سرویس بین الملل- اکنون ایران به این نتیجه رسیده که تحت شرایط فعلی مذاکره با امریکا غیرسازنده است. با این وجود، وضعیت همیشه اینگونه نبود. دستکم آنگونه که "جان بولتون" مشاور امنیت ملی سابق ترامپ در کتاب تازهاش توضیح داده است دونالد ترامپ به لحظه دیدار با "محمد جواد ظریف" وزیر خارجه ایران در سال گذشته نزدیک شده بود.
به گزارش آفتابنیوز؛ نشریه "نشنال اینترست" در اینباره مینویسد: "ترامپ گفته بود که هدفاش توافقی بهتر از برجام یعنی توافق امضا شده ایران با قدرتهای جهانی از جمله امریکا در سال ۲۰۱۵ است. با این حال، پس از سه سال از آن زمان اکنون ایران و امریکا بیش از هر زمان دیگری از دیپلماسی دور شدهاند.
"جارت بلانک" پژوهشگر ارشد بنیاد کارنگی که ناظر بر اجرای برجام در وزارت خارجه بوده میگوید موضع کنونی ایران این است که اگر امریکا به برجام بازگردد ایران مایل به مذاکره درباره سایر مسائل نیز خواهد بود. او میافزاید: "فکر میکنم این میتواند هوشمندانهترین بازی برای امریکا و در برابر این کشور باشد".
با این حال، ترامپ در جهت عکس خواسته ایران حرکت کرد و بر تهران فشار وارد کرد. اصرار ترامپ برای مذاکره با ایران یک تاکتیک است. بولتون، اما مدعی است که این تاکید بر مذاکره واقعیت سیاستگذاریای بود که هدفاش آسیب زدن به نظام سیاسی ایران بوده است.
پرسش اساسی این است که پس از انتخابات نوامبر چه بایدن پیروز شود چه ترامپ آیا هیچ یک خواهند توانست از تکرار روندی که سه سال اخیر دنبال شده خودداری نمایند؟
نشنال اینترست افزوده است: واقعیت آن است که برجام کامل نبود، اما منصفانهترین توافق ممکن میان ایران و امریکا بود در حالی که ترامپ مدعی است برجام تنها به نفع ایران بوده و جعبههای پول فراوانی عاید تهران شده است.
ترامپ پس از اعمال فشار حداکثری بر ایران به دنبال خروج از برجام و همزمان با آن طرح شروط دوازدهگانه پمپئو برای مذاکره با ایران گفته بود که هدف امریکا تغییر رژیم در ایران نیست. بولتون، اما مخالف این ایده بود و موافق سیاست تغییر رژیم بود.
"ریچارد گلدبرگ" از مشاوران سابق امنیت ملی امریکا نظر بولتون را رد میکند و میگوید مطمئن است که ترامپ خواستار توافقی با ایران بود که باعث از بین رفتن قابلیتهای موشکی و هستهای ایران شود. با این حال، ترامپ به خوبی میداند و آگاه است که مذاکره با هر شخصی غیر از مقام عالی رهبری ایران وقت تلف کردن است".
این نشریه در ادامه مینویسد: "ترور ژنرال سلیمانی به فرمان ترامپ سبب تضعیف گفتمان میانهروها و اصلاحطلبان در ایران در اینباره شد که مذاکره میتواند نتیجهبخش باشد. این موضوع راه را برای پیشبرد دیپلماسی مسدود کرد. بلانک، اما معتقد است که در صورت رفع جدی تحریمها، ایران مایل است با ترامپ مذاکره کند. او میگوید در آن صورت ایران لزوما بر موضوع بازگشت کامل امریکا به برجام تاکید نخواهد کرد. با این حال، ترامپ در مسیری عکس خواسته ایران گام برداشته و معتقد است فشار حداکثری بر اقتصاد ایران، آن کشور را پای میز مذاکره باز خواهد گرداند. ترامپ معتقد است تا زمانی که توافق پیشین وجود دارد ایران پای میز مذاکره باز نخواهد گشت. از همین رو، او خواستار بازگشت تحریمهای سازمان ملل است. این سیاست، اما ناکارآمد خواهد بود".
ترامپ یا چند ماه ونهایتا چند سال دیگه میره دنبال کارش چی میشه به او!.؟
باید دنبال پاسخ به تاریخ باشید که این همه مشکلات بی نهایتی که به سر ملت از این بگو مگوی برسر هیچ آوارشده است
ترامپ به يكباره قيمت دلار ميرود بالا و بدنبال ان قيمت مسكن و ماشين و هر انچه مايحتاج مردم است صعودى ميشود موضوع مهم اين است چرا امريكا ميتواند ايران را تحريم كند و ملت ايران را در
تنگا قرار دهد اگر ميتواند چرا قبل از اينكه كار به اينجا كشيده شود
فكر چاره نشده ايا غير از اين است كه درگير شدن با امريكا عوارض
اقتصادى مخرب دارد بهر صورت ماهيت امريكا همين است كه ميبينيم
به جمهورى خواه و دموكرات و ترامپ وغيره هم ربطى ندارد يا بايد
براى هميشه امريكا كنار بگذاريم و عوارض انرا هم بپذيريم ( كره شمالى) ويا با هوش وزكاوت نگذاريم امريكا بما زور بگويد ( تركيه)
امپراتوری ژاپن
اتحاد جماهیر شوروی
در مقابل امریکا نابود شدند.