کد خبر: ۶۵۳۵۲۱
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۹

نور خورشید چگونه ویروس کرونا را در هم می‌شکند؟

از ابتدای شیوع گسترده ویروس کرونا در دنیا، فرضیه‌هایی در مورد اینکه نور خورشید این ویروس مرموز را نابود می‌کند، مطرح شد. اکنون نتایج جدیدترین تحقیقات حاکی از این است که نور خورشید ویروس SARS-CoV-۲ را غیرفعال می‌کند.
نور خورشید چگونه ویروس کرونا را در هم می‌شکند؟
آفتاب‌‌نیوز :

ویروس کووید ۱۹ با شدت و سرعت فزاینده‌ای در حال گسترش است و تحقیقات نشان می‌دهد که این ویروس مرموز در فضاهای محصور بیشتر از فضای بیرون انتشار می‌یابد. مطالعات قبلی نشان داده‌اند که SARS-CoV-۲ ، ویروسی که منجر به کووید ۱۹ می‌شود و در طولانی‌مدت و در شرایط خاص بر روی سطوح پایدار است.

یک تحقیق در چین نشان داد که انتقال کروناویروس باوجود تغییر شرایط آب و هوایی در مناطق مختلف - از سرما و خشک تا گرم و مرطوب - همچنان ادامه دارد. یک مطالعه در هنگ‌کنگ با استفاده از SARS-CoV-۲ در محلول آزمایشگاهی نشان داد که با افزایش دما، میزان ویروس زنده که قابل‌شناسایی است، کاهش می‌یابد.

بر اساس این تحقیق، هیچ ویروس عفونی پس از ۳۰ دقیقه در ۵۶ درجه سانتی‌گراد باقی نماند و پنج دقیقه در دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد برای غیرفعال کردن بیماری‌زایی این ویروس کافی است.

به گزارش ایسنا و به نقل از "zmescience"، یک مطالعه جدید توسط محققان مرکز ملی تجزیه‌وتحلیل و پیشگیری از Biodefense، یک آزمایشگاه تحقیقات دولتی که توسط وزارت امنیت داخلی ایالات‌متحده ایجادشده است، نشان می‌دهد که نور طبیعی خورشید می‌تواند به‌سرعت SARS-CoV-۲ را روی سطوح غیرفعال کند. این یافته‌ها که با احتیاط همراه است، نشان می‌دهد که احتمال انتقال ممکن است به‌طور قابل‌توجهی در محیط‌های خارجی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند، کاهش یابد.

نور خورشید در مقابل کووید ۱۹

برای ارزیابی تأثیر تابش خورشید شبیه‌سازی‌شده بر پایداری SARS-CoV-۲ بر روی سطوح، محققان ویروس غلیظ متمرکز را در دو بزاق شبیه‌سازی‌شده انسانی یا محیط کشت معلق قرار داده و سپس بر روی ورقه های استیل ضدزنگ نصب‌شده در یک محفظه طیف نوری قراردادند. این محفظه چیزی شبیه به نور طبیعی خورشید ایجاد می‌کرد. ویروس ها برای قرار گرفتن در معرض نور خورشید شبیه‌سازی‌شده در معرض تابش‌های متفاوت، از ۲ تا ۱۸ دقیقه قرار داشتند تا تخمین میزان غیرفعال سازی ویروسی مشخص شود. برای مقایسه، محققان همچنین یک سری از موارد آلوده در محفظه را بدون تابش نور خورشید به مدت ۶۰ دقیقه قراردادند.

محققان گزارش کردند، ۹۰ درصد ویروس عفونی از بزاق شبیه‌سازی خشک‌شده بر روی سطح در مواجهه با نور خورشید در ۶.۸ دقیقه غیرفعال شده است. همچنین هر ۱۴.۳ دقیقه در محیط‌های کشت داده‌شده که روی سطح خشک‌شده در زیر سطح نور شبیه‌سازی‌شده نیز غیرفعال شدند، اما این بار با سرعت کمتری رخ داد. آن‌ها گزارش کردند میزان غیرفعال شدن در مواردی که در معرض آفتاب قرار ندارند نزدیک به صفر بود.

میزان غیرفعال سازی SARS-CoV-۲ در بزاق شبیه‌سازی‌شده دو برابر بیشتر از محیط کشت بود. با این‌حال، محققان می‌گویند مشخص نیست که کنسانتره ویروسی در بزاق شبیه‌سازی‌شده نماینده بزاق آلوده از فرد آلوده است یا خیر.

محققان تأکید می‌کنند که این خبر خوب است، اما تصور نکنید ماه‌های تابستان امن‌تر خواهد بود.

نور خورشید به دلیل دیگری در چرخه کووید ۱۹ مطرح شده بود، نور خورشید یک منبع طبیعی عالی ویتامین D است که دارای مزیت سلامتی ازجمله افزایش مقاومت در برابر بیماری‌های عفونی است. وقتی صحبت از کووید ۱۹ می‌شود، تحقیقات محدود است اما آزمایش‌ها بالینی در اسپانیا و فرانسه شروع‌شده تا ببیند آیا ویتامین D بیماران مبتلا را بهبود می‌بخشد یا خیر؟ انتظار می‌رود هر دو مطالعه در ژوئیه سال ۲۰۲۰ به پایان برسند.

محققان هشدار می دهد که اقدامات لازم را برای محافظت از خود و اطرافیان خود فراموش نکنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین