کد خبر: ۶۴۷۲۷۵
تعداد نظرات: ۴۷ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۶
وزارت بهداشت کروناياب سپاه را ارزیابی و تائید نکرده است

همه چیز درباره «کروناياب» سپاه؛ ویروس‌یاب از کجا آمده ‌است؟

چهار‌شنبه، ۲۷ فروردين بود که فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در مراسم رونمايي از دستگاه کروناياب «مستعان ۱۱۰» شرکت کرد و اين دستگاه را «دستاورد جديد با قابليت تشخيص هوشمند کرونا» خواند؛ دستگاهي که البته شکل کارکرد و نحوه معرفي و جزئيات آن بلافاصله با انتقادات و پرسش‌هايي مهم مواجه شد.
آفتاب‌‌نیوز :

چهار‌شنبه، ۲۷ فروردين بود که فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در مراسم رونمايي از دستگاه کروناياب «مستعان ۱۱۰» شرکت کرد و اين دستگاه را «دستاورد جديد با قابليت تشخيص هوشمند کرونا» خواند؛ دستگاهي که البته شکل کارکرد و نحوه معرفي و جزئيات آن بلافاصله با انتقادات و پرسش‌هايي مهم مواجه شد.

با‌اين‌حال، حسين سلامي در اين مراسم و در توضيح عملکرد اين دستگاه گفته بود: «دقت ۸۰‌درصدي آن در بيمارستان‌ها اثبات شده و به اين شيوه کار مي‌کند که با استفاده از ايجاد ميدان مغناطيسي يعني استفاده از ويروس دوقطبي که داخل اين دستگاه تعبيه مي‌شود، هر نقطه‌اي از محيط تا شعاع صد متر که آلوده به ويروس باشد، آنتن اين دستگاه درست مقابل اين نقطه قرار خواهد گرفت و در مدت حدود پنج ثانيه موفق به کشف محيط آلوده مي‌شود». سردار سرلشکر حسين سلامي در مراسم رونمايي از اين دستگاه با تشريح نحوه کارکرد آن گفته بود: اساس آن اين است که با استفاده از ايجاد ميدان مغناطيسي يعني استفاده از ويروس دوقطبي که داخل اين دستگاه تعبيه مي‌شود، هر نقطه‌اي از محيط تا شعاع صد متر را که آلوده باشد، آنتن اين دستگاه در مقابل آن قرار مي‌گيرد و در عرض پنج ثانيه موفق مي‌شود که نقطه آلوده را کشف کند. به گفته سلامي اين يک پديده علمي شگفت‌انگيز در بيمارستان‌هاي مختلف تست شده و بيش از ۸۰ درصد دقت و صحت آن جواب داده است و مبناي خيلي خوبي براي هر نوع ويروسي خواهد بود. فرمانده سپاه پاسداران، همچنين درباره اين دستگاه که نام «مستعان110» براي آن انتخاب شده، گفته است اين دستگاه نياز به گرفتن خون ندارد و قابليت بسيار بالايي براي تشخيص سطوح و انسان‌هاي آلوده دارد؛ به‌طوري‌که در عرض پنج ثانيه مي‌تواند نقطه آلوده را کشف کند.

