نتیجه یک تحقیق جدید نشان میدهد که ایمنی ناشی از تولید پادتن (آنتی بادی) در بدن افرادی که به ویروس جدید کرونا مبتلا شدهاند، اغلب تنها برای چند ماه ادامه پیدا میکند.
یافتههای این پژوهش میتواند دستیابی به یک واکسن موثر برای بیماری کووید۱۹ را در دراز مدت پیچیدهتر کند.
استیون گریفن، استاد دانشگاه لیدز در بریتانیا درباره نتیجه تحقیق دانشگاه کینگز کالج لندن گفت: «این پژوهش تائید میکند که واکنش بدن افراد مبتلا به ویروس سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-2) که با تولید پادتن مصون کننده همراه است به سرعت کاهش پیدا میکند.»
وی افزود: «واکسنهایی که هم اکنون تحقیقات برای تولید آنها در جریان است یا باید در مقایسه با عفونتهای طبیعی مصونیتی قویتر و پایدارتر ایجاد کنند یا به طور مرتب تجویز شوند.»
اگر ابتلا به بیماری منجر به تولید سطحی از پادتن شود که ظرف دو یا سه ماه کاهش پیدا میکند واکسن نیز به طور بالقوه همین کار را انجام خواهد داد. [در نتیجه] تنها یک دفعه تزریق [واکسن] احتمالا کافی نخواهد بود.
از سوی دیگر کیتی دورس، یکی از محققانی که در پژوهش دانشگاه کینگز کالج مشارکت کرده است میگوید: «اگر ابتلا به بیماری منجر به تولید سطحی از پادتن شود که ظرف دو یا سه ماه کاهش پیدا میکند، واکسن نیز به طور بالقوه همین کار را انجام خواهد داد. [در نتیجه] تنها یک دفعه تزریق [واکسن] احتمالا کافی نخواهد بود.»
دانشمندان در این پژوهش واکنش سیستم ایمنی بدن بیش از ۹۰ نفر از افرادی که ابتلای آنها به ویروس جدید کرونا تائید شده بود را بررسی کردند. بررسی محققان نشان داد که سطح پادتن به طور میانگین حدود سه هفته پس از بروز علائم بیماری به بالاترین حد خود میرسد. به گفته پژوهشگران میزان پادتن در بدن افرادی که به ویروس جدید کرونا مبتلا شده بودند پس از آن به سرعت کاهش پیدا کرد.
بررسی محققان نشان داده است که سطح پادتن تنها در بدن ۱۶.۷ درصد از افراد با گذشت ۶۵ روز از بروز علائم بیماری، به مقداری بود که آنها را در برابر ابتلای مجدد به کووید ۱۹ مصون میساخت.
یافتههای دانشمندان دانشگاه کینگز کالج لندن سیاست دستیابی به «ایمنی جمعی» را نیز به کلی زیر سوال میبرد. فرض اولیه در ایجاد «ایمنی جمعی» این است که پس از ابتلای درصد مشخصی از کل یک جامعه، میزان پادتن تولید شده در بدن آنها میتواند مانع از ادامه زنجیره انتقال بیماری و شیوع مجدد آن شود.