رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه باید پروژه زاگرس میانی را به عنوان طرحی مستقل دانست که به همکاری همه دستگاهها نیازمند است، گفت: در طول یک ماه گذشته ۹۹۰ هکتار در آتش سوخت که حتی یک هکتار آن هم زیاد است، اما نباید مساله را به گونهای جلوه داد که انگار همه کشور میسوزد.
عیسی کلانتری در نشستی در مجلس شورای اسلامی برای بررسی آتشسوزیهای اخیر در جنگلها و مراتع به خصوص مناطق زاگرس، اظهار کرد: آتشسوزی بخشی از طبیعت است که باید جلوی آن را گرفت و به حداقل ممکن رساند ولی دلیل آتشسوزی اخیر هم بارندگیهای مناسب است؛ با بارندگیها علفهای زیادی رشد کرده که با شروع گرما در منطقه بستری برای آتش ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه آتشسوزیها سه جنبه و عامل طبیعی، انسانی و عمدی دارد، اظهار کرد: بالاخره آتشسوزی در همه دنیا رخ میدهد. سال گذشته جنگلها و مراتع استرالیا با آن همه امکانات حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار سوخت که این میزان در کانادا ۶۰۰ هزار هکتار بود پس نباید خیلی نگران باشیم ولی آمادگی ضروری است تا خسارات را به حداقل ممکن برسانیم؛ کمااینکه کل آتشسوزیهای کشور در مدت یک ماهه به هزار هکتار هم نرسیده است. در خائیز ۲۷ هزار هکتار سوخت البته که از نظر طبیعی آتشسوزی در مراتع و جنگل در تمام دنیا رخ میدهد و در کشور ما هم در دو سه سال پیش در شمال کشور آن هم در زمستان صدها هزار جنگل به خاطر بادهای گرم سوخت.
رییس سازمان محیط زیست در جمعبندی اظهار کرد: آتشسوزی در کشورمان نسبت به ۱۰ سال گذشته کاهش پیدا کرده که آن هم به دلیل افزایش تجهیزات نبوده است بلکه آگاهی و هوشیاری مردم افزایش پیدا کرده و مثل سابق هرجایی هم آتش باشد روشن نمیکنند ولی هر هکتاری که بسوزد خسارت به بار می آورد. اگر خاطرتان باشد در زمان شهرداری آقای قالیباف پلاسکو در آتش سوخت همه امکانات بسیج شد و نتوانستند آن را اطفا کنند و چند مامور آتشسوزی فوت کرد. در جنگلها و مراتع هم وقتی بارندگی خوب باشد آتشسوزی هم افزایش پیدا میکند اگر بارندگی هزاران فایده داشته باشد سیل و آتشسوزی ضررهای بعدی آن است. دولت در چند سال گذشته علیرغم تمامی مشکلات ریالی، ارزی و تحریمی چند هلیبورد و بالگرد تامین کرد تا جلوی خسارات را بگیرد.
وی ادامه داد: چند سال پیش که هورالعظیم آتش گرفت ما در عراق با آن مبارزه کردیم بدانید که در این آتشسوزیها هلیکوپترها هم خیلی کارایی ندارند، در وهلهی اول باید آگاهی مردم را بالا برد که اشتباهات کم شود تا شاهد آتشسوزیها نباشیم؛ ما بیتوجه نیستیم، ولی بدانید که آتشسوزی در همه دنیا وجود دارد؛ پس توصیه میکنم خیلی نگران نباشید، اما احتیاط لازم را داشته باشید.
بعد از صحبتهای کلانتری نمایندگان حاضر در مجلس شورای اسلامی انتقادات بسیاری به او مطرح کردند مبنی بر اینکه چرا گفته دربارهی این آتشسوزیها نگران نباشید و این اشتباه در همه جای دنیا میافتد.
کلانتری بعد از صحبتهای نمایندگان در توضیحاتی اظهار کرد: سال گذشته در زمان بررسی بودجه جلسهای با آقای تاجگردون رییس وقت کمیسیون بودجه داشتم و به او گفتم که باید مسائل زاگرس را به عنوان پروژهای جدا دنبال کرد؛ حرف من این است که فکر نکنید صورت مساله چیز بزرگی است؛ گفتم صورت مساله را بدانید که چه کاری باید انجام دهیم. پروژه زاگرس میانی اگر به صورت طرح مستقل در مجلس شورای اسلامی تصویب شود گامی رو به جلوست کما اینکه در دوره قبلی هم مطرح شد، اما به خاطر کرونا و اتفاقات بعد از مجلس دهم نتوانست آن را بررسی و تعیین تکلیف کند. ما در سازمان منابع طبیعی و محیط زیست هزاران مشکل داریم که تا زمانی که تصویب نشود نمیتوان برای آن کاری کرد.
رییس سازمان محیط زیست تاکید کرد: زاگرس مرکزی و میانی به برنامهریزی مستقلی در دستگاهها نیاز دارد میتوان آن را مثل پروژه دریاچه ارومیه دنبال کرد و بعد از آن چند پایگاه هوایی و آتشنشانی مشخص کرد ولی با این بودجه محیط زیست و سازمان جنگلها و مراتع پیشبرد کارها سخت است.
وی با اشاره به بودجه سازمان محیط زیست گفت: کل بودجه سازمان محیط زیست ۷۵۰ میلیارد تومان است که ۷۲۰ میلیارد تومان آن صرف حقوق و مزایا میشود یعنی حدود ۹۲ درصد بودجه برای حقوق و مزایا داده میشود وسع دولت هم نمیرسد زمانی که نفت هر بشکه ۱۰۰ دلار بود کاری نکردند الان که نمیتوانیم نفت بفروشیم و به خاطر کرونا مالیات قطع شده است پس تقاضاها را مبتنی بر واقعیات کشور ببینید. حرف من این است که کل کشور دارد میسوزد برای ما هم مهم است که حتی یک هکتار بسوزد و آن را هم زیاد میدانیم اما در طول یک ماه گذشته ۹۹۰ هکتار آتش گرفته است.
تو که مسلمانی حداقل برو احادیث در مورد درختکاری رو ببین
میدونی وقتی جنگل هل و مراتع از بین می روند سال ها طول می کشه تا دوباره به حالت اول خودش برگرده . وضعیت محیط زیست کشور رو اصلا پیگیر هستی که رانت خواران و زمین خواران چه بلایی دارند بر سر محیط زیست می آورند.
جنابتان و مدیرانتان حال ندارید از آن سازمان عریض و طویل خود تکون بخورید باید هم به این راحتی بگی اینها عادی هستش.
در ایـــــران
سیل
زلزله
گرما
خشکسالی
آتش سوزی جنگل ها
هیچ کاری هیچ کاری طبیعی نیست
آقای کلانتری شما به عنوان مسئول محیط زیست لا اقل جوری رفتار نکنید که زیردستیهایتان هم برایشان بی تفاوت رفتار کنند و محیط زیست به دار فنا سپرده شود انتظار ما از شما دقیقا ۳۶۰ درجه متفاوت است شما و همکارانتان که چنین مسئولیت را به عهده گرفتید باید در واقع شخصا در منطقه حضور پیدا کنید و مثل مردم که با دستهای خالی دلسوزانه همکاریهای لازم را انجام میدهند برای خاموش کردن آتش و جدی گرفتن این مورد دلخراش که چقدر برای کشورمان مضر است همکاری نمائید نه اینکه پشت گود نشسته و لنگش کن را دستور میفرمائید.
در واقع با کاری که به شما سپرده شده جدی باشید و در فکر نسلهای آینده مملکت هم باشید تمام عملکردهای شما زیر زره بین با عقل منطقی توسط مردم حلاجی میشود که در کارنامه خدمت شما به جامعه و کشور مورد محاسبه قرار میگیرد و در تاریخ محیط زیست ثبت خواهدشد.