همه چیز درباره «کروناياب» سپاه؛ ویروس‌یاب از کجا آمده ‌است؟

پس از رونمايي از اين دستگاه بود که انتقادات و شک و شبهه‌هايي درباره اين دستگاه در شبکه‌هاي اجتماعي و رسانه‌ها منتشر شد. با‌اين‌حال سردار رمضان شريف، سخنگو و مسئول روابط‌عمومي کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، روز پنجشنبه به اظهارنظرهاي گوناگون داخلي و خارجي درباره مستعان پاسخ داد. به گفته او مستعان 110 «دستاورد بزرگ و منحصر‌به‌فردي است که به دست متخصصان و ظرفيت‌هاي دانش‌بنيان بسيج علمي کشور رقم خورده» و آن را نمونه‌اي از «موفقيت‌هاي جديد» جمهوري اسلامي در حوزه علم و فناوري دانست. سردار رمضان شريف همچنين ضمانت داده است که دستگاه ويروس‌ياب پيش از رونمايي رسمي «بيش از ۱۰ روز در دست‌کم ۱۰ بيمارستان و مرکز درماني درگير بيماران کرونايي در کشور» آزمايش شده است. او مي‌گويد:‌ فرايند توليد و قابليت‌هاي فني سامانه «مستعان» با حضور اصحاب رسانه تشريح مي‌شود. او همچنين از متخصصان خواست از شتاب‌زدگي در قضاوت درباره اين سامانه پرهيز کنند؛ چرا‌که به تعبير او غالب واکنش‌هايي که بيشتر از سوي رسانه‌هاي بيگانه طراحي و ضريب داده شده، ناشي از احساس ضعف، حقارت و استيصال آنان از اقتدار و اراده ايراني است.

با‌اين‌حال حسام‌الدين آشنا، مشاور رئيس‌جمهور و عضو هيئت نظارت بر صداوسيما در فضاي مجازي، در يک پيام توييتري در واکنش به اين موضوع نوشت: «در شرايطي که جامعه هر روز با اخبار عجيب روبه‌رو مي‌شود، از پخش رپرتاژ آگهي در بخش‌هاي خبري خودداري کنيد و بدون تأييد رسمي وزارت بهداشت، براي واکسن‌ها، داروها، کيت‌هاي تشخيصي و ويروس‌ياب‌هاي ابتکاري و بي‌نظير تبليغ نکنيد».

کيانوش جهانپور، سخنگوي وزارت بهداشت، نيز در نشست خبري ويدئويي خود در پاسخ به خبرنگار آناتولي درباره ساخت اين دستگاه گفت: اگر اين دستگاه از سوي وزارت بهداشت تأييد شده بود، حتما در گزارش رونمايي آن اعلام مي‌شد. مرجع تأييد وزارت بهداشت است. تا اين لحظه بسياري از اين زحمات کشيده شده و تلاش‌هاي زيادي شده؛ ولي مواردي که تأييد نهايي گرفته، بسيار کم بوده است. به اين دستگاه سازمان غذا و دارو تأييديه‌اي نداده است. اگر تأييد بشود، مجوز توليد انبوه مي‌دهيم.

انجمن فيزيک ايران جزء گروه منتقدان بود. اين انجمن در بيانيه‌اي عنوان کرد: در روزهاي اخير خبرهايي از بعضي از رسانه‌هاي رسمي درباره اختراع بديع وسيله‌اي براي تشخيص آلودگي به‌ ويروس کرونا از راه دور منتشر شده است. در بيان اين خبر به‌ عبارت‌هاي با ظاهر علمي مانند امواج الکترومغناطيس، دوقطبي‌هاي مغناطيسي و الکتريکي و ديگر عبارت‌هايي از حوزه فيزيک اشاره شده است. با وجود اينکه روش‌هاي تشخيص و شناسايي با استفاده از مشخصه‌هاي فيزيکي مواد در علم فيزيک بسيار پر‌کاربرد هستند؛ ولي دانش بشري در‌حال‌حاضر توان شناسايي و آشکارسازي ذراتي با ابعاد حدود صد نانومتر را از راه دور ندارد و چنين ادعايي باورناپذير و در حد داستان‌هاي علمي‌ و تخيلي است. اين ادعا آن‌قدر از علم دور است که انجمن فيزيک ايران آن را در مجموعه ادعاهاي شبه‌علم دسته‌بندي مي‌کند. اگر با احتمال نزديک به‌ صفر اين وسيله کار کند؛ از‌آنجا‌که با دانش روز بشر همخواني ندارد، مخترعان نه‌تنها براي آشکار‌سازي يک ويروس؛ بلکه براي جابه‌جاکردن مرزهاي دانش بشري بايد مورد تشويق مجامع علمي در جهان قرار گيرند. انجمن فيزيک ايران در راستاي رسالت علمي خود و در‌صورتي‌که مخترعان وسيله یادشده هنوز بر ادعاي خود مُصر هستند، اعلام آمادگي مي‌کند که در صورت دريافت مستندات مرتبط با شيوه کار و آشکار‌يابي وسيله ادعايي، آن را در اختيار متخصصان و دانشمندان اين حوزه براي داوري علمي قرار دهد.

