کد خبر: ۶۵۵۵۷۵
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۶

آنتیفاهای آمریکا کیستند و از کجا آمده‌اند؟

در پی مرگ جرج فلوید، سیاهپوست ۴۶ ساله و آفریقایی‌آمریکایی تبار، به دست پلیس در ایالت مینه سوتا شهرهای آمریکا شاهد ناآرامی ها و اعتراضات پردامنه ای بوده است. اعتراضاتی که در موارد پرشماری به خشونت کشیده شده است.
آفتاب‌‌نیوز :

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا انگشت اتهام را برای آتش‌سوزی خودروها، غارت مغازه‌ها و خرد کردن شیشه اماکن عمومی به سمت یک گروه افراطی چپ‌گرا به نام «جنبش آنتیفا» نشانه رفته و این گروه را مسئول وقایع قلمداد کرده است.

اما این گروه چه کسانی هستند و از کجا آمده اند؟

سابقه فعالیت گروه آنتیفا به دهه بیست و سی میلادی می رسد. با قدرت گرفتن بنیتو موسولینی در ایتالیا و آدولف هیتلر در آلمان، افرادی که پیشتر پیشینیه سیاسی آنارشیست، سندیکالیست و یا کمونیست داشتند تحت چتر واحدی فعالیت‌های خود را علیه این حکومت‌های فاشیستی شروع کردند.

آنتیفاهای آمریکا کیستند و از کجا آمده‌اند؟

برخورد افراد دارای این مکتب فکری، که با ستیزه جویی و خشونت طلبی همراه بود، در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم در کشورهای مختلف اروپایی و همینطور آمریکا ادامه یافت.

وابستگان این گروه، که از افراد چپگرا تشکیل شده بودند، خود را مسئول می‌دیدند که در برابر گروه‌های فاشیست، نئونازی‌ها و معتقدان به برتری نژاد سفید مقابله کنند.

دشوار بتوان در کشوری همچون آمریکا، که چپ افراطی در آن به صورت سنتی ضعیف بوده است، تاریخچه و نقشی موثر برای گروهی مشخص زیر برچسبی تحت عنوان آنتیفا قائل شد. بلکه بیشتر می توان آنان را افرادی پراکنده دانست که برای احقاق حقوق مدنی و در مخالفت با سرمایه‌داری فعالیت می کنند و هواداران آن مشابه گروه‌ها یا احزاب دیگر رابطه سازمانی بین خود ندارند.

همچون تظاهرات در اروپا، وابستگان به این جریان سیاسی با صورت‌های پوشیده با ماسک یا پارچه سیاه به معترضان می پیوندند و اقدام به تخریب اموال خصوصی و عمومی و همینطور مقابله با پلیس می کنند.

از دهه ۱۹۸۰ این گروه با تغییر نام خود از آنتی فاشیسم به آنتی راسیسم (ضدنژادپرستی) واژه‌ای جامع‌تر را برای فعالیت خود برگزیدند. در حالی که نزدیک به سه دهه، به خصوص در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون و باراک اوباما، این گروه فعالیت چندانی نداشت؛ با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ و افزایش فعالیت گروه‌های راست افراطی، این گروه نیز بیش از پیش فعال شد و از سال ۲۰۱۷ نام پوششی آنتیفا (ضد فاشیست) به فعالیت پرداخت.

در جریان گردهمایی اتحاد راستگرایان ( متشکل از برترپنداران نژاد سفید شامل راست‌گرایان افراطی، ملی‌گرایان سفیدپوست، و نئونازیست‌ها) در شهر شارلوتزویل در ایالت ویرجینیای آمریکا در سال ۲۰۱۷ اعضای این گروه با برگزار کنندگان تجمع درگیر شده بودند.

دشوار می توان بافت معترضان را به صورت کلی مشخص کرد چرا که طیف شرکت کنندگان در تظاهرات در هر شهر با یکدیگر متفاوت است. با این حال یک چیز مشخص است و آن اینکه بنابر اعلام مقامات محلی و فدرال بخشی از تظاهرکنندگان خاستگاه «گروههای چپ و راست افراطی» دارند.

در حالی که در شماری شهرها تظاهرات مسالمت آمیز در جریان بوده، در شماری دیگر اقدامات خرابکارانه متعددی گزارش شده است. هنوز آمار دقیقی در دست نیست که بتوان به کمک آن نشان داد چه تعداد از فعالان آنتیفا در تظاهرات شرکت داشتند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که قصد دارد جنبش چپ‌گرای «آنتیفا» را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد.

وزیر دادگستری ایالات متحده نیز با نسبت دادن دادن واژه تروریسم به آنتیفا و دیگر گروه‌های مشابه در بیانیه‌ای اعلام کرد اف بی‌آی مامور شناسایی طراحان و سازمان‌دهندگان ناآرامی‌های جاری شده است.

با این حال گذاشتن یک گروه داخلی، که در خاک آمریکا فعال است، در لیست تروریستی با موانع قانونی پرشماری روبرو است. پایگاه اصلی گروه‌هایی که اکنون در لیست تروریستی آمریکا هستند در خارج از این کشور قرار دارد و به همین سبب پیتر برگرن مشاور امنیتی وزارت کشور ایالات متحده گذاشتن نام آنتیفا در لیست تروریستی را امری خارج از قانون اساسی برشمرده است.

بنابر اظهارات او، چالش اصلی اینجاست که در صورت تروریستی خواندن گروه آنتیفا، شهروندان ایالات متحده حق عضویت در گروهی داخلی با یک ایدئولوژی محلی (ضدنژادپرستی) را نخواهند داشت. امری که در تضاد با متمم اول قانون اساسی آمریکا قرار می گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین