وزیر بهداشت در همان روزها که تازه سروکله کرونا در کشور پیدا شده بود اعلام کرد که پمپ بنزینها میتوانند ۸۰۰۰ نفر را به ویروس کرونا آلوده کنند. هشت هزار نفر شوخی نیست.
احتمالا این روزها به پمپ بنزینها سر زدهاید. طبق دستورالعمل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی باید فرآیند سوختگیری و پرداخت هزینه سوخت در تمامی جایگاهها، توسط کارکنان انجام و دستکش یکبار مصرف در اختیار مردم قرار بگیرد. اما اینگونه نیست و خودتان مجبور هستید بنزین بزنید و کارت بکشید حتی اگر دستکش نداشته باشید.
کرونا با کسی شوخی ندارد. نکات بهداشتی را رعایت نکنیم به سراغمان میآید و یقهمان را میگیرد. دستورالعمل فقط برای امضا کردن نیست باید اجرایی شود.
این اطلاعیه، جایگاه داران را مکلف کرده که تمام نازلها، صفحه کلید دیسپنسرها، سرویس بهداشتی و … به طور مستمر با مواد ضدعفونی کننده مناسب نظافت شود، آیا واقعا این کار انجام میشود؟
وزیر بهداشت در همان روزها که تازه سروکله کرونا در کشور پیدا شده بود اعلام کرد که پمپ بنزینها میتوانند 8000 نفر را به ویروس کرونا آلوده کنند. هشت هزار نفر شوخی نیست. همین هشت هزار نفر میتوانند به راحتی افراد دیگر را درگیر کرونا کنند.
بعد از اجرای طرح فاضله گذاری اجتماعی و بعد از آن فاصله گذاری هوشمند، مردم کمتر از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنند و ترجیح میدهند با وسیله شخصی به محل کار خود بروند.
این رفت و آمد بین خانه و محل کار باعث افزایش مصرف بنزین میشود و آنها مجبور هستند بیشتر به پمپ بنزینها مراجعه کنند. این حضور با وضعت فعلی یعنی آغوش باز کردن به روی کرونا.
واقعا چه کسی پاسخگوی وضعیت فعلی است؟ به مردم توصیه میشود که کرونا را جدی بگیرند اما وقتی نوبت به عمل میرسد برخلاف دستور العمل ابلاغ شده، رانندگان مجبور هستند از ماشین خود پیاده شوند، بنزین بزنند و کارت بکشند.
در این میان اپراتورهای برخی جایگاهها مدعی هستند که ماسک و دستکش در اختیار آنها قرار نگرفته است و نمیتوانند جان خود را فدای کم کاری دیگران کنند و به همین خاطر حاضر به سوختگیری نیستند و به مردم میگویند خودشان بنزین بزنند.
واقعا اگر پمپ بنزینها مشکلاتی دارند، باید فکر اساسی در مورد آنها نکرد. اولا وقتی دستورالعملی صادر میشود باید مطمئن شد که در حال اجراست. ثانیا باید اسباب اجرای فرمان را هم فراهم کرد. نمیشود گردانی اعلام کرد که باید راهی میدان جنگ شوند اما به آنها مهمات نداد.
اگر ماسک و دستکش به اندازه کافی در اختیار جایگاه دارها قرار میگیرد و آنها تن به رعایت دستور العمل نمیدهد، نهادهای نظارتی باید به آنها برخورد کنند چون جان مردم را به بازی گرفتهاند.
اگر ماست و دستکش به اندازه کافی در اختیار جایگاهدارها قرار نمیگیرد، واقعا چه انتظاری از اپراتورها داشت تا بدون وسایل بهداشتی به دل کرونا بروند. همانگونه که کادر درمان بدون ماسک، دستکش و شیلد نمیتوانند به جنگ کرونا بروند.
کرونا نشان داده است که با حرف و دستور العمل شکست نمیخورد. باید یا در خانه بمانیم و یا وقتی مجبور هستیم برای کار از خانه خارج شویم، نکات بهداشتی را رعایت کنیم. یکی از این نکات بهداشتی مربوط به پمپ بنزینها است. پمپ بنزینهایی که به گفته وزیر بهداشت میتوانند هشت هزار نفر را به کرونا آلوده کنند.