حمیدرضا رشیدی ظهر شنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان کرمان بیان داشت: بر اساس آخرین اعلام رسمی حدود ۱۹ میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
وی به شروع موج دوم کرونا اشاره کرد و افزود: شروع موج دوم کرونا پس از بازگشایی مراکز خرید و … قابل پیشبینی بود که رعایت نکردن فاصله اجتماعی در این زمینه بسیار تأثیرگذار بود.
رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم به ۲۰ درصد رسیده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در آغاز اپیدمی کرونا مردم به دلیل حساسیت و ترسی که داشتند حدود ۸۰ درصد نکات بهداشتی را رعایت میکردند، گفت: متأسفانه در حال حاضر سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی به کمتر از ۲۰ درصد رسیده است.
رشیدی تصریح کرد: از مواردی که به مهار ویروس کمک میکند میتوان به شستشوی مرتب دستها، رعایت فاصله اجتماعی (حداقل فاصله ۱.۵ متر که هر چه این فاصله بیشتر باشد احتمال سرایت کمتر است)، زدن ماسک برای افراد سالم و ناقل (بیش از ۹۵ درصد احتمال واگیری را کاهش میدهد) اشاره کرد.
وی گفت: لازم است دستورالعملها و الزاماتی که برای مکانها در نظر گرفته شده رعایت شود ضمن اینکه چند دستگاه نظارتی بر اجرای پروتکلهای بهداشتی ناظر هستند اما بهترین ناظر خود مردم هستند.
رشیدینژاد ادامه داد: با توجه به اینکه حوزه بهداشت محیط فقط هفت هزار نیرو در کل کشور دارد به تنهایی نمیتوانند از عهده نظارت بر بیاید و نیاز است مردم ناظر بر رعایت پروتکلهای بهداشتی باشند.
جریمههای سنگین برای دستگاههای بی اعتنا به پروتکلهای بهداشتی در نظر گرفته شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان یادآور شد: دستگاههای نظارتی باید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در ادارات، ارگانها و… نظارت کنند و معتقدم باید جریمههای سنگین برای متخلفان در نظر گرفته شود.
وی گفت: شهرستانهای استان کرمان در حال حاضر در وضعیت قرمز، نارنجی و خطر متوسط قرار دارد ضمن اینکه ما در استان از ابتدای شیوع بیماری همهگیری نداشتیم چون اوایل بیماری مردم خوب رعایت میکردند.
رشیدینژاد با اشاره به اینکه مردم کمکم به این بیماری مبتلا خواهند شد اما باید شیب درگیری را ملایم کنیم تا بهداشت و درمان بتواند به ارائه خدمات بپردازد، افزود: ضمن اینکه منطقه جنوب استان به دلیل هممرز بودن با دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان، بیشتر درگیر بیماری است.
افزایش ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی موارد بستری و مرگ و میر ناشی از ابتلاء به کرونا
وی به آمار مرگ و میر در اثر ابتلاء به این بیماری اشاره کرد و افزود: از یک ماه پیش بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد میزان بستری و مرگ و میر در استان افزایش یافته و در حال حاضر ۴۶۸ بیمار در بیمارستانهای سطح استان بستری هستند همچنین تعداد ترخیص شدهها نیز افزایش یافته که امیدواریم به تعداد مساوی یا نزول برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: کاهش تجمعات و عدم شرکت در مراسمها یکی از راههای کاهش ابتلاء به کرونا است ضمن اینکه در حال حاضر ظرفیت تخت بستری به اندازه مراجعهکنندگان داریم، اما اگر رعایت نکنیم با بحران عدم جوابگویی ظرفیت بیمارستانها روبرو خواهیم شد.
وی ادامه داد: متوسط مرگ و میر ناشی از ابتلاء به کرونا در استان کرمان تا یک ماه گذشته حدود یک تا دو نفر بود که متأسفانه این آمار در یک ماه اخیر به چهار نفر افزایش یافته است.
استفاده اجباری از ماسک در کرمان در اسرع وقت آغاز شود
رشیدینژاد تصریح کرد: امسال درخواست واکسن آنفلوانزا نسبت به سالهای قبل بیشتر خواهد بود لذا درخواست ما برای تأمین این واکسن سه تا چهار برابر سال قبل است.
وی گفت: حتی المقدور مردم باید از ماسک استفاده کنند ضمن اینکه رئیس جمهور استفاده از ماسک را از هفته آینده اجباری اعلام کرده است شود، لذا در استان کرمان استفاده اجباری از ماسک باید هر چه زودتر شروع شود.
وی با اشاره به درخواست آموزش پرورش برای انجام طرح سنجش کودکان قبل از ورود به دبستان گفت: طبق اعلام آموزش و پرورش حدود ۳۰ هزار نفر در سطح استان باید سنجش شوند که باید تعداد پایگاهها افزایش پیدا کرده و بر اساس پروتکلهای ابلاغی دانشگاه علوم پزشکی کار انجام شود.