پزشکان با استفاده از یافتههایی که نشان میدهد بذر بیماری قلبی در سالهای نخست زندگی کاشته میشود، اظهار داشتند: شواهدی از گرفتگی و سفتی عروق در کودکانی مشاهده شده که در دوران نونهالی چاق بودهاند.
متخصصان استرالیایی اظهار داشتند: لازم است اقدامات مربوط به سلامت عمومی از دوران اولیه زندگی در نظر گرفته شود تا از مشکلات چاقی و اضافه وزن پیشگیری شده و از بروز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در دوران نوجوانی و بزرگسالی جلوگیری شود.
در این بررسی سوابق پزشکیِ بیش از ۱۸۰۰ کودک استرالیایی که وزن و قد آنان هر دو سال یکبار چک شده بود تا فاکتورهای خطرزا در بروز بیماریهای قلبی این کودکان تعیین شود، مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین در سن ۱۱ تا ۱۲ سالگی، فشار خون، سلامت عروق خون و سطح کلسترول و گلوکز خون آنان مورد ارزیابی قرار گرفت.
در کودکانی که در دوران نونهالی دچار چاقی یا اضافه وزن بودهاند شواهدی از سفتی و تنگی عروقشان مشاهده شد که میتواند این کودکان را در معرض سندرم متابولیک قرار دهد. سندرم متابولیک گروهی از فاکتورهای خطرزای بیماری قلبی است که در کنار هم ظاهر می شوند.
محققان استرالیایی اظهار داشتند: یافته های بدست آمده در راستای درخواست سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای اتخاذ اقدامات فوری است تا موضوع چاقی در کودکان از طریق رویکردهای سیستم محور و اجرای سیاستها مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش هلث دی نیوز، به گفته محققان این سیاست ها شامل افزایش مالیات خوراکی های فرآوری شده، بهبود سیستم حمل و نقل عمومی و فراهم ساختن فضای مناسب برای پیاده روی و در دسترس ساختن فعالیتهای ورزشی است.