سرویس بین الملل- جنگ تبلیغاتی میان چین و آمریکا بالا گرفته و به نظر نمیرسد آمریکا در این نزاع در حال برنده شدن باشد.
به گزارش آفتابنیوز؛ نشریه "نیوزویک" در گزارش مفصلی درباره جنگ سرد آمریکا و چین اشاره میکند این جنگ به نفع چین در حال ادامه است و مینویسد: شیوع ویروس کرونا باعث کاهش سطح روابط چین و امریکا به پایینترین سطح ممکن از زمان گشایش دروازههای چین به سوی جهان در سال ۱۹۷۸ میلادی به این سو شده است. سطح همکاری و روابط فعلی امریکا و چین حتی به پایینتر از سطح رابطه دو کشور پس از کشتار میدان تیان انمن در پکن در سال ۱۹۸۹ میلادی رسیده است.
آنچه در مرکز این نزاع قرار دارد تنش تجاریای میان امریکا و چین است که از زمان ریاست جمهوری ترامپ آغاز شده و اکنون نقشی کلیدی در انتخاب مجدد احتمالی او به عنوان رئیس جمهوری امریکا دارد؛ به خصوص آنکه او درصدد است تا با طرح موضوع مقصر بودن چین در مورد مسئله شیوع کرونا از این موضوع به نفع خود در انتخابات استفاده کند.
پلیس فدرال امریکا در تاریخ ۱۳ مه اعلام کرد که متوجه حمله هکرهای چینی به شرکتهای درمانی و دارویی امریکایی برای سرقت اطلاعات مرتبط با داروهای درمانی احتمالی برای کرونا شده است.
ترامپ اخیرا حملات هکری چینیها را بدتر از واقعه پرل هاربر و حمله به برجهای دوقلوی تجارت جهانی دانست. به نظر نمیرسد او تصمیمی برای کاستن از شدت تنش لفظی علیه چین داشته باشد؛ چرا که گمان میکند بالا بردن شدت تنش زمینهساز پیروزی او در انتخابات نوامبر خواهد بود. در صورتی که بایدن نیز پیروز شود و علیه چین موضعگیری کند، واقعیت تغییر نخواهد کرد.
"شی جین پینگ" از زمان قدرتگیری در چین مسلمانان اویغور و مخالفان سیاسی را بازداشت کرده و در عرصه سیاست خارجی از رژیمهای اقتدارگرا در کشورهای در حال توسعه حمایت میکند و درصدد ارائه الگوی زمامداری اقتدارگرایانه در سطح جهانی است و فناوریهای نظارت بر شهروندان را به دولتها میفروشد.
یکی از مشاوران بایدن نیز گفته است که دیگر نمیتوان گمان کرد چین ممکن است به کشوری عادی تبدیل شود؛ این خیالی به پایان رسیده است و این واقعیتی غیرقابل انکار است.
نظرسنجیها نشان میدهند در امریکا ۶۶ درصد افکار عمومی علیه چین موضع گیری میکنند. در چین رسانههای دولتی وجود دارند، سایتهای اینترنتی فیلتر شده و ملیگرایی چینی و شعارهای ضدآمریکایی تبلیغ میشوند؛ آن هم در سطحی بیسابقه که از زمان حادثه بمباران تصادفی سفارت چین در بلگراد توسط امریکاییها در سال ۱۹۹۹ میلادی در جریان جنگ بالکان به این سو دیده نشده است.
این نشریه در ادامه میافزاید: اکنون دو قدرت جهانی یعنی چین و آمریکا در تمام عرصهها در حال رقابت با یکدیگر هستند از جمله جنگ سایبری و بازی موش و گربه دائمی دو کشور در دریای چین جنوبی. رقابت دو کشور برای سلطه بر فناوریهای قرن بیست و یکم نیز در جریان است. این نوع رقابت از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به این سو بیسابقه بوده است. اکنون با جنگ سرد دومی مواجه هستیم.
شرایط برای پیروز شدن غرب دشوارتر است. چین در زمینه فناوری از جمله هوش مصنوعی پیشرفتهای زیادی داشته است. از دهه ۹۰ میلادی، در عرصه نظامی نیز پس از مشاهده حملات امریکا علیه عراق، سیاستگذاران چینی به طور مداوم در زمینه تقویت قوای نظامی فعالیت کردهاند و شبکههای دیجیتالی چین نیز توسعه یافتهاند. همچنین، آن کشور اکنون قادر به جنگ سایبری علیه شبکههای امریکایی است. در نتیجه، دستیابی چین به فناوریهای ارتباطاتی و نظامی کار را برای امریکا دشوارتر میسازد.
سال ۲۰۴۹ سالگرد صد سالگی در قدرت بودن حزب کمونیست چین است؛ زمانی که دولت چین میخواهد تبدیل شدناش به ابر قدرت سیاره زمین را اعلام کند. چین از نظر اقتصادی قدرتمند است و با جهان توسعهیافته و توسعهنیافته روابط عمیقی دارد و ادغام شده در بازارهای جهانی است. این در حالی است که شوروی اینچنین نبود و نقطه ضعف شوروی نیز دقیقا همین انزوای اقتصادی بود و تنها با کشورهای بلوک شرق در ارتباط بود. برعکس، چین با همه کشورها تجارت رو با گسترشی دارد؛ از هوش مصنوعی گرفته تا تجارت در عرصه وسایل ارتباطی.
چین درصدد است پروژه "ساخت چین" را تا سال ۲۰۲۵ میلادی عملیاتی کند که نه تنها در حوزه هوش مصنوعی و فناوری رایانهای بلکه حوزههای ارتباطات پیشرفته و انرژی سبز را نیز شامل میشود. با این حال، امریکا و سایر نقاط جهان هم اکنون به شدت درگیر شیوع کرونا هستند و در اینباره آسیبپذیر بودهاند. اگر چین درهای خود برای صادرات مواد اولیه ساخت دارو را به سوی امریکا و غرب ببندد کار برای غربیها به منظور مقابله با کرونا دشوارتر خواهد شد. اکنون از نظر تبلیغاتی این چین است که پیروز افکار عمومی جهان شده و بسیاری از کشورهای در حال توسعه خواستار پیش گرفتن مدل چین برای مقابله با کرونا هستند.
چی شده .. ؟