کد خبر: ۶۴۸۲۰
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۸:۵۷

دیدار هیات آلمانی با معاون سیاست‌خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: روز شنبه ١٠/٦/٨٦، تعدادی از «کارشناسان روابط بین‌الملل از گروه سیاست خارجی کوربر» آلمان با دکتر واعظی، معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک دیدار و گفتگو نمودند.

 گروه سیاست خارجی کوربر مرکب از تنی چند از کارشناسان و متخصصین جوان در حوزۀ سیاست خارجی می‌باشد. این گروه که عمدتاً معرفی شده از سوی بوندستاگ، پارلمان، هیأت دولت و برخی سفارتخانه‌های مستقر در برلین می‌باشند، هدف خود را مذاکره و گفتگو با سیاستمداران، مشاوران و تحلیل‌گران عرصۀ سیاست خارجی آلمان و اتحادیۀ اروپا قرار داده‌اند. 

در این نشست نیز که در قالب پرسش و پاسخ برگزار گردید پس از خوشامدگویی دکتر واعظی به میهمانان، کارشناسان این گروه، سؤالات متعددی را از معاون محترم پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز در ارتباط با سیاست‌های منطقه‌ای ایران به ویژه در قبال بحران‌های عراق، افغانستان و فلسطین، نظام امنیتی مورد نظر ایران در خلیج فارس و روابط این کشور با آلمان، اروپا و آمریکا مطرح نمودند. 

معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز در پاسخ به سؤالات مطروحه در ابتدا به تشریح رویکرد منطقه‌ای ایران در قلمرو سیاست خارجی پرداخته و محور اصلی این رویکرد را نیز کمک به برقراری ثبات در محیط پیرامونی خود عنوان نمود. ایران نه تنها در برقراری توسعه وامنیت در افغانستان نقش سازنده و مؤثری داشته است بلکه در عراق نیز کوشیده است تا مانع از تعمیق بحران‌های قومی و مذهبی گردد. پذیرش مذاکره با آمریکا در خصوص مسأله عراق نشانۀ آشکاری از حسن نیت ایران نسبت به موضوع ثبات‌سازی در این کشور می‌باشد، هر چند که سیاست‌های متناقض ایالات متحده آمریکا در مورد ایران و عراق، مانع از موفقیت اینگونه مذاکرات شده است. همچنین دکتر واعظی ضمن تأکید بر جایگاه ممتاز ایران در خیج فارس و نقش مهمی که این کشور در برقراری امنیت منطقه‌ای و نیز امنیت انرژی دارد، خواستار اهتمام بیشتر اتحادیۀ اروپا و آلمان به موقعیت منطقه‌ای این کشور و بازنگری در سیاست‌های خاورمیانه‌ای آنان مبتنی بر نوع رویکرد فعالانه و مستقل‌تر گردید. 

ایشان در ارائه افزوند که با توجه به تحولات پیش آمده در مورد عراق، لازم است تا نظام امنیتی نوینی در خلیج فارس مبتنی بر یک ساختار امنیت دسته جمعی با حضور کشورهای حاشیه خلیج فارس شکل گیرد. معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز در پاسخ به این سؤال که ایران به نقش آلمان در افغانستان چگونه می‌نگرد، اظهار داشت که ناتو چارچوب و مکانیسم کارآمدی برای کمک‌های توسعه‌ای به افغانستان نمی‌باشد و از آنجا که کمک‌های این کشور در چارچوب ناتو صورت پذیرفته و از ابتدا نیز هم عرض و موازی با تدابیر نظامی و امنیتی این سازمان در افغانستان هدایت نشده‌اند، لذا این تلاش‌ها تاکنون نتایج قابل ملاحظه‌ای در پی نداشته است. در پایان کارشناسان گروه سیاست خارجی کوربر از معاون سیاست خارجی مرکز جهت اختصاص وقت برای دیدار و گفتگو تشکر و قدردانی نمودند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین