امیر حسین فقیهی متخصص گوارش و کبد در خصوص عوارض گوارشی بیماری کرونا گفت: کرونا یک بیماری ویروسی و قابل انتقال از طریق تنفس است، که ممکن است تظاهرات آن به صورت مشکلات گوارشی بروز پیدا میکند.
وی دل درد، بیرون روی و تهوع را ازعلائم گوارشی ابتلا به ویروس کووید ۱۹ دانست و ادامه داد: این ویروس ممکن است در بعضی موارد منجر به افزایش آنزیمهای کبدی شود و در موارد شدید نارسانی ارگانهای مختلف بدن را به همراه داشته باشد.
این متخصص گوارش و کبد تاکید کرد: بیمارانی که دچار تهوع، دل درد و اسهال میشوند، حتما باید به این نکته دقت کنند که این علائم میتواند به عنوان نشانههایی از ابتلا به ویروس کرونا باشد.
فقیهی در خصوص بیماری کبد چرب بیان کرد: این بیماری بیشتر در افرادی که اضافه وزن و بیماری زمینهای دارند، رخ میدهد، برای مثال کسانی تروییدشان کم کار است و یا به طور اولیه دچار چربی خون بالا و یا مرض قند هستند، بیشتر دچار کبد چرب میشوند.
وی افزود: بیمارانی که دچار اضافه وزن و به تبع آن کبد چرب هستند، به نسبت سایر افراد که وزنشان ایده آل است، سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و در نتیجه احتمال شدیدتر بودن کرونا در آنها بیشتر است.
این متخصص گوارش و کبد در خصوص ماندگاری عوارض ابتلا به کرونا بعد از بهبود این بیماری اظهار کرد: عوارض کووید ۱۹ گذرا است؛ اما اگر این ویروس منجر به نارسایی ارگانهای اصلی بدن نظیر کبد و کلیه و یا نارسایی تنفسی شود میتواند خطر مرگ را برای بیمار به همراه داشته باشد.
فقیهی توضیح داد: ابتلا به کرونا در بعضی موارد میتواند منجر به ایجاد فیبروز و سختی در بافت ریه شود و ممکن است بر اثر آن بیمار بخشی از قسمت حیاتی ریه خود را از دست بدهد، اما از آنجایی که کبد توانایی ترمیم بافتهای خود را دارد در صورتی که فرد مبتلا بهبودی پیدا کند، مشکل چندانی برای کبد به وجود نمیآید.
وی اضافه کرد: کرونا یک بیماری جدید و ناشناخته است و حدود چند ماه است که بشر درگیر آن شده است و ازاین رو اطلاعات کافی در مورد این بیماری وجود ندارد و درخصوص تاثیرات بلند مدت این بیماری و همچنین عوارض پایدارآن روی کبد و سایر ارگانهای بدن باید بررسیهای بیشتری در آینده صورت گیرد.
این متخصص گوارش و کبد گفت: علاوه بر عوارض گوارشی و تنفسی، کرونا ممکن است به علائم پوستی، سکته قلبی، سکته مغزی، تورم انگشتان، ورم مفصل و... بروز پیدا کند.