سرویس سلامت- نتایج پژوهشی نشان میدهد که عواملی که موجب میشوند تا مگسهای میوه یا مگس سرکه بدون خوابیدن زندگی کنند احتمالا میتوانند به درمان بیخوابی در انسانها کمک کنند.
به گزارش آفتابنیوز؛ زمانی که مگسها و حشرات دچار بیخوابی شوند در روده آنان "آر او اس" (ROS) (یا گونههای فعال اکسیژن که مولکولهای کوچک، ناپایدار و بسیار واکنشپذیری هستند که میتوانند پروتئینها، لیپیدها و دی انای را اکسید کنند) ایجاد میشود. این مگسها پس از ۲۰ روز از فرایند رخ داده جان خود را از دست میدهند که نیمی از عمر طبیعی و نرمال ۴۰ روزه آنان است. با این حال، اگر مولکولهای آر او اس شکسته شوند مگسهای بیخواب شده میتوانند زنده بمانند.
نتیجه این پژوهش میتواند بسیار کاربردی باشد و باعث یافتن درمانی برای بیخوابی در انسان شود؛ بیخوابیای که میتواند به مشکلات و عارضههایی جون بیماریهای قلبی، مشکلات حافظه، چاقی و مرگ بیانجامد.
این پژوهش در بخش عصبشناسی مدرسه پزشکی هاروارد صورت گرفته است. در این بررسی تلاش شده تا با اصلاح ژن مگسها از طریق مهندسی ژنتیکی بیخوابی، خوابیدن و تاثیرات آن بر روی آنان ارزیابی شود. نتایج این ارزیابی در ژورنال پزشکی Cell منتشر شده است.
در این بررسی با استفاده از مهندسی ژنتیک فرایندی صورت گرفت تا مگسها پروتئینی حساس به حرارت را تولید کنند که خواب را در آنان سرکوب میکند و سپس در دمای بالای ۲۹ درجه سانتی گراد قرار گرفتند تا اطمینان حاصل شود که به طور مداوم فعال باقی میمانند.
پس از ده روز بسیاری از مگسها مرده بودند و تمام آنان در مدت ۲۰ روز مردند در حالی که آن دست از مگسهایی که اجازه یافتند بخوابند طول عمر معمول را داشتند.