خیانت به معنای پیمانشکنی، بیوفایی، نقض عهد، تزویر و مکر و در همه فرهنگها مذموم و ناپسند است و فرهنگی را نمیتوان یافت که آن را تایید کند اما در دین اسلام منفورتر از آن یاد میشود.
شهناز فکری در خصوص چرایی خیانت در برخی خانوادهها، با بیان اینکه ریشهیابی دلایل خیانت همسران نسبت به یکدیگر متعدد است، بیان کرد: این امر میتواند ناشی از انتقام، تنوعطلبی، نارضایتی جنسی، عادی دانستن خیانت، اعتماد به نفس پایین که این سلاح را حربهای برای بزرگ جلوه دادن خود میداند، باشد.
وی کمرنگ شدن ارزشهای دینی، عدم آگاهی از نکات جنسی، سرکوب کردن غرایز جنسی، اختلاط دختر و پسر، مدگرایی، آداب و رسوم غلط، ترویج بیبند و باری در رسانههای رسمی و غیر رسمی، عدم تناسب سنی در ازدواج، مشکلات اقتصادی، اعتیاد، اشتغال بیش از حد خانم و آقا در بیرون از منزل را از علل اصلی خیانت برشمرد.
این مشاور دادگستری نبود هنر همسرداری را در زوجینی که با علاقه زندگی خود را شروع کردهاند، را از دیگر علل اصلی دانست و در تشریح این موضوع گفت: نکته بسیار مهم در هنر همسرداری، نبود مهارت گفتوگو است، وقتی دو طرف نتوانند با هم صحبت و ابراز محبت کنند، رفتار دلبرانه خانم و دلجویی آقا نباشد، ممکن است شاهد خیانت باشیم.
تاثیر محبت بر حذف خیانت
وی با بیان اینکه محبت به شدت در حذف خیانت اثرگذار است، تصریح کرد: از دیگر گزینههای نبود هنر همسرداری، بداخلاقی و بدخلقی، رعایت نکردن ادب، نداشتن نداشتن مهارت گفتوگو که زوجین نمیتوانند نیازهایشان را برطرف کنند، اشتغال بیش از حد خانم و آقا در بیرون از منزل به خصوص آقا است که خلا عاطفی را پیش آورده و اگر یک مدیریت قوی، فضایی امن در خانه و وجدانی بیدار در آن منزل نباشد، این خلا عاطفی به وسیله بیگانه پر میشود.
فکری افزود: حتی در روایات به گفته رسول اکرم(ص)، هرگاه مردی جمله «دوستت دارم» را به همسرش ابراز کند، این جمله از ذهن خانم بیرون نخواهد رفت، بنابراین مهارت ابراز علاقه و دلجویی بین زوجین بسیار راهگشا است.
اهمیت مدیریت فکری پس از دانستن خیانت
این مشاور خانواده مدیریت فکری را پس از دانستن مسئله خیانت بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: فردی که در حق او خیانت صورت گرفته باید بتواند خود را مدیریت کند که البته به زبان ساده است، چرا که خانم یا آقایی که در آن فضا قرار میگیرد دچار وحشت، سردرگمی و رنج روحی، کم اشتهایی، تهوع، کمخوابی و بیخوابی میشود و در حقیقت آسیب بزرگی به پیکره زناشوییاش وارد شده است، پس اولین فکر را جدایی میداند.
وی با تاکید بر اینکه نوع خیانت، درجه آن و شیوه برخورد با آن متفاوت است، تاکید کرد: خانم یا آقا در ابتدا نباید عکسالعمل نشان دهد به عبارتی زمان را نگه دارد و شتابزده و احساساتی تصمیم نگیرد، فکر کند که سهم او در این اتفاق چه مقدار بوده و کجا کم و کاستی از جانب وی صورت گرفته است.
فکری تاکید کرد: جلسات گفتوگو میان فرد آسیبدیده و همسرش باید محرمانه و به دور از حضور فرزندان باشد، چرا که در صورت ارتکاب خیانت از سوی مرد باید اقتدار او حفظ و اگر خانم مرتکب این عمل ناپسند شده باشد، بایستی جایگاه عاطفی او حفظ شود و دو طرف باید حرمت هم را حفظ کنند تا فرزندان مجوزی برای دانستن موضوع نداشته باشند، چرا که بچهها به شدت از والدین الگو میگیرند.
این مشاور خانواده با تاکید بر اینکه فرد بایدهمسرش را بین دانستن و ندانستن موضوع نگه دارد، تصریح کرد: زوجین باید در این مورد با یکدیگر گفتوگو کرده و از علنی کردن آن به شدت خودداری کنند و در مرحله بعدی از یک مشاوره خبره کمک بگیرند.
وی حفظ زندگی و جلوگیری از اشتباهات بعدی را در وارد نکردن دخالت خانوادهها، کمک به بهبود زندگی خود، گذشت، سرکوب نکردن با بیان، کلام و مدیریت خشم عنوان کرد و گفت: فرد آسیبدیده اگر دلیل را میداند باید سعی در برطرف کردن آن کند و به عبارتی انگشت در زخم قدیمی فرو نکرده چرا که آلودگی را بیشتر میکند.
من پسر ۱۰ ساله دارم الانم ۸ ماهه باردارم شوهرم بهم خیانت کرده اما وقتی با روح پاره پاره شده ازش پرسیدم چرا خیلی راحت گفت خوب کاری میکنم برو طلاق بگیر