کد خبر: ۶۵۱۶۸
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۲:۴۷

کارگزاران: ‌کارنامه دولت نقطه روشن ندارد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: روزنامه «کارگزاران»، ارگان حزب کارگزاران سازندگی، در سرمقاله شماره روز چهارشنبه 28 شهریورماه خود به نقد پرسشی کلیشه‌ای پرداخته که به نوشته این روزنامه از سوی حامیان دولت خطاب به منتقدان مطرح می‌شود. 

این روزنامه نوشت: اصولگرایان و رسانه‌های آنها وقتی با منتقدان دولت گفت‌وگو می‌کنند، یک پرسش کلیشه‌ای نیز دارند که از آستین بیرون می‌آورند: «آیا دولت فعلی و رئیس جمهور در دوران فعالیت خود یک نقطه روشن در کارنامه خود ندارند؟» به این ترتیب، اصولگرایان می‌خواهند منتقدان را نزد برخی گروه‌ها و اشخاص ذی‌نفوذ، افرادی مغرض و بی‌انصاف جلوه دهند. 

کارگزاران با اشاره به کارنامه اقتصادی دولت می‌افزاید: واقعیت این است که نقاط روشن در کارنامه اقتصادی دولت وجود ندارد؟ چرا؟ محمود احمدی‌نژاد اصولا‌ تصور نمی‌کرد در انتخابات ریاست جمهوری برنده خواهد شد و نظرسنجی‌ها نیز این را به خوبی نشان می‌دادند. بنابراین کمتر از بقیه کاندیداهای اصولگرا به فکر بود که یاران خود را در عرصه اقتصاد انتخاب کند. به این ترتیب رئیس جمهور استراتژی و برنامه‌اقتصادی برای خود تدارک ندیده بود. 

به نوشته کارگزاران، احمدی‌نژاد در جریان مبارزه انتخاباتی هم گذشته 16 سال پس از جنگ را به ویژه در عرصه اقتصاد رد کرده و به کلیت برنامه‌ها خدشه‌وارد کرده بود. ‌به همین دلیل نمی‌توانست از روندها و برنامه‌های گذشته نیز استفاده کند تا شرایط برای ایجاد استراتژی فراهم شود. محمود احمدی نژاد به این دلیل که خود را فراتر از احزاب ایرانی تلقی می‌کرد و می‌کند، استفاده از تکنوکرات‌های هر دو جناح نیز برایش دشوار شد. 

در ادامه این سرمقاله آمده است: این دلا‌یل در مجموع موجب شد دولت و رئیس جمهور استراتژی براندازی در اقتصاد را در دستور کار قرار داده و تاکتیک‌های مناسب آن را انتخاب کنند. به این معنی که هر سیاست اتخاذ شده در دولت‌های قبلی را کنار گذاشته و عموما ضد آن را اجرا کردند. 

مثال‌هایی که ارگان کارگزاران دراین‌مورد ارائه کرده، اینهاست:«اگر سیاست دولت‌های قبلی این بود که قیمت کالا‌ها و خدمات به سمت آزاد شدن سوق داده شود، دولت عکس آن را اجرا کرد. اگر سیاست دولت در توسعه فولا‌د این بود که فولا‌دسازان بزرگ فعلی را تقویت و ظرفیت‌سازی از طریق آنها انجام شود، دولت توسعه فولا‌دسازی در 8 استان را اتخاذ کرد. اگر سیاست دولت‌های قبلی در کشاورزی این بود که آرام آرام کشت و زرع و باغداری را از وابستگی به سخاوت دولت رها کند، دولت فعلی با خرید نقدی محصولا‌ت عکس سیاست‌های قبلی را اجرا کرد. اگر سیاست دولت‌های قبلی این بود که اختیار نرخ سود تسهیلا‌ت از دولت سلب شده و به بانک مرکزی و بازار واگذار شود، دولت همه اختیار را به کابینه برد. اگر سیاست دولت‌های قبلی در توسعه صنعتی این بود که اجازه دهد بنگاه‌های صنعتی داخلی با شرکت‌های معتبر خارجی مشارکت کند تا تولید داخل جان بگیرد، این دولت عکس آن را اجرا کرد و...». 

در پایان مطلب آمده است: واقعیت این است که رئیس جمهور ایران و اعضای حلقه اول یاران او در دو سال گذشته دست کم در اقتصاد استراتژی مخالفت و تضاد با گذشته و تجربه‌های جامعه‌های دیگر را در دستور کار قرار داده و همه بازارها را از تعادل خارج کرده‌اند. طرفداران دولت بگویند در عرصه اقتصادی چه نقطه روشنی دیده می‌‌شود؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین