آفتابنیوز : آفتاب: دکتر غلامرضا اعوانی، رییس حکمت و فلسفه گفت: خوشبختانه در چند سال اخیر پس از انحطاطی که در علوم انسانی پدید آمده بود، توجه بیشتری به آن شده و برگزاری جشنواره فارابی میتواند موجب جهش بزرگی در علوم انسانی و در نتیجه فرهنگ ما شود.
به گزارش ستاد خبری جشنواره فارابی، اعوانی در حاشیه اولین جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره بینالللی فارابی، با اعلام این مطلب افزود:جای جشنواره فارابی که بیشتر با علوم انسانی ارتباط دارد، در کنار جشنواره خوارزمی که بیشتر به علوم تجربی اختصاص دارد، بسیار خالی بود.
وی افزود: انقلاب ما به هر حال انقلابی اسلامی و انسانی است، اما برعکس آنچه انتظار میرفت، در این ده بیست اخیر، علوم انسانی سیر قهقرایی را طی کرد، در حالی که علوم انسانی در واقع برای فرهنگ اسلامی ما محور است و تمام افتخار فرهنگ ما که یکی از فرهنگهای درخشان جهان به شمار میرود، در علوم اسلامی و علوم انسانی است و هرگونه ضعف و فتور و سستی در این علوم،موجب فتور و سستی فرهنگ و دانش ما میشود.
به گفته رییس موسسه حکمت و فلسفه، علوم دانشگاهی، علومی پیوسته است و بنابراین ضعف در چند رشته علمی در دانشگاه موجب ضعف علمی در همه رشتهها میشود، در واقع این کاستی که در علوم انسانی دیده میشود، نه تنها موجب سستی فرهنگ میشود، بلکه باعث پایین آمدن سطح علوم دیگر نیز میشود.
اعوانی در گفتوگو با خبرنگار جشنواره فارابی، این جشنواره را دارای اهمیت بسیار دانست و ابراز امیدواری کرد: با بیتوجهی که جشنواره فارابی به علوم انسانی میکند، برنامهریزیای که شده و انشاءالله اجرا خواهد شد، دوباره علوم انسانی را به آن شأن حقیقی که در فرهنگ ما داشته و در گذشته بسیار مورد توجه بوده است، برمیگرداند و میتواند جهشی را در علوم دانشگاهی و در فرهنگ ما ایجاد کند.
وی همچنین درباره همکاری موسسه حکمت و فلسفه ایران، به عنوان موسسهای که خاصه در علوم انسانی، در فلسفه، عرفان، کلام، فلسفه علم و ادیان فعالیت میکند، با جشنواره فارابی گفت: ما از این همکاری بسیار خوشحال هستیم، زیرا از عدم توجه به علوم انسانی که ما هم جزو آن بودیم، بسیار رنج میبردیم، ما پروژههای عظیمی در سطح بینالمللی داشتیم که به آن توجهی نمیشد، زیرا توجهی به علوم انسانی نبود.
وی در ابراز امیدواری کرد که با برپایی جشنواره فارابی نسل جدیدی تربیت شود، به علوم انسانی توجه نشان داده شود، آثار برجستهای چاپ شود، فرهنگ گذشته ما که توجه چندانی به آن نمیشد، دوباره مورد توجه قرار گیرد، مطالعات عمیق و وسیعی درباره فرهنگ گذشته انجام شود، نسخههای خطی و متونی که الان در کتابخانهها خاک میخورد، چاپ شود.
اعوانی در پایان گفت: مسایل مهم ما بیشتر از آن که با تکنولوژی ارتباط داشته باشد، با علوم انسانی ارتباط دارد و ریشه در این علوم دارد و با پرداختن به آن مقدار زیادی از نیازهای جامعه ما تولید میشود و جامعه به سوی یک ارتقای علمی-فرهنگی پیش میرود.