حسین قربانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره اینکه آیا برداشتن محدودیتها امکان شیوع و ایجاد پیک مجدد را به وجود میآورد، گفت: این حساسیتهایی است که در جامعه وجود دارد و شاید سوال بسیاری در افکار عمومی هم باشد؛ بیماری ویروس کووید ۱۹ بیماری نوپدیدی است و دنیا هیچ تجربهای برای این کار نداشته و ندارد؛ امروز هم دنیا در حال انجام پروتکلهای نیمه تمامی است و هر کشوری نیز بر اساس شرایط اختصاصی خودش با ویروس برخورد و عمل میکند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه سیر شروع کرونا در ایران نزولی است، یادآور شد: اما باور به اینکه این بیماری در حال تمام شدن است، باور بسیار غلطی است و هر لحظه ممکن است ما دوباره بحرانی را شاهد باشیم؛ این بیماری مثل آتشفشانی میماند که آتش آن فروکش کرده اما هر لحظه ممکن است با یک پدیده و حرکتی دوباره آتشفشان فوران کند.
نماینده مجلس دهم افزود: مثال آن را در چین شاهد بودیم وقتی در ووهان قرنطینه را برداشتند و جشنپایان کرونا را گرفتند، دوباره با افزایش مبتلایان روبهرو شدند.
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در استان گیلان با بیان اینکه در ۲۹ تا ۳۱ فروردینماه پیک قابلتوجهی از مبتلایان را در استان گیلان و در مبادی ورودی استان از شرق، غرب و جنوب داشتیم، ادامه داد: بیشترین آمار مبتلایان از رودسر و مبادی ورود به مازندران، آستارا که مبادی ورودی به اردبیل است و همچنین از مبادی ورودی به زنجان و قزوین بودند.
وی با بیان اینکه مسئله بسیار حائز اهمیت دیگر که لازم است مورد توجه قرار گیرد این است که در گیلان و استانهای دیگر شاهد ابتلای قابل توجهی از مبتلایان خانوادگی هستیم؛ خاطرنشان کرد: مردم در طول دو ماه در خانههایشان ماندهاند اما وقتی فضا آرام شد دید و بازدیدهای خانوادگی و دیدن پدربزرگ و مادربزرگها و جمعهای خانوادگی را آغاز کردند که باعث شد ابتلابه کرونا به شکل خانوادگی بیشتر شود.
قربانی با قابل توجه خواندن آمار این افراد با بیان اینکه مردم باید پروتکلها و اصول بهداشت فردی، شستوشوی دست، فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و دستکش را رعایت کرده و همچنین از غذا خوردن در بیرون خودداری کنند، تصریح کرد: این ایده را بپذیریم که ویروس کرونا فعلا با ما زندگی میکند و آن چیزی که حائز اهمیت است، رعایت حداقلهای اصول بهداشتی است.
وی درباره اعتراض برخی نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر تهران به مغایرت آمارهای ستاد مقابله با کرونا با آمارهای رسمی گفت: من به عنوان یک کارشناس به شما میگویم همه جای دنیا در موضوع کووید ۱۹ فضای خاصی حاکم است، درست است که شفافیت و اطلاعرسانی یکی از اصول است و همه مردم و آحاد جامعه باید از آن خبر داشته باشند، اما همه دنیا اطلاعرسانی را از مجاری و فضایی خاص و نیز در یک مسیر تعریف شده انجام میدهند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه در این میان ممکن است حرف و حدیثهایی هم گفته شود که مشخص نیست کدامشان کارشناسی و کدام غیرکارشناسی است، اضافه کرد: قطعا آنچه که در بیرون از فضای رسمی گفته میشود بر اساس شواهد متقن نبوده بلکه بر اساس شنیدهها و اظهارنظرهای شخصی است و ممکن است در رسانههای بیگانه هم از اظهارات فردی که هیچ جایگاهی در عرصههای مدیریتی ندارد، سوءاستفاده شود.
وی اظهار داشت: ما در مبادی رسمی آماری داریم که اعلام میشود اما ممکن است مبتلایان بیشتر از آمار ما باشند؛ هیچ کشوری در دنیا سر خیابان از همه تست نگرفته که ببیند چند نفر مثبت و چند نفر منفی هستند برای ما نیز شرایط چنین کاری مهیا نیست و باید این موضع را بدون تعارف و شفاف به مردم بگوییم.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس ادامه داد: آنچه امروز به داد ما رسید، سیستم شبکه، ارتباط با مردم، غربالگری، خوداظهاری مردم به سامانهها و یا کسانی که بیمارستانها مراجعه میکنند، است؛ اینها آمارهای رسمی میشوند اما انکار نمیکنیم که در میان افراد جامعه مبتلان ناشناس هم باشند.
قربانی درباره وضعیت گیلان با توجه به آماری که ارائه داد، گفت با توجه به حجم عظیم مسافران وارد شده به گیلان دید و بازدیدها نمودار ما آمارهاد را به صورت کوهان شتر نشان میدهد.