همه چیز درباره «کروناياب» سپاه؛ ویروس‌یاب از کجا آمده ‌است؟

همچنين سازمان غذا و دارو هم اعلام کرد که اين دستگاه اصلا براي گرفتن تأييديه سراغ سازمان غذا و دارو نرفته. دبير کل آزمايشگاه مرجع سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به وضعيت شبکه آزمايشگاهي کرونا در کشور، درباره دستگاه ويروس‌ياب کرونا که به‌تازگی از آن رونمايي شده، گفت: هر چيزي که بخواهد در سيستم آزمايشگاهي و تشخيصي ما استفاده شود، حتما بايد از سوي سازمان غذا و دارو تأييد شود. سميعي در پاسخ به سؤالي درباره دستگاه ويروس‌يابي که به‌تازگی از آن رونمايي شده است، گفت: از اين دستگاه خبر نداريم و آن را ارزيابي هم نکرده‌ايم؛ اما بر‌اساس مکانيسم ما هر چيزي که بخواهد در سيستم آزمايشگاهي و تشخيصي ما استفاده شود، حتما بايد از سوي سازمان غذا و دارو تأييد شود. سازمان غذا و دارو هم يک اداره کل تجهيزات پزشکي دارد که فرايند را از آنجا آغاز کرده و تمام اقدامات مربوط به ثبت، مطالعه پرونده و... انجام مي‌شود و اگر نيازمند آزمايش کيفي باشد، به انستيتوی پاستور که از‌جمله بهترين ظرفيت‌هاي کشور است، رفته و بررسي مي‌شود. حال اگر فرايند تأييد اين دستگاه در وزارت بهداشت آغاز شود، مي‌توانيم درباره آن اظهارنظر کنيم. متخصصان به‌تدريج درباره آن اظهارنظر مي‌کنند. وزارت بهداشت جز بر‌اساس شواهد و ارزيابي‌هاي دقيق نمي‌تواند اظهارنظر کند. در‌حال‌حاضر هم من اطلاعي درباره اين سيستم و نحوه کارش ندارم.

پيشينه «کروناياب» و مخترعش

رونمايي و توضيحات درباره اين دستگاه که گفته مي‌شود قابليت تشخيص ويروس کرونا در شعاع صد‌متري را دارد، آغازي بر يکي از حاشيه‌سازترين خبرهاي هفته پيش شد که البته همچنان با واکنش‌هايي روبه‌رو است. برخي معتقدند که اين «دستگاه کروناياب» پيش‌از‌اين و در سال‌هاي گذشته به‌عنوان اختراعي براي کشف بمب يا سوخت قاچاق هم رونمايي شده و کارکردي نخواهد نداشت؛ اما در سمتي ديگر هم همچنان از توانايي و کارايي چنين دستگاهي دفاع مي‌شود.

«کروناياب» از کجا آمده ‌است؟

در مراسمي که هفته پيش براي رونمايي از اين دستگاه پرحاشيه برگزار شد، از فردي خاص به‌عنوان مخترع نام برده نشد؛ اما فرمانده سپاه درباره سازندگان آن گفت که اين دستگاه «در کشور به دست بخشي از بسيجيان دانشمند و با‌اخلاص توسعه پيدا کرده است». اين توضيحات در حالي است که بلافاصله پس از مراسم رونمايي، تعدادي از کاربران شبکه‌هاي اجتماعي از شباهت چنين دستگاهي با مواردي در گذشته گفتند. گفته مي‌شود که «کروناياب» جديد مشابه آن‌ چيزي است که ارديبهشت ۹۷ در اروميه به‌عنوان يک اختراع مهم خبرساز شد. در آن سال فردي در گفت‌و‌گو با تلويزيون به توضيح اختراع جدید خود با عنوان «ردياب هر نوع ماده جامد و مايع» پرداخته بود که حالا برخي رسانه‌هاي داخلي اين اختراع جدید و همچنين فرد توضيح‌دهنده را به همان ماجراي دو سال پيش نسبت مي‌دهند.

به نظر مي‌رسد شخصي که دو سال پيش به‌عنوان مخترع «ردياب هر نوع ماده جامد و مايع» با تلويزيون مصاحبه کرده، همان فردي است که روز ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ با لباس فرم بسيج به تن و با ماسک روي صورت در تلويزيون ظاهر شده و نحوه کار «دستاورد جديد» را در پيش‌زمينه مصاحبه فرمانده کل سپاه نشان مي‌دهد که پيش‌از‌اين نام او «کامبيز گلشني» اعلام شده است. آنچه به‌عنوان اختراع جدید در تشخيص ويروس کرونا از آن ياد مي‌شود، هم در شکل ظاهري و هم در بسته‌بندي شباهت زيادي به «اختراع» سال ۹۷ همين آقاي گلشني دارد. کامبيز گلشني اهل استان آذربايجان غربي و شهر اروميه است. او در همين شهر شرکتي به اسم شرکت پويان کاوش دارد که در خبرهاي مربوط به اختراعش در باشگاه خبرنگاران جوان آمده بود براي نخستين بار در جهان دستگاه‌هاي ردياب هر نوع ماده جامد يا مايع در اروميه رونمايي شد و اين دستگاه براي اولين بار در جهان ساخته شده است و هيچ‌گونه مشابه خارجي ندارد. در بخش ديگري از اين خبر همچنين ادعا شده بود متخصصان شرکت سازنده اين دستگاه پس از هشت سال تحقيق براي اولين بار در جهان به تکنولوژي ساخت انواع دستگا‌ه‌هاي ردياب مواد جامد و مايع دست يافتند. اين تکنولوژي، منحصر‌به‌فرد و داراي گواهينامه ثبت اختراع بين‌المللي است.
کامبيز گلشني سال 97 درباره اين دستگاه خود مدعي شده بود: «با اين دستاورد، شناسايي هر‌گونه ذخاير طبيعي و غير‌طبيعي مانند معادن فلزي و غير‌فلزي، منابع نفتي و آبي تا فاصله ۴۲‌کيلومتري سطح زمين و عميق‌ترين نقطه آب و خاک، امکان‌پذير است». او همچنين در ادامه ادعاهاي خود گفته بود: «در اين سيستم به دلیل بهره‌گيري از اثرات الکترواستاتيک و ميدان‌هاي دو‌قطبي الکتريکي، جهت‌يابي از پشت هر مانع طبيعي و غير‌طبيعي امکان‌پذير بوده و تحت تأثير هيچ‌يک از نويز‌هاي حاصل از دکل‌هاي فشار قوي – ايستگاه‌هاي مخابراتي و انواع مسدود‌کننده‌ها قرار نمي‌گيرد».

به غير از اين، يک سال قبل‌تر و در خرداد 96، همين دستگاه براساس خبري که در خبرگزاري ايرنا و با عکس کامبيز گلشني که همين وسيله را در دست دارد، منتشر شده، از آن با عنوان دستگاه سوخت‌ياب ياد شده است. در اين خبر هم آمده بود: «مدير شركت پخش فراورده‌هاي نفتي منطقه اروميه گفت: جديدترين دستگاه سوخت‌ياب الكترونيكي ساخت داخل به منظور كنترل سيستمي و الكترونيكي در راستاي مبارزه با قاچاق فراورده‌هاي نفتي در جايگاه‌هاي مرزي اين شركت به كار گرفته شد».

علاوه‌براين اين دستگاه نمونه پرحاشيه‌اي هم در خارج از ايران دارد؛ دستگاهی با شباهت فراوان به همين مورد حاشيه‌ساز، پيش‌از‌اين در عراق و مصر با عناوين بمب‌ياب يا تشخيص‌دهنده ويروس ايدز در چند کشور ديگر فروخته شده و رسوايي به بار آورده است. فروشنده دستگاه بمب‌ياب به عراق در‌حال‌حاضر دوران محکوميت زندان خود را در بريتانيا مي‌گذراند. مشابه بمب‌ياب دروغين و کلاهبرداري حرفه‌اي با آن، پيش‌از‌اين و در کشورها‌ي ديگري هم اتفاق افتاده است. حدود شش سال پيش، ارتش مصر مدعي ابداع دستگاهي شد که براي رديابي ويروسِ اچ‌آي‌وي و هپاتيت به کار مي‌رود. سازندگان دستگاه مصري براي معرفي دستگاه خود توضيحاتي مشابه آنچه بمب‌ياب ناميده مي‌شد، ارائه مي‌دادند که شباهتي با همين دستگاه کروناياب در ايران هم دارد. درباره اين اختراع ارتش مصر البته نشريه نيچر در مقاله‌اي با اشاره به نبود هيچ‌گونه مطالعه علمي ديگر در اين زمينه نمايش دستگاه ادعايي را «رويدادي شرم‌آور» براي حکومت مصر دانست. چنين ادعاها و دستگاه‌هاي بدون کارکرد در دنيا اگرچه با سروصداي فراوان رونمايي مي‌شوند؛ اما چندان کارکردي در آينده بشر و علم نخواهند داشت و شايد به‌همين‌دليل از اصطلاح «شبه‌علم» درباره اين ادعاها و اختراعات استفاده مي‌شود. درباره «مستعان» البته در‌حال‌حاضر نگاه‌هاي متفاوتي وجود دارد و سازندگان و مطرح‌کنندگان اين دستگاه‌، همچنان به‌ طور جدي از آن دفاع مي‌کنند و در سمت ديگري هم نهادها و گروه‌هاي علمي کشور اعتقادي به کارايي چنين دستگاهي ندارند.

