آفتابنیوز : آفتاب- معاون محیط طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیط زیست از بررسی تعرضات دستگاهها و نهادهای نظامی به پارکهای ملی کشور خبر داد و گفت: «یکی از مهمترین مشکلات پارکهای ملی در کشور تعرضات دستگاههای دولتی و نظامی است».
دکتر دلاور نجفی افزود: «بنا داشتیم تعرضات دستگاههای دولتی و نظامی به پارکهای ملی کشور را مورد ارزیابی قرار دهیم که در مرحله اول ، مذاکرات با دستگاه ها و نهادهای نظامی را آغاز کرده ایم».
نجفی تصریح کرد: «در ارتباط با هر دستگاه تیم جداگانهای از کارشناسان تشکیل شده است و اختلافاتی که در ارتباط با تعرض هر دستگاه به پارک ملی وجود دارد مورد ارزیابی قرار می گیرد».
وی، «هماهنگی جهت ادامه فعالیت هر دستگاهی که در محدوده پارک ملی قرار گرفته» را یکی از موارد مورد بررسی در تیمهای کارشناسی عنوان کرد.
معاون محیط طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: «هر گونه تغییر در پارکهای ملی باید از کانال قانونی و طبق مصوبات شورای عالی محیط زیست انجام شود».
معاون محیط طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «در دنیای كنونی بحث حفاظت از محیط زیست به عنوان یک چالش جهانی مطرح است. مطالعه تاریخ دینی و ملی كشورمان نیز اثبات می كند كه حفاظت محیط زیست از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است».
نجفی افزود: «اگر چه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حفاظت از محیط زیست جزو اولویتهای نخست كشور بود ولی توجه بیش از پیش نیاز این بخش است».
وی اقدامات دولت نهم در بخش محیط زیست را موفق قلمداد كرد و افزود: «توافقنامههای ارزندهای با وزارتخانههای نیرو و صنایع و معادن امضاء شده است كه امیدواریم بسیاری از خلاء های موجود را حل كند».
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «سالانه معادل یک درصد جنگلهای کشور از بین میرود و برای جبران آن 130 هزار هکتار جنگلکاری لازم است».
وی تاکید کرد: «در صورت عدم تحقق این میزان جنگلکاری با کاهش تدریجی جنگلهای کشور مواجه خواهیم بود و این در حالیست که بر اساس تعریف کنوانسیون بیابانزدایی هماکنون اکثر نقاط کشور حتی محدوده شمال در معرض بیابانزدایی قرار گرفته است».
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «تعداد محیط بانان کشور بسیار کم است و قانون تعدیل نیروی کار برای محیط بانان کشور نباید اجرا شود».
نجفی افزود: «این قانون شاید در مورد سایر مشاغل قابلیت اجرا داشته باشد ولی در مورد سازمان جنگل ها نباید اجرا شود، زیرا سازمان با کمبود نیروی محیط بان در جنگلها مشکلات فراوانی دارد».
وی با اشاره به حضور جوانان در عرصههای مختلف منابع طبیعی، اظهار داشت: «به نظر می رسد در راستای حفاظت از جنگل ها و مراتع کشور، از حضور نیروهای بسیجی در قالب فعالیت های بسیج سازندگی برای رفع کمبود نیرو در این بخش بهره برد».
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: «در حال حاضر به ازای هر 12 تا 15 هزار هکتار یک محیط بان در جنگلهای کشور وجود دارد در صورتی که با سرانه جهانی که به ازای هر یكهزار و 500 تا 3 هزار هکتار یک محیط بان بسیار فاصله داریم».
نجفی با اشاره به نیاز سازمان محیط زیست کشور به 12 هزار محیط بان تصریح کرد: «در ایران با وجود جنگل ها و مناطق حیات وحش متعدد باید به ازای هر یک هزار نفر، یک محیط بان تدارک دیده شود».