آفتابنیوز : آفتاب- سخنگوی شورای شهر تهران با بیان این كه شورای شهر و فرمانداری درباره تغییر و تعدیل نرخ آرم طرح ترافیك هنوز به جمع بندی نهایی نرسیدهاند خاطرنشان كرد: «آرمهای طرح ترافیك 85 تا جمع بندی نهایی شورا و فرمانداری تهران معتبر خواهند بود».
به گزارش آفتاب، «خسرو دانشجو» پس از پایان سی و پنجمین جلسه علنی شورا كه بدون حضور مستمع برگزار شد، افزود: «جلسهای با حضور من، رییس شورای شهر تهران، رییس كمیسیون برنامه و بودجه، فرمانداری، شهردار تهران و معاون حمل و نقل ترافیك شهردار تهران برگزار و مسایل مختلفی درباره آرم طرح ترافیك از قبیل افزایش اعتبار آن تا یك و نیم سال و تعدیل قیمت آن مطرح شد؛ اما با توجه به این كه گفت و شنودها و بحث و بررسیهای در این زمینه به میزان كافی انجام نشد، به جمع بندی نهایی نرسیدهایم و بحث كارشناسی در این زمینه همچنان ادامه دارد تا به جمعبندی نهایی برسیم».
وی با بیان این كه مباحث و بررسیهای كارشناسی میان شورا، شهرداری و فرمانداری تهران تا حصول جمع بندی نهایی ادامه دارد و تا آن زمان آرمهای طرح ترافیك 85 معتبر خواهند بود، تصریح كرد: فرمانداری معتقد است اعمال و اجرای نرخهای آرم طرح ترافیك جدید نیازمند طی سیكل قانونی است و چند عضو شورا، شهرداری و فرمانداری نمیتوانند در این زمینه تصمیم بگیرند».
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان این كه به اعتقاد فرمانداری دو سیكل قانونی برای آرم طرح ترافیك مطرح است، افزود: «طبق نظر فرمانداری نرخ آرم طرح ترافیك اگر از دسته تعیین عوارض است، باید مصوبه شورای شهر تهران را داشته باشد و اگر از آن دست نیست طبق قانون آلودگی هوا نرخ این طرح باید به تصویب وزیر كشور برسد».
وی افزود: «قانون آلودگی هوا در سالهای گذشته به تصویب هیات وزیران رسیده كه بر اساس آن در شرایط اضطرار آلودگی هوا ورود و تردد وسایل نقلیه به محدوده طرح ترافیك و هر گونه تغییر در این زمینه باید به تصویب و تایید وزیر كشور برسد».
دانشجو با اشاره به نظر اعضای شورای شهر تهران درباره تعیین نرخ آرم طرح ترافیك گفت: «تعدادی از اعضای شورای شهر تهران از جمله بنده، معتقدند كه نرخ آرم طرح ترافیك از دسته عوارض به شمار میرود و باید مصوبه شورای شهر تهران را داشته باشد و برخی دیگر بر این اعتقاد دارند تعیین این نرخ باید توسط هیات مدیره سازمان حمل و نقل و ترافیك انجام شود و نیازی به مصوبه شورا و یا تایید وزیر كشور نیست».
وی درباره اعتراض فرمانداری تهران و مصوب نشدن نرخ آرم طرح ترافیك در شورا طی سالهای گذشته، گفت: «طی سالهای گذشته تغییر عمدهای در قیمتهای این نرخ ایجاد نشده و آخرین مصوبه شورا در این زمینه مربوط به سال 81 است و بر اساس آن تغییر چندانی در نرخها اعمال نشده بود».
سخنگوی شورای شهر تهران افزود: «این در حالیست كه نرخهای تعیین شده جدید توسط شهرداری تهران در برخی موارد 300 تا 500 درصد افزایش داشته و این امر موجب شده تا اعتراضات فراوانی از سوی شركتها و سازمانهای دولتی و مردم طی نامههای رسمی به فرمانداری تهران و شورای شهر تهران ارسال شود كه موظف به رسیدگی آنها هستیم و یكی از دلایل اصلی ورود فرمانداری و شورای شهر به این موضوعَ، این اعتراضات است».
به گفته وی همچنین «نرخ آرم طرح ترافیك مینیبوسها در آستانه مهرماه و نیاز مدارس به سرویس حدود 500 درصد افزایش یافته كه صنف مینیبوسرانی طی نامه رسمی خواستار رسیدگی به این موضوع شده است».
دانشجو گفت: «فرمانداری تهران معتقد است اگر نرخهای آرم طرح ترافیك بر اساس تورم افزایش یافته افزایش 500 درصدی قابل توجیه نیست و به یكباره نباید رشد صعودی در افزایش این نرخها ایجاد شود».
وی درباره علت مخالفت نكردن اعضای شورا نسبت به نرخهای آرم طرح ترافیك طی ماههای گذشته و قبل از اعتراض فرمانداری تهران گفت: «همان موقع نیز تعدادی از اعضای شورای شهر تهران از جمله بنده نسبت به افزایش این نرخها اعتراض داشتهایم اما در آن زمان نیز به جمع بندی نهایی نرسیدهایم و تصمیم خاصی نگرفتیم و این موضوع بلاتكلیف ماند و سپس سخنگوی شورای شهر تهران اتفاقات و اعلام نرخهایی كه توسط شهرداری صورت گرفته بود را به رسانهها اعلام كرد و این به معنی تصمیمگیری نهایی نبود».
وی درباره اعلام توافق فرمانداری و شورای شهر تهران توسط معاونت حمل و نقل و ترافیك شهرداری درباره نرخ آرمهای طرح ترافیك گفت: «درباره اظهار نظر افراد من مسؤول پاسخگویی نیستم اما معتقدم باید در رسانهای كردن موضوعات دقت شود».
دانشجو در ادامه به مباحث بررسی شده در جلسه روز یكشنبه اشاره كرد و گفت: «در این جلسه مدیر عامل شركت آب و فاضلاب درباره وضعیت فعلی آب و فاضلاب شهر تهران و برنامههاب آتی به منظور ارتقاء عملكرد جهت تامین و توزیع بهینه آب شهری و نوسازی گسترش شبكه موجود گزارش ارائه كردند».
وی افزود: «بر اساس گزارش ارائه شده مشخص شد در تامین آب تهران مشكلاتی وجود دارد؛ بر همین اساس پیشنهاداتی به این شركت داده شد تا اقداماتی جهت جداسازی شبكه آبرسانی برای مصارف گوناگون انجام شود».
سخنگوی شورای شهر تهران با تاكید بر تحقق مدیریت واحد شهری و قرار گرفتن شركت آب و فاضلاب تحت مدیریت واحد شهری گفت: «مسوولان این شركت موافق قرار گرفتن تحت مدیریت واحد شهری بودهاند و از آن برای حل مشكلات استقبال كردهاند».
وی از تصویب یك فوریت طرح اصلاحیه تكمیلی مصوبه تعیین تكلیف و تثبیت واحدهای تجاری و اداری شهر تهران در سال 85 خبر داد و گفت: «در سال 85 شهرداری مكلف شد نسبت به تثبیت كاربری واحدهای تجاری و اداری كه قبل از سال 80 سابقه اداری تجاری داشتند تا پایان شهریور ماه امسال اقدام كند كه به دلیل پایان اعتبار این مصوبه، یك فوریت افزایش مدت اعتبار آن تا پایان سال جاری مطرح شد و به تصویب رسید.