آفتابنیوز : آفتاب-مدیركل سلامت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش، ضمن تكذیب وجود30 هزار دانشآموز معتاد در كشور اذعان كرد: «اعلام این آمار بدون انجام پژوهش جدی صورت گرفته است و این آمار را تنها بر اساس مراجعه هر فرد 6 تا 18 سال معتاد به مراكز درمانی اعلام كردهاند؛ درحالیكه هیچ مدرك موثقی در دست نیست كه همه این افراد محصل بودهاند».
٣٠هزار دانشآموز معتاد در مدارس کشور! (کلیک کنید)به گزارش آفتاب «ضیاءالدینی» صبح روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار اعلام شده از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مبنی بر وجود 30 هزار دانشآموز معتاد در كشور، اظهار كرد: «هیچ مدركی در دست نیست كه همه افراد معتاد شده در سن تحصیل، در مدرسه معتاد شده باشند و از این طریق قصوری از جانب آموزش و پرورش رخ داده باشد».
وی با تأكید بر این كه «وظیفه آموزشوپرورش درمان نیست؛ بلكه آموزشوپرورش تنها وظیفه پیشگیری از اعتیاد در مدارس را بر عهده دارد»، اعلام كرد: «در سال گذشته حدود 5 میلیون دانشآموز تحت پوشش آموزش مهارتهای زندگی در 17 استان كشور قرار گرفتند كه یكی از این مهارتهای مهم، پیشگیری از سوءمصرف موادمخدر است».
مدیركل سلامت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزشوپرورش افزود: «در راستای كاهش احتمال شیوع اعتیاد در مدارس تنها در تابستان امسال 62 هزار و 500 معلم در 8 استان در معرض خطر اعتیاد آموزش پیشگیری از اعتیاد و ایدز دیدند كه ارائه این آموزشها در كاهش گرایش دانشآموزان به آسیبهای اجتماعی چون اعتیاد بسیار مؤثر بوده است».
وی با تأكید بر این كه «ادبیات آموزشوپرورش با دستگاههای دیگر بسیار متفاوت است و باید متناسب با این ادبیات در مورد این دستگاه صحبت و قضاوت شود»، اذعان كرد: «برخی از دوستان برای این كه كوتاهی در انجام وظایف خود را حتی با در اختیار قرار داشتن بودجه لازم برای پیشگیری از اعتیاد انكار كنند، این غفلت را به آموزش و پرورش نسبت میدهند».
ضیاءالدینی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این كه چرا آموزش و پرورش طبق اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر تنها پنج درصد دانشآموزان را تحت پوشش آموزشهای پیشگیری از اعتیاد قرار داده است، تصریح كرد: «ما به صراحت اعلام میكنیم كه بیش از 50 درصد دانشآموزان كشور آموزش پیشگیری از اعتیاد و ایدز دیدهاند».
وی همچنین در پاسخ به علت اقدام نكردن آموزش و پرورش در چاپ جزوههای مهارتهای زندگی كه از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تهیه شده و آماده چاپ است، گفت: «آموزشوپرورش فیلترهایی برای چاپ جزوات آموزشی و توزیع آنها در مدارس دارد و به اعتقاد ما این جزوات برای دانشآموزان بدآموزی دارد و علاوه بر این هر جزوهای كه قرار است در اختیار دانشآموزان قرار گیرد باید توسط سازمان تالیف كتب درسی تایید شود».
مدیركل سلامت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزشوپرورش افزود: «متأسفانه بسیاری از دستگاهها انتظار دارند كه هر چه جزوه تهیه میكنند، توسط آموزشوپرورش چاپ شود و در اختیار دانشآموزان قرار گیرد، اما ما نمیتوانیم اقدام به چاپ هر جزوه آموزشی كنیم؛ زیرا در این صورت بسیاری از والدین به ما اعتراض خواهند كرد».
وی در مورد اقداماتی كه تا كنون آموزشوپرورش برای پیشگیری از اعتیاد در مدارس انجام داده است، عنوان كرد: «امسال نیز همچون سالهای گذشته جزوات پیشگیری از ایدز همراه كتاب علوم زیستی سال اول متوسطه به چاپ رسید و در اختیار دانشآموزان قرار گرفت».
ضیاءالدینی افزود: «علاوه بر این در سال تحصیلی جاری تشكلهای دانشآموزی، پژوهشسراهای دانشآموزی، پیشگامان سلامت و مروجان سلامت نیز همچنان آموزش پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس انجام میدهند».
وی افزود: «در سال تحصیلی جاری آموزش والدین نسبت به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد از طریق انجمنهای اولیا و مربیان نیز در دستو ركار قرار گرفته است و لذا آموزش و پرورش در صدد است پیشگیری از اعتیاد در مدارس را بیش از پیش فعال كند».
مدیركل سلامت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزشوپرورش همچنین در مورد آمار حقیقی دانشآموزان معتاد و یا در معرض خطر اعتیاد اظهار كرد: «آموزش و پرورش كه نمیتواند همه 14 میلیون دانشآموز كشور را نسبت به ایدز و اعتیاد مورد آزمایش قرار دهد؛ وظیفه آموزش و پرورش پیشگیری است و ما با قاطعیت اذعان میكنیم كه این وظیفه را تاكنون به خوبی انجام دادهایم».