رقابت میان هاشمی و جنتی آمده است: پس از تعیین رئیس و پیروزی هاشمی بر جنتی، رسما دو فراكسیون سیاسی در مجلس خبرگان رهبری اعلام موجودیت كردند.مجلسی كه سعی بسیار شد فراكسیونی در آن شكل نگیرد و اكنون حداقل دو فراكسیون دارد. مجلسی كه اكثریت آن به یك سلیقه سیاسی رای داد و اقلیت آن به سلیقهای دیگر و آن سلیقه سیاسی كه رای نیاورد همان سلیقهای است كه در اعمال نظارت استصوابی برای انتخاب این مجلس نقش اساسی داشته است.
در این مطلب به نکتهای دیگر هم اشاره شده است: انتخابات سیزدهم شهریورماه خبرگان رهبری بیش از آنكه آزمونی برای جناحهای سیاسی موجود باشد آزمونی برای عملكرد شورای نگهبان بود كه دو تن از سران آن در معرض داوری معتبرترین فقیهان و عالمان دینی قرار گرفتند. همان كسانی كه شورای نگهبان بر اجتهاد فقهی و اعتبار سیاسی آنها مهر تایید گذاشته بود و از این رو داوری و رای آنها معتبرترین داوری و رای برای شورای نگهبان است.
همچنین،
سایت «نوروز» وابسته به جبهه مشارکت در یادداشتی به قلم «حمیدرضا جلاییپور» عضو شورای مرکزی این حزب نوشت: «این انتخابات موضوع ظریفی را روشن كرد و آن این است كه انحصارطلبان و بحرانسازان معمولاً چنین القا میكردند كه نهادهای مذهبی-سیاسی مهمی چون مجلس خبرگان از كسانی تشكیل شده كه مؤید انحصارطلبیها و بحرانسازی آنها است. انتخاب آقای هاشمی نشان داد كه این برداشت دقیق نبوده است و مجلس خبرگان هم به عادیسازی امور میاندیشد».
جلاییپور افزود: «آقای هاشمی یك شخصیت واقعگرای سیاسی است. وی شرایط كنونی كشور را یك شرایط ویژه و حساس میداند. این تحلیل او از روی ترس نیست بلكه بر اساس تحلیل واقعیتهای موجود ایران، منطقه و جهان است. حالا ما در اوضاعی هستیم كه عدهای از «بحرانسازان» در كشور شخصیتهایی را كه از عادیسازی جریان امور دفاع میكنند و نگران شرایط ویژه كنونی هستند، به ترسو بودن متهم میكنند».
وی ادامه داد: این اتهامزنی، مرا به یاد خاطرهای در سال 67 در جبهههای جنگ در شمال غرب (قبل از حمله ارتش صدام یه حلبچه) انداخت كه با ذكر آن این نوشته را به پایان میبرم. در آن موقع آقای هاشمی در قلب جبهه یك جلسه هماهنگی با تعدادی از مسؤولین گذاشته بود،در همان موقع ارتش صدام آن منطقه را مورد گلولهباران قرار داده بود. تعدادی از اعضای جلسه نسبت به اوضاع خیلی حساس شده بودند (و حتی بعضیها ترسیده بودند). جالب این بود كه در آن جلسه كوچكترین ترسی در چهره آقای هاشمی دیده نمیشد و ایشان با آرامش مدیریت خود را انجام میداد. حالا میخواهم بگویم همین آقایانی كه شخصیتهای پخته و عاقل كشور را به ترسو بودن متهم میكنند، آن موقع جرئت نداشتند از پنجاه كیلومتری خطوط عملیاتی رد شوند و الآن پس از بیست سال از پایان جنگ رجزخوانی میكنند!
اما در مقابل،
روزنامه «کیهان» در یادداشتی به قلم «حسین شریعتمداری» مدیرمسؤول خود، تاکید کرد که در «جبهه انقلاب» دودستگی ایجاد نشده است.
این روزنامه نوشت: دو قطبی شدن جبهه انقلاب، آرزویی است كه دشمنان بیرونی و دنباله های داخلی آنها از نخستین سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره در دل داشته و همیشه نیز ناكام مانده است و عجیب آنكه علیرغم ناكامیهای پی درپی هنوز هم این آرزو را به خبر تبدیل می كنند و از این خبرهای ساختگی تحلیل می بافند و فروپاشی چندباره این تحلیلها نیز مانع از تكرار چندباره آن نشده و نمی شود.
کیهان میافزاید: واقعیت آن است كه در جبهه گسترده انقلاب اسلامی تفاوت سلیقه هایی بوده و هست اما این تفاوت سلیقه ها مخصوصاً در میان شخصیت های برجسته و پرسابقه انقلاب هرگز به مرز اختلاف در اصول و مبانی نرسیده است و در موارد بسیار اندك و استثنایی اگر افرادی از مرز اصول گذشته باشند، پیش از آن، از مرزهای جبهه انقلاب نیز بیرون رفتهاند بی آنكه این جبهه را به دو یا چند قطب- آنگونه كه دشمن آرزو دارد- تبدیل كنند.
شریعتمداری در ادامه به انتقاد از مواضع اصلاحطلبان در قبال هاشمی پرداخته و نوشته است: در این وجیزه، سخنی هم با برخی از مدعیان اصلاحات در میان است و آن، این كه برخوردهای زشت، اهانت آمیز و كینه توزانه شما علیه آقای هاشمی رفسنجانی به عنوان نمادی از وفاداری به انقلاب از خاطر مردم نرفته و نخواهد رفت، بنابراین تلاش شما برای انتساب ایشان به جبهه اصلاحات! و گروه ها و احزاب نظیر آن، آب در هاون كوبیدن است.
از سوی دیگر،
سایت «رجانیوز» نزدیک به دولت هم که در هفتههای اخیر مطالب تندی را علیه هاشمی منتشر کرده بود و بشدت مخالف ریاست او بر مجلس خبرگان است، در یادداشتی با متهم کردن هاشمی و نیروهای نزدیک به وی تحت عنوان «حلقه ثروت و قدرت» نوشت: جایگاه ریاست خبرگان رهبری نه صندلی ریاست مجمع تشخیص است و نه شأن ریاست دستگاه اجرائی كشور را دارد كه بتوان از آن بعنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف سلیقهای وبعضا حزبی استفاده كرد.