نشریه آمریکایی فوربس افزود، ایران در هفته جاری شناور جدیدی را برای اولین بار در معرض دید عموم گذاشت که به نظر میرسد یک زیردریایی بسیار کوچک یا یک زیردریایی بدون سرنشین (UUV) است.
این نشریه نوشت، البته به نظر میرسد دومی (زیردریایی بدون سرنشین (UUV) ) باشد. در این صورت به توانایی سیستماتیک جنگی ایران اضافه میشود.
ایران با این توانمندی به کلوپ نخبگان ناوگان دریایی آمریکا و انگلیس میپیوندد. دو کشوری که تا کنون تنها کشورهای دارای زیردریاییهای بدون سرنشین بودند.
به نوشته نشریه فوربس، زیردریایی ساخت ایران کاملا قابل مقایسه با زیردریایی بدون سرنشین بزرگ بوئینگ آمریکا (XLUUV) است.
آیین الحاق بیش از ۱۰۰ فروند شناور در کلاسهای مختلف به توانمندیهای نیروی دریایی سپاه، صبح پنجشنبه با حضور سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه، امیر حاتمی وزیر دفاع، دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، استاندار هرمزگان و جمعی از فرماندهان و مسئولین در بندر عباس آغاز شد.
شناورهای الحاقی در کلاسهای متنوع اعم از عاشورا، طارق و ذوالفقار بوده که توسط متخصصان داخلی در شرکتهای دانش بنیان سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و مراکز تخصصی فنی نیروی دریایی سپاه تولید و بهینهسازی شدهاند.
این شناورها با قابلیت هیدرو دینامیکی بسیار مطلوب، سرعت زیاد، قابلیت مانور مناسب، سطح مقطع راداری بسیار کم و قدرت آفندی بالا تاثیر بسزایی در ارتقای توان رزمی نیروی دریایی سپاه در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز دارد.