منبع: شرق
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۴۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
3
74
سلام یعنی هیچ نظری در این مورد داده نشده؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
10
169
مشکل اصلی...ما این است که معلوم نیست کی چکاره است. .... علم را به دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی بسپارید.
پاسخ ها
ناشناس
| Azerbaijan |
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
به کدوم دانشگاه؟ علم دانشگاهی که در خدمت صنعت نباشه و اساتیدش مطمئن از حقوق مادام العمر فقط به فکر تدریس دروس روتین برا گرفتن حقوق آخر ماه باشن به درد نمیخوره.
بی طرف
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
خیلی خوبیم ما ...
ناشناس
|
Azerbaijan
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
196
19
به هر حال زحمت کشیده شده و ارزش کار کردنو ارتقا داره.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
151
22
زود قضاوت نکنید.ممکن است با دیدن عملکرد دستگاه و موفقیت در ماموریتی که به دستگاه محول شده ناچار به سکوت شوید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
8
85
راستی پاسخگوی این شعبده کیست؟!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
12
113
قطعا این دستگاه نمی تواند چنین کاری انجام دهد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
ببخشید شما دانشمند کدام دانشگاه هستید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
8
74
دروغگویی چنان دراندامهای جامعه رخنه کرده که زمانی راست میگوییم که نمیتوانیم دروغ پیداکنیم.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
93
21
افرین به نیروی سپاه. بگو چرا ترامپ اینقدر از سپاه میترسه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
ترس؟
مطمئني؟
شايد اين فقد براي ما خيال و توهمي باشد.
كاش رعايت بعضي مسائل و بازي هاي سياسي را با ترس اشتباه نگيريم
بطور حتم اين وضع و مواضع ما كاملاً بنفع امريكاست.
قاسم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
پروفسور لااقل تا ته خبر رو بخون .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
علی! بد طعنه زدی هاااااا.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
8
77
در دنياي امروز آنقدر امواج الكترومغناطيس از منابع مختلف اطراف ما وجود دارد كه امواج الكترومغناطيس يك ويروس 0.3 ميكروني قابل تشخيص از نيم متري نيست چه برسد به 100 متري .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
احتمالا این دستگاه صوت یاب ویروس کروناست یعنی ویروس کرونا داد میزنه من اینجام این دستگاه میخش (یعنی آنتنش) به سمت ویروس نشانه میره ...؟؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
8
90
با این طنز تلخ خودمان را بیش از پیش مضحکه نکنیم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
6
35
خیلی زحمت کشیدید گزارش رو کپی پیست کردید. واقعا دست مریزاد دارید
اشنا
|
United States of America
|
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
67
12
علم را به دانشگاه بسپارید !!!!
واقعا من که تا حالا سه بار وارد دانشگاه شدم و اخراج شدم متوجه شدم اکثر اساتید ما مستقیم و یا غیر مستقیم عامل بیگانه هستند و واقعا اسمشون رو نمیشه گذاشت استاد ولی به عنوان یک تدریس یار و حل تمرین و مترجم اثار غربی ها می توانند حرف های زیادی بگن
ولی باید عرض کنم که اگر کرونا ویروس امواجی از خودش تشعشع کند که تقریبا منحصر به فرد باشد قابلیت تشخیص دارد
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
از اخراج شدن شما مشخص است ، چقدر درک علمی دارید!!!
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
7
74
مشکل همان است که هیچ کس در جایگاه خاص مر بوطه قرار ندارد . به همین علت است کشور بجای پیشرفت ، در حال پسرفت است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
63
15
اگر این سیستم را یک کشور دیگر ابداع میکرد به به چه چه میکردند ولی چون بسیجیان ساخته اند انها دل درد گرفته اند!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
اگه آمریکا می‌ساخت رقص و پایکوبی می‌کردند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
به خاطر همین غیرممکن بودنش است که هیچ کشور دیگری نتوانسته آن زا بسازد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
0
44
اگر راست میگویید زیر نظر وزارت بهداشت و غذا و دارو با استفاده از بیماران کرونایی آن را آزمایش کنید . اگر واقعیت دارد دستمریزاد به تولید انبوه برسد و در اماکن شلوغ و سربسته و مترو اتوبوس و ادارات استفاده شود در غیر اینصورت بحث ندارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
چقدرعالی که شما این راهکار رو ارائه کردین وگرنه به عقل خودشون نمیرسید
علی
|
United States of America
|
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
2
15
دستاوردهای علمی ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
4
31
نظراساتیدالکترونیک باسابقه 40سال ابن است که یک آنتن نمی تواند چنبن کاری انجام دهد.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
32
10
من یک مطالعه انجام دادم و متوجه شدم واقعا تئوری مربوط به این ویروس یاب وجود داره و مقالاتی هم در موردش چاپ شده اینکه سپاه حمایت کرده و یک دستگاه از ان تولید شده خیلی هم با ارزشه خودم استاد دانشگاه رشته شیمی هستم. ما عادت کرده ایم مرغ همسایه مان غاز باشه و اگر واقعا پیشرفتی در داخل حاصل بشه اون رو تخریب می کنیم. مطمئن باشید که این دستگاه کارایی داشته که رونمایی شده . بیایید باور کنید که نبوغ جوانان این مملکت تو این دوران تحریم فقط به داد ملت میرسه نه دلخوشی به رنگ ولعاب غرب اونها اگه می توانند خودشان را از بحران کرونا نجات بدند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
به هر حال سازنده ان يك ارگان كاملا نظامي ست و ربطي به موضوع نداره.
اگر واقعا اين قابليت را دارد بايد سريعا به تاييد وزارت بهداشت رسيده و اگر استانداردهاي ادعا شده را دارد در خدمت مردم قرار گيرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
1
24
راستی آقای روحانی به ملت گزارش دقیق دهید که این یک میلیارد دلار را چه موقع دریافت و تحت چه عناوینی خرج می کنید تا کسی طمع نورزد و کیسه ندوزد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
28
3
امان از حسادت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
38
7
این دستگاه همین الان درحال استفاده شدن هست لطفا سیاه نمایی نکنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
كجا؟
مگر نبايد در بيمارستانها و أماكن درماني استفاده شود؟
اينهم فقط بايد به تاييد وزارت بهداشت برسد كه هنوز اين وزارت خانه هيچ نظري نداده.
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
10
4
بهتر است همه حود را مطیع قانون بدانند وکارشان را در مسیر تعریف شده قانونی به پیش ببرند تا از اتلاف سرمایه ملی جلوگیری میشود.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
18
6
واقعا که چه مردمی داریم گفتن ده روز کار کرده و ۸۰درصد جواب داده بعد بعضی میگن دروغه اخه با چه استنادی؟ مجامعی هم که رد کردن گفتن یا به دست ما نرسیده و یا گفته اند ما که نمیفهمیم چون انچه ما خوانده یم این را تایید نمیکند اینهم شد حرف. اجازه بدید نشست خبری که گفتن قراره برگزار بشه بعد صاحب نظران نظر بدن
پاسخ ها
mm2
| Germany |
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۰
ویروس ابعادی در حد صد نانومتر دارد. برای دیدن شکل شبح مانند ویروس از میکروسکوپ الکترونی استفاده می شود. یعنی میکروسکوپی که الکترونها می تاباند تا با انعکاس آنها جسم دیده شود.
...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
2
25
خیلی جالب بود شبیه فیلم های علمی تخیلی بود.
ناشناس
|
Germany
|
۰۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
2
26
مامور تبلیغات نازی ها می گفت دروغ هر چی بزرگتر باشد باور کردن آن راحت تر هست. حالا حکایت این دستگاه و استخراج اورانیوم تو زیر زمین خانه. خدا کشور و مردم را از دروغ حفظ کند.
صمصام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
0
16
ویروس دوقطبی یعنی چی؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
1
19
این یعنی اهای مردم ما می دونیم که شما یا نمی فهمید یا اگر می فهمید جرات ابراز فهمیدن ندارید!! اتفاقا از قصد این کار را انجام دادند که همین رو به ما بگن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
1
18
این یعنی اهای مردم ما می دونیم که شما یا نمی فهمید یا اگر می فهمید جرات ابراز فهمیدن ندارید!! اتفاقا از قصد این کار را انجام دادند که همین رو به ما بگن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
0
13
اینو ببندید سر در مجلس و بسلامتی جلسه را آغاز کنید.
علی
|
Germany
|
۰۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
1
13
چرا اطلاعات وزارتخانه دارد ولی غذا و دارو سازمان است؟چون غذا و داروی مردم هیچ اهمیتی ندارد .. این دستگاه یک دروغ محض است ک از قبل مسخره بودنش پیش بینی شده بود
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
7
6
یقینا کار در بخش علمی-دانشگاهی سپاه انجام شده. پس کلید حل تمامی مشکلات در اختیار علم و دانشگاه است. این را بپذیریم تا از خرافات دور شویم.
فرید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
2
وضعیت کرونا تو خوزستان قرمزه..خواهشمند است چند تا دستگاه سمعران ۱۱۰بیارید تو خوزستان مستقر کنید،اگه الان استفاده نشه پس کی میخواد کاربرد داشته باشه..